Τ ο τ ε ρ μ α τ ί σ α μ ε

ούτε ελάχιστη ντροπή πλέον...

ούτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σήμερα (29.6.2016) και για δύο τουλάχιστον φορές, με τελευταία στις 15.27, έστειλα στον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, Αστέριο Γαλάνη, αλλά και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (Φαρμάκη, Δημητριάδη, Κουρίτα και Ρεμπατσιό)  και στον αναπληρωτή δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Νίκο Λάππα, την παρακάτω επιστολή:

etologo

                                                                                                      Λιτόχωρο Δίου-Ολύμπου, 29.6.2016

 

 

      Αξιότιμε κε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

 

επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για τα εξής:

  1. στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο σας αναπλήρωσε ο κος Πουρλιώτης, προσπάθησα να απευθυνθώ στο σώμα προκειμένου να το ενημερώσω τι έχει συμβεί μετά την αποκάλυψη από την ΕτΟ ότι δεν υπάρχει πόρισμα της ΜΑΖΑΡΣ για τη ΔΕΑΔΟ. Να ενημερώσω το σώμα ότι –μετά τη δημόσια επιστολή που απεύθυνα στον εισαγγελέα, κλήθηκα να καταθέσω σε ανακριτή και κατέθεσα και θα ξανακαταθέσω. Να βεβαιώσω το σώμα ότι, 49 ημέρες μετά –τότε- και 70  ημέρες μετά –σήμερα-, η ΜΑΖΑΡΣ δεν διέψευσε με κανέναν τρόπο το περιεχόμενο του ρεπορτάζ που δημοσίευσα, αν και είχε και έχει αφορμές να το πράξει αυτό και απαντώντας σε αιτήματα και απαιτήσεις εχόντων ουσιαστικότερα συμφέροντα από αυτό του δημοσιογράφου και της εφαρμογής της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δεν μου επετράπη να απευθυνθώ στο σώμα με την πρόφαση ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό του σώματος. Σεις γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους μας ότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται και απτή απόδειξη είναι –τουλάχιστον- όσα συνέβησαν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δημότες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, μιλούσαν επί μακρόν και είχαν συζήτηση για την μελέτη ανάπλασης της κεντρικής οδού Λιτοχώρου.
  2. Μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ που αποκαλύπτει ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΡΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΑΔΟ στις 21.4.2016 –μεταξύ πολλών άλλων για τα οποία προσέφυγα δημόσια στον εισαγγελέα- ο δήμαρχος επέλεξε να μην στέλνει και στην «Εφημερίδα του Ολύμπου» υλικό που στέλνει σε άλλα Μέσα και «Μέσα», όπως τα δελτία Τύπου. Άσχετα με το πώς αξιολογεί η εφημερίδα μου τα όποια δελτία Τύπου λαμβάνει, η ενέργεια αυτή του δημάρχου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση όσων πολιτικών και νομικών ισχύουν παγκόσμια για τα περί του Τύπου και των λειτουργών του. Και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσω ΚΑΙ γιατί η ενέργεια αυτή εμφανίζει την εφημερίδα μου να μην δημοσιεύει υλικό που αφορά το Δήμο μας (αν και η μόνη εφημερίδα στο Δήμο μας και μάλιστα επαγγελματία δημοσιογράφου), εμφανώς σε μια προσπάθεια να την εμφανίσει ως δρούσα μεροληπτικά και με υστεροβουλία.

