Κάλεσμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται καθημερινά στους κατά τόπους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς

imkkp
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 13-09-2016

Ανοιχτό κάλεσμα για τη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα ξεκινήσει την λειτουργία του τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, για ακόμη μια χρονιά, με σκοπό την κάλυψη των  πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών της Πιερίας. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλήθηκε να υποστηρίξει εκατοντάδες οικογένειες,  μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα. Ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετούνται αυξάνει καθημερινά και ραγδαία.

Οι εξυπηρετούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος είναι κυρίως άνθρωποι οι οποίοι πριν την κρίση δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, έμειναν όμως άνεργοι ή το εισόδημά τους μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να ενισχύονται με τρόφιμα μακράς διαρκείας οι προαναφερόμενες οικογένειες σε μηνιαία βάση. Μέχρι σήμερα, μέσα από χορηγίες και με τη στήριξη χιλιάδων πολιτών, και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η κοινωνική αυτή δράση της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έχει καταφέρει να σταθεί δίπλα τους καλύπτοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες τους.

Για την επίτευξη των σκοπών του Κοινωνικού Παντοπωλείου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κάνει έκκληση σε όλους τους φορείς, επιχειρήσεις αλλά και σε κάθε πολίτη, που θέλει να προσφέρει στον συνάνθρωπο, να υποστηρίξει το έργο της.

«Καλούμε όλους όσους έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους και με αγάπη, ευαισθησία και αλληλεγγύη για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, μιας και τα προβλήματα επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Το διάστημα αυτό οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι σε λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσες, όσπρια, κονσέρβες. Επιπλέον, οποιοδήποτε άλλο προϊόν οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θα αξιοποιηθεί μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα καλύψει ανάγκες.

Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται καθημερινά στους κατά τόπους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 23510 45085& 23510 45090 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@imkitrous.gr