“Πιπεράτες” εξηγήσεις

και "καυτές" ανησυχίες

Η αρχή της θερινής σεζόν στον Πλαταμώνα τον βρίσκει να ανασκάπτεται… λόγω έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν στο τέλος της σεζόν! Οι εξηγήσεις δεν πείθουν, οι μέρες δεν “βγαίνουν”, οι τουρίστες ήρθαν ήδη

Η διοίκηση του Δήμου -από δήμαρχο, πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης ως τοπικό πρόεδρο- καθησυχάζει, αλλά οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Πλαταμώνα ανησυχούν και προβληματίζονται, σε σημείο να σκέφτονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αφορμή, τα έργα στο θέρετρο του Δήμου μας που συνέπεσαν χρονικά με την αρχή της θερινής σεζόν, της ήδη προβληματικής οικονομικά, λόγω πολλών άλλων ανεξέλεγκτων συγκυριών. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν σε μια προσπάθεια να μην τους βρει το καλοκαίρι και να παρουσιάζει ο Πλαταμώνας την εικόνα ενός απέραντου εργοταξίου, απορρίφθηκαν. Έτσι, τα συνεργεία δουλεύουν και η δημοτική αρχή εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Τα δίκτυα που πρέπει να εγκατασταθούν σε έναν «αγώνα δρόμου» ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, για να μη χαθεί η χρηματοδότηση, έχουν διχάσει τους κατοίκους και σήμερα πολλοί επαγγελματίες κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τα πνεύματα διατηρήθηκαν ειρηνικά με την προληπτική παρουσία της Αστυνομίας, αλλά … το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έφτασε κιόλας. Όπως κατήγγειλε σήμερα στην «ΕτΟ» επιχειρηματίας του Πλαταμώνα, μεταξύ άλλων, είχε δοθεί η υπόσχεση ότι τα συνεργεία θα ενισχυθούν με προσωπικό και μηχανήματα, ώστε να εκμεταλλευθεί ο χρόνος στο έπακρο. Αντιθέτως, αντικρίζουν ένα φορτηγό και ένα χωματουργικό που είναι το ελάχιστο και όχι το μέγιστο δυνατό.

Εξηγήσεις για το πώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και κατέληξαν τα έργα να συμπέσουν με την καλοκαιρινή περίοδο, έδωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο δήμαρχος.

Σημείωση «ΕτΟ»:
1. η εφημερίδα μας δεν διαθέτει νομικό σύμβουλο, αλλά εμπιστεύεται την νομική άποψη του νομικού δημάρχου μας που διάλεξε να δημοσιοποιήσει «πιπεράτες» -κατά τον ίδιο- λεπτομέρειες της υπόθεσης, με τον πιο επίσημο τρόπο.

  1. Ο Ζάχος Χριστοφής είναι ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, πρώην δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού.