“Μποτιλιάρισμα” στον Προμαχώνα

εμφράγματα στην Πιερία

ανάπτυξη εδώ σημαίνει και τελωνιακούς εκεί. Όχι μόνο φιέστες…

Ένα μποτιλιάρισμα, σημαντικότερο από το προχθεσινό στον παραλιακό μας παράδρομο, ανησύχησε σήμερα τον πιερικό τουρισμό και τους επιχειρηματίες του με πρώτη την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά.

 

Η ίδια περιέγραψε στο Facebook το μποτιλιάρισμα που συνέβαινε δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πιερία, αλλά αφορούσε την τόσο εύθραυστη καλοκαιρινή περίοδο και τη δραστηριότητα στην οποία εναποθέτουν πολλοί –και ειδικά οι ηγέτες μας- το οικονομικό μας μέλλον:

 

Δέκα χιλιόμετρα ουρά στα σύνορα στον Προμαχώνα …Με 35 βαθμούς.. Απο την επικοινωνία που ειχα με τον αξιωματικό υπηρεσίας η απάντηση είναι < Καταγράφονται όλοι. Ενηλικες και παιδιά . Δεν μπορούμε να κανουμε τιποτα > Και εμεις τι πρεπει να κανουμε ;;; Να τα κλειδώσουμε και γεια ;;;; Απαράδεκτη εικόνα για μια χώρα που θέλει να μιλάει για τη <<βιομηχανία του τουρισμου>>

Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο στους συνοριακούς σταθμούς των βόρειων συνόρων μας. Συμβαίνει πολύ συχνά στη διάρκεια του καλοκαιριού και δυστυχώς –άσχετα με την αύξηση ή την μείωση του αριθμού των επισκεπτών μας- το προσωπικό των σταθμών αυτών είναι το ελάχιστο δυνατόν και με τάση να μειωθεί!!!
Σήμερα, 25.6.2016, μια συνηθισμένη καλοκαιρινή μέρα σε ότι αφορά τον αριθμό τουριστών και όχι μια μέρα της κύριας τουριστικής περιόδου, η «ουρά» εκτεινόταν για αρκετά χιλιόμετρα και στον Προμαχώνα αντιμετωπίστηκε από τέσσερις (4) υπαλλήλους. Ο ίδιος αριθμός θα κληθεί να αντιμετωπίσει πιθανώς και ακόμη μεγαλύτερη κίνηση μέσα στον Αύγουστο, αλλά και τον Ιούλιο. Με αποτέλεσμα –πάλι- πελάτες να καθυστερούν και να αγωνιούν για το αν θα φτάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους ή θα έχουν πληρώσει μια διανυκτέρευση σε πολυτελή ή μη ξενοδοχεία, αλλά να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, και ξενοδόχοι να περιμένουν τους πελάτες τους, όπως ο Αιγέας τον Θησέα, στο Σούνιο.

Αν δεν υπάρξει παρέμβαση, το πρόβλημα θα εξακολουθεί να ταλανίζει επιχειρηματίες, πελάτες και τελωνιακούς. Παρέμβαση που θα ξεπερνά τα σύνορα της Πιερίας, αφού δεν είναι ο μοναδικός προορισμός των επισκεπτών μας.