Προεκ-λογικές(;) προετοιμασίες

και στην Πιερία

και η συνέχεια από αύριο στη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ

Ημέρες γενικής προεκλογικής κινητοποίησης ζει η «Νέα Δημοκρατία» και στην Πιερία, εν όψει της αυριανής έλευσης Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη και την 81η ΔΕΘ και της προσπάθειας του κόμματος και του νέου προέδρου του, η καθιερωμένη φθινοπωρινή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη να αποτελέσει το γεγονός που θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ σε –πολύ- πρόωρες εκλογές.

Η προσπάθεια περιλαμβάνει την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την έξοδο από την κρίση και μιας «συμφωνίας αλήθειας»  που θα προτείνει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, αφού