ΠΡΟΣΟΧΗ: πλαστά ευρώ

χθες στο Λιτόχωρο

η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας για τη χθεσινή εμφάνιση πλαστών χαρτονομισμάτων

police

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για αγορά προϊόντων με πλαστά χαρτονομίσματα στην Πιερία

 Κατασχέθηκαν 10 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ

Οι συνεχείς και στοχευμένες περιπολίες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου για την καταπολέμηση της παραβατικότητας,  είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 31χρονου ημεδαπού, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων σε περιοχή της Πιερίας.

Ειδικότερα, χθες (11-07-2016) το πρωί στο Λιτόχωρο Πιερίας, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος σε χώρο όπου πραγματοποιούταν λαϊκή αγορά και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 7 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ.

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος νωρίτερα την ίδια μέρα πραγματοποίησε αγορές διαφόρων προϊόντων μικρής χρηματικής αξίας από 3 εμπόρους, πληρώνοντας το αντίτιμο αντίστοιχα με 3 πλαστά χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ.

Τα προϊόντα που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου από τις παράνομες συναλλαγές του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Τα 10 συνολικά πλαστά χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.