“Αντεπίθεση” Γαλάνη στον Πλαταμώνα

"τρελλή" δίψα και μαρτύριο στην Κονταριώτισσα

Πόλεμος για το νερό ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!!

Δυο μέτωπα σύγκρουσης συντηρεί το θέμα του νερού στο Δήμος μας, με τις διακοπές υδροδότησης του Πλαταμώνα να «πυροδοτούν» αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το παρελθόν, και τη λειψυδρία της Κονταριώτισσας να θέτει σε τροχιά σύγκρουσης τους δημότες με τη διοίκηση (από δήμαρχο, ως αντιδημάρχους και τοπικούς συμβούλους).

Η διαφορά των δυο θεμάτων είναι το γεγονός ότι στην πρώτη περίπτωση, του Πλαταμώνα, το πρόβλημα ήταν παροδικό και σύντομο: χρέος προς τη ΔΕΗ, διακοπή ηλεκτροδότησης, διακοπή ύδρευσης. Το χρέος πληρώθηκε με καθυστέρηση, το πρόβλημα λύθηκε και μια ανακοίνωση του Δήμου (δημάρχου και ΔΕΥΑΑΝΟ), άνοιξε κύκλο αντιπαράθεσης με την παράταξη του Γιώργου Φαρμάκη που ανταπάντησε με δική της ανακοίνωση. Η ανταπάντηση φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο Αστέριος Γαλάνης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο η ανακοίνωση του «Συνδυασμού Ευθύνης» συνέδεε με τις επιλογές μικροπολιτικής και τη δημιουργία χρεών στον πάλαι ποτέ Δήμο Ανατολικού Ολύμπου. Στην απάντησή του ο Αστέριο Γαλάνης επισημαίνει ότι η θητεία του επί διοίκησης Χονδρόπουλου ήταν ελάχιστη, στη διάρκειά της δεν υπήρξε κανένα δάνειο και παρέδωσε μηδενικό χρέος. Είναι άγνωστο αν θα υπάρξει και δεύτερη ανταπάντηση του Γιώργου Φαρμάκη ή αν η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου-απάντηση στο «Συνδυασμό Ευθύνης»

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΦΑΡΜΑΚΗ  galanhs

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα την απάντηση του κ. Φαρμάκη στην ανακοίνωση του Δήμου Δίου- Ολύμπου. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ,  ο κύριος  αυτός ,  αναφέρθηκε στην θητεία μου στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ανατολικού  Ολύμπου Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο.  ( και όχι ΔΕΥΑΝΟ ή ΔΕΥΝΟ όπως την αναφέρει ).Δεν  θα αναφερθώ  στην ουσία της υπόθεσης  , άλλωστε ο κ. Δημόπουλος στην ανακοίνωση του Δήμου τα είπε πολύ καλά . Θα αναφερθώ στα ψέματα-ανακρίβειες  του κ. Φαρμάκη .

1.Η θητεία μου σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝΟ ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 δηλαδή ένα χρόνο πριν τις εκλογές του 2010. Πριν από λίγους μήνες   είχα ορκιστεί σύμβουλος (γιατί ήμουνα 4ος αναπληρωματικός ) .Επίσης  την ίδια χρονιά είχε εκπέσει ο κ. Χονδρόπουλος αφού πρώτα τέθηκε σε αργία . Δηλαδή ελάχιστο χρόνο ήμασταν μαζί .Επομένως μικρό χρονικό διάστημα  ήμουν πρόεδρος της  ΔΕΥΑΑΝΟ και όχι όλη την τετραετία όπως αφήνεται να εννοηθεί.

2.Όσο ήμουν πρόεδρος στην ΔΕΥΑΑΝΟ  δεν πήραμε ούτε  ένα ευρώ  δάνειο. Όποιος  ισχυρίζεται το αντίθετο απλά είναι ψεύτης.

3.Το τέλος του 2010  η επιχείρηση δεν χρωστούσε επίσης ούτε ένα ευρώ στην ΔΕΗ εκτός από τους  τρέχοντες λογαριασμούς. Πολύ περισσότερο το 1.000.000 ευρώ ( γιατί άραγε όχι  2.000.000 ή 3.000.000 ) που εντελώς επιπόλαια αναφέρει ο κ. Φαρμάκης.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

 

Στο δεύτερο … υδάτινο μέτωπο, αυτό της κατάστασης που επικρατεί στην Κονταριώτισσα και δοκιμάζει τα νεύρα των κατοίκων και την πίστη τους στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, το σκηνικό περιγράφηκε αρκούντως στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μέχρι στιγμής, καμία ενέργεια της διοίκησης δεν έλυσε το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι πράγματι εξοργιστικό: το ρέμα της Αγίας Τριάδας προσφέρει άφθονο νερό για την ύδρευση, αλλά οι αυξημένες ανάγκες της άρδευσης και η ανυπαρξία προγραμματισμού απαραίτητων έργων, μετέτρεψαν τους κατοίκους της Κονταριώτισσας, σε …νησιώτες, κάποιου άνυδρου νησιού του Αιγαίου. Και τα παράπονα φουντώνουν, μαζί με την κριτική και την «αποκαθήλωση» του δημάρχου. Στα γειτονικά χωριά η ύδρευση εξυπηρετείται με γεωτρήσεις άρδευσης και όλη η περιοχή έχει –επιπρόσθετα- και πρόβλημα ποιότητας νερού. Οι κάτοικοι εδώ και πολλές μέρες αντιμετωπίζουν τις καθημερινές τους ανάγκες με εμφιαλωμένο νερό (καταβάλλοντας το ανάλογο κόστος) και αναζητούν… τους αρμόδιους που –παρά τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2.8.2016- δεν βρέθηκαν επιτόπου.
Πρόβλημα ποιότητας του νερού αντιμετωπίζει και το Λιτόχωρο, κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφονται καθημερινά από τις τοπικές υποδομές Υγείας, αλλά φαίνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν. Το φαινόμενο είναι συνηθισμένο την θερινή περίοδο και καταγράφεται κάθε καλοκαίρι, αλλά τίποτα και κανείς δεν έχει διαλευκάνει την εμπλοκή του πόσιμου νερού στο όλο πρόβλημα.

 

Τις επόμενες ώρες, η ΕτΟ θα δημοσιεύσει ρεπορτάζ στο ρέμα της Αγίας Τριάδας και την «κλοπή» νερού που καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Κονταριώτισσας.

 

ΥΓ: κε Γαλάνη, ναι ο Γιώργος Φαρμάκης έγραψε λάθος τη ΔΕΥΑΝΝΟ.. ΔΕΥΑΝΟ. Αλλά, πριν τον Φαρμάκη, το ΔΕΥΑΝΟ είναι και στο δελτίο Τύπου του δημάρχου-ΔΕΥΑΝΟ, το οποίο σίγουρα δεν έγραψε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και «μας πήρε και μας στο λαιμό του», διότι … η Αρχή δημιουργεί Δίκαιο. Και άδικο, ενίοτε ή και συχνά.-