   κε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο δημόσιο βίο του Δήμου μας σας είναι γνωστά. Και πιθανώς σας είναι και δυσάρεστα. Σε μένα είναι σίγουρα, αν και εμμένω στο ρόλο του δημοσιογράφου που δεν δημοσιεύει έτοιμη ύλη κατ’ εντολήν ή κατόπιν παράκλησης, αλλά κάνοντας τη δουλειά του όπως το καθήκον και η δεοντολογία επιβάλλουν και όπως έμαθα και κάνω, κοντά τρεις δεκαετίες τώρα.
Παρακαλώ, εξασκώντας αρμοδιότητες που πηγάζουν από το καθήκον σας και ως εκπροσώπου του δήμου στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να διορθώσετε αυτό το ανεπίτρεπτο για την εποχή μας και τον πολιτικό μας πολιτισμό λάθος-διάκριση σε βάρος μου. Και άμεσα. Και αποτελεσματικά.
Επίσης, επειδή άλλη επιλογή δεν έχω, ερωτήματα που ως τώρα απεύθυνα στο γραφείο του δημάρχου και δεν έλαβαν ποτέ καμία απάντηση, ούτε καν επιβεβαίωση λήψης, θα τα απευθύνω σε σας, ακριβώς γιατί αφορούν θέματα καίρια, ζωτικά και ενδιαφέροντα για τα του Δήμου μας και την ενημέρωση των δημοτών. Γραπτώς και συγκεκριμένα, όπως έκανα ως τώρα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την προσοχή σας.
Φυσικά και θα ήθελα, δι υμών, να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα παραπάνω με τον όποιο τρόπο επιλέξετε εσείς. Στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστεί.

 

                                                                   Με κάθε σεβασμό

 

                                                                      Γιάννης Τσίρος

 

Στον αναπληρωτή δήμαρχο την έστειλα την επιστολή γιατί –πολλές μέρες πριν- και σε συνάντησή μας του έθεσα το θέμα και η αντίδρασή του ήταν λακωνική: «αυτό είναι σοβαρό θέμα (το ότι ο Δήμος δεν μου στέλνει δελτία Τύπου) και πρέπει να το δούμε. Στείλ’ το γραπτώς». Κι έτσι έκανα. Και ταυτόχρονα ΓΡΑΠΤΩΣ ενημέρωσα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για όσα δεν κατάφερα να ενημερώσω στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.
Παρ’  όλο που στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητούσα επιβεβαίωση λήψης, οι κοι Λάππας και Γαλάνης δεν την επιβεβαίωσαν ποτέ. (Ο κος Γαλάνης ειδοποιήθηκε και με sms).

Την ώρα που άρχιζε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επειδή ως τώρα –από τον Σεπτέμβριο του 2014- η μεθόδευση «πάει σύννεφο» στο Δημοτικό Συμβούλιο, μοίρασα στους παραλήπτες την επιστολή τυπωμένη σε χαρτί.

Τελικά δεν βρέθηκε κανείς από την αντιπολίτευση να θέσει το θέμα που ..είχα θέσει ήδη στον πρόεδρο κο Γαλάνη, αλλά ούτε ο κος Λάππας έδειξε καμία διάθεση και τελικά ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΕΣΕ. Έτσι, κατόπιν παραπόνων μου –ελάχιστων- ο κος Γαλάνης διάβασε τσάτρα/πάτρα το κείμενο και απεφάνθη ότι η επιστολή που διαβάσατε πιο πάνω… ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!

 

Και το καλύτερο: ΚΑΝΕΙΣ από την αντιπολίτευση δεν είπε το παραμικρό. ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Ούτε ο κος Φαρμάκης.
Ούτε ο κος Δημητριάδης.
Ούτε η κα Κουρίτα.
Ούτε ο κος Ρεμπατσιός.

 

Η δε μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι ότι στο διάστημα που ο δήμαρχος επέβαλλε να μην λαμβάνει η ΕτΟ δελτία Τύπου του Δήμου… ο αναπληρωτής δήμαρχος… συνεχίζει να στέλνει τα «δικά» του δελτία Τύπου στην ΕτΟ!!!

 

Τα συγχαρητήρια μου σε όλους σας. Στο μεν δήμαρχο για τα απίστευτα μέτρα καταστολής, στους δε Λάππα, Γαλάνη και επικεφαλείς της αντιπολίτευσης για τα πολιτικά αντανακλαστικά.