Χαλάει ο καιρός

έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ισχύει από αύριο Τρίτη 23 Aυγούστου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

e8n

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  22/08/2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 22/2016) και ισχύει από αύριο Τρίτη 23 Aυγούστου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

 

Αναμένεται μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016 και από τα βόρεια, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 Μποφόρ) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:

  1. Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, η Μακεδονία, η Ήπειρος και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα.
  2. Μεθαύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, τα νησιά του Ιονίου, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.