“Το Άμυνας θα προτείνει και θα δεχτεί προτάσεις”

Χ. Τζαμακλής στην "ΕτΟ"

για το “Μηχανικό” του Λιτοχώρου και την πρότασή του για “απελευθέρωση” του χώρου

Με δηλώσεις του στην «ΕτΟ», ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και –μεταξύ άλλων- μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Χάρης Τζαμακλής, περιέγραψε την πρότασή του για την «απελευθέρωση» του χώρου του στρατοπέδου του Μηχανικού, στην Αγία Μαρίνα Λιτοχώρου.

Όπως πρόσφατα ανακοίνωσε το γραφείο του, ο βουλευτής Πιερίας “τοποθετήθηκε  στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και παράλληλα υπέβαλε την πρόταση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, να συμπληρωθεί στο νομοσχέδιο και η δυνατότητα παραχώρησης χρήσης σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, όταν εξυπηρετείται το γενικό συμφέρον ή ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες ή εξοικονομούνται δημόσιες δαπάνες.”

Για το ανενεργό στρατόπεδο του Λιτοχώρου, ο κος Τζαμάκλης πρότεινε μεταφορά του στον απέναντι χώρο της Ταξιαρχίας, ώστε η έκτασή του να «απελευθερωθεί» και να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το πνεύμα του υπό κατάρτιση νόμου.

Μιλώντας στην «ΕτΟ», έκανε λόγο για πρόβλημα που απασχολεί επί δεκαετίες το Λιτόχωρο και η απελευθέρωση του χώρου θα μπορούσε να δώσει μια πολεοδομική «ανάσα» στην πρωτεύουσα του Δήμου, γι’ αυτό και επέλεξε –αντί ερώτησης- να συμπεριλάβει τα θέμα στη συζήτηση του νομοσχεδίου. Πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας είναι να αξιοποιήσει την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο υπό κατάρτιση νόμος δεν αποκλείει  τη δυνατότητα παραχώρησης σε ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ. Επίσης, προτάσεις μπορούν να υπάρξουν αμφίδρομα, από και προς το Υπουργείο Άμυνας.