Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

μετά τον κακό χαμό της 8ης Ιουνίου 2016

μετά τα ανεπανάληπτα που διαδραματίστηκαν με αφορμή την αποκάλυψη της “ΕτΟ” για το πόρισμα που ΔΕΝ ήταν της ΜΑΖΑΡΣ, οι δύο καταγγελλόμενοι -απο το δήμαρχο- καλούνται ..να συζητήσουν και να ψηφίσουν για τη ΔΕΑΔΟ!!!

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στην αίθουσά του, στο Λιτόχωρο.

 

Μεταξύ άλλων, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο θέμα προς συζήτηση που αφορά τη σύναψη σύμβασης του Δήμου με τη ΔΕΑΔΟ, για την αποκομιδή αστικών απορριμμάτων, μετά και την απόκτηση -από τη δημοτική επιχείρηση- απορριμματοφόρου.

Το ενδιαφέρον της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος πολλαπλασιάζεται μετά τα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις κατηγορίες του δημάρχου κατά των κυρίων Φαρμάκη και Δημητριάδη της αντιπολίτευσης. Κατηγορίες που αφορούσαν κακοδιαχείριση της ΔΕΑΔΟ για τα τρία χρόνια της προεδρίας του Γιώργου Φαρμάκη στη ΔΕΑΔΟ και διάθεση ρεβανσισμού του κου Δημητριάδη, μετά την απώλεια της συνεργασίας με το Δήμο για την επεξεργασία των πρακτικών εκ μέρους της επιχείρησής του, στο παρελθόν. Και οι δύο καταγγελίες, αν και επίσημες, παραμένουν σε εκκρεμότητα και –μέχρι στιγμής- παραμένουν καταγγελίες. Οι δύο επικεφαλής των μεγαλύτερων παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης θα κληθούν αύριο να συζητήσουν το πέρασμα της ΔΕΑΔΟ …στα σκουπίδια, ενώ τους βαραίνουν καταγγελίες (αυτές που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Ιουνίου ο δήμαρχος) σχετικές με το παρελθόν και το παρόν της δημοτικής επιχείρησης. Το έτερο μέλος του ΔΣ της ΔΕAΔΟ και επικεφαλής παράταξης του ΚΚΕ, Κατερίνα Κουρίτα, κατηγορήθηκε από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο – στο προηγούμενο Συμβούλιο- για κωλυσιεργία στο ΔΣ ΔΕΑΔΟ, χωρίς να διευκρινίσει κάτι για τα κίνητρα της κας Κουρίτα. Κι όλα αυτά, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση, η τελική απόφαση του δημάρχου ήταν να μην παραδώσει το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της ΔΕΑΔΟ στον εισαγγελέα, για να μην διακινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

Από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως αυτή τη στιγμή, κανείς από την δημοτική αντιπολίτευση δεν τοποθετήθηκε δημόσια για τα όσα απίστευτα και απαράδεκτα διαδραματίστηκαν σ αυτήν, εκτός από τον κο Δημητριάδη της «Αλήθειας» που δημοσίευσε την αρχική του -προ ημερησίας διατάξεως- τοποθέτηση.
Ο κος Ρεμπατσιός δεν δέχτηκε τα πυρά του δημάρχου, αλλά την παράκλησή του να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα κακώς κείμενα του Καλλικράτη για να διορθωθούν…

prosklDS29.6.16
κλικ εδώ για την πρόσκληση της συνεδρίασης της 29.6.2016