και… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δευτέρα 12.9.2016 ο αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

αγιασμός, ευχές και ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στα σχολεία όλης της χώρας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
facebook:www.facebook.com/pepierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

                                                                                Κατερίνη, 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για το νέο σχολικό έτος που ξεκινάει σήμερα με στόχους αλλά και αγωνίες και νέες προκλήσεις, απευθύνω από καρδιάς τις πιο θερμές μου ευχές στη μαθητική νεολαία, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς για μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, δημιουργική διάθεση , πλούσια σε γνώσεις,  πρόοδο και προκοπή.

Η γνώση είναι  δύναμη και η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Η σημερινή παιδεία διαμορφώνει την αυριανή κοινωνία, γι΄αυτό το λόγο όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός σχολείου που θα αξίζει στα παιδιά μας, που όχι μόνο θα μορφώνει αλλά κυρίως θα καλλιεργεί και θα τους καταστήσει ενεργούς και χρήσιμους  πολίτες.

Το σχολείο φορέας γνώσης και αξιών θα συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, στη διάπλαση ενός ισχυρού χαρακτήρα,  προκειμένου να πορευθούν με εφόδια και γεμάτα αυτοπεποίθηση  στη μετέπειτα ζωή τους.

Καλή αρχή και γρήγορη προσαρμογή εύχομαι στα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού, ενώ ψυχική δύναμη, αισιοδοξία, επιμονή, υπομονή και πίστη στο στόχο που έχουν θέσει,  εύχομαι ολόψυχα στα παιδιά της Γ΄Λυκείου.

Ειλικρινείς ευχές απευθύνω σε εκπαιδευτικούς και  γονείς και  εύχομαι  να στηρίζουν, να ενθαρρύνουν, να εμπνέουν και να συμπαραστέκονται με αγάπη και ψυχραιμία στα παιδιά στο σχολικό ΄΄στίβο΄΄.

Στο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα  συναρπαστικό ΄΄ταξίδι΄΄ των μαθητών προς τη γνώση, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται αρωγός και θα στηρίξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την καλύτερη επίτευξη των στόχων και των σκοπών της παιδείας, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, υλοποιώντας όνειρα και φιλοδοξίες, καλλιεργώντας και αναδεικνύοντας ταλέντα και  δεξιότητες των μαθητών, προωθώντας τη κριτική σκέψη, μέσα από ένα σύγχρονο και καινοτόμο, αναβαθμισμένο, δημιουργικό και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα με σεβασμό στο μαθητή και τον εκπαιδευτικό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

 

parldoc
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
KΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια, εκπαιδευτικούς και μαθητές,  να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική, πλούσια,  ωφέλιμη και δημιουργική σχολική περίοδο.

Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και των φορέων της να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα υγιές σχολικό περιβάλλον. Ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, στη γνώση, την έμπνευση και τη δημιουργία.

Και στην κατεύθυνση αυτή θα είμαστε όλοι αρωγοί, συμπαραστάτες και υποστηρικτές.

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς οι ευχές μας σας συνοδεύουν.

 

 

parldoc
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, καινούργιοι μαθητές εντάσσονται στην εκπαίδευση, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού, άλλα παιδιά ανεβαίνουν ένα ακόμη σκαλί και μεταπηδούν στο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ξεκινούν την τελευταία τάξη που θα τους οδηγήσει σε νέους, διευρυμένους ορίζοντες εκπαίδευσης ή επαγγελμάτων. Σε όλο αυτό τον μαθητόκοσμο, τον γεμάτο ελπίδα, όνειρα, ζωντάνια, λαχτάρα για μάθηση αλλά και για παιχνίδι και συναναστροφή στη σχολική αυλή, εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, σύνεση και δύναμη, χαμόγελο στις επιτυχίες που θα έρθουν, αλλά και προβληματισμό και συνέχιση προσπαθειών για τις όποιες δυσκολίες.

Καλή σχολική χρονιά εύχομαι και στους εκπαιδευτικούς για το τόσο σημαντικό τους έργο. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η συνεισφορά του εκπαιδευτικού στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού είναι το ίδιο σημαντική με αυτή των γονιών. Οι εκπαιδευτικοί, επιμορφωμένοι και έμπειροι, είναι αυτοί στους οποίους εμπιστεύονται οι γονείς αλλά και όλη η κοινωνία τους μαθητές, για αυτό και οι ίδιοι, αναγνωρίζοντας την ευθύνη, αναλαμβάνουν κάθε χρονιά το δύσκολο αυτό έργο που αξίζει τον σεβασμό όλων μας.

Περαιτέρω, εύχομαι και στους γονείς, που στέκουν πάντα στο πλευρό των παιδιών, που ‘ζορίζουν’ για περισσότερο διάβασμα και προσοχή, καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υπομονή, μέτρο στο ‘ζόρι’ και στις απαιτήσεις προς τα παιδιά και να είναι σίγουροι πως οι μικροί μαθητές θα τους ανταμείψουν για την πραγματική αυτή αγάπη και συμπαράσταση.

Κλείνοντας, ως Βουλεύτρια του νομού είμαι ανοιχτή να ακούσω από κοντά και να βοηθήσω, να αφουγκραστώ και να μεταβιβάσω προτάσεις για μια νέα εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των νέων μαθητών και στις ανάγκες τους που αλλάζουν.

 

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Λιτόχωρο

Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί   των Σχολείων του Λιτοχώρου καλούμε τους μαθητές και  τους γονείς στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 σύμφωνα με
το παρακάτω πρόγραμμα:

1. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στις 09.00 πμ μαζί και το 2ο και 4ο Νηπιαγωγείο

2. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 09.30 πμ μαζί και το Καλακάνειο 1ο Νηπιαγωγείο

3. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στις 10.00 πμ και

4. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο στις 10.30 πμ

Καλή σχολική χρονιά !!

Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί

uppropol

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αστυνομικοί, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι αναρτημένες στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη» στην ιστοσελίδα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.