Τραγωδία στην Πέτρα

δύο ανήλικοι, θύματα του παιδικού παιχνιδιού

Πληροφορίες θέλουν πριν λίγο να ανασύρθηκαν νεκροί από υδατοδεξαμενή εκτός καταυλισμού.

Δύο ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου είναι τα κεντρικά πρόσωπα της τραγωδίας που εκτυλίσσεται εδώ και μερικές ώρες στην Πιερία.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας –πιθανώς- 11 και 14 ετών αναζητούνται εδώ και δυο περίπου ώρες από τις οικογένειές τους και θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα εντοπιστούν σε δεξαμενή νερού, κοντά στον καταυλισμό του πρώην ΨΝΠΟ. Αυτή την ώρα, επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας, ειδοποιημένες από τους υπεύθυνους του καταυλισμού, τους πρώτους που αντιμετώπισαν τον πανικό των δυο οικογενειών όταν διαπίστωσαν την αδικαιολόγητη απουσία των δύο ανηλίκων.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία κάνουν λόγο για αθώο παιχνίδι σε κοντινή του καταυλισμού περιοχή που κατέληξε σε τραγωδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά ανασύρθηκαν πριν λίγο νεκρά.

Η επιβεβαίωση έγινε πριν λίγο με το απογευματινό δελτίο συμβάντων του γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την επιτόπου έρευνα, οι ανήλικοι χρησιμοποίησαν εργαλείο για να παραβιάσουν την περίφραξη της βάθους οκτών μέτρων υδατοδεξαμενής. Στον καταυλισμό βασιλεύει ήδη ο θρήνος των 1.000 -περίπου- Κούρδων Γεζίντι, προσφύγων απο τις εκκαθαρίσεις του Ισλαμικού Κράτους, και των υπολοίπων κατοίκων του καταυλισμού, ενώ συγκινητική είναι και η παρουσία των ντόπιων απο τις γύρω περιοχές.

 

Θεσσαλονίκη, 01 Ιουνίου 2016

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

Πνιγμός ανήλικων Σήμερα (01-06-2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου στην Πιερία 2 ανήλικοι υπήκοοι Ιράκ, παραβίασαν περιφραγμένη δημοτική υδατοδεξαμενή, που χρησιμοποιείται για την άρδευση κτημάτων προκειμένου να κολυμπήσουν, με αποτέλεσμα τον πνιγμό τους. Οι παραπάνω ανήλικοι διέμεναν προσωρινά με τους γονείς τους σε δομή φιλοξενίας της περιοχής. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Κατερίνης.

 

 

(φωτογραφία: Jodi Hilton/www.dw.com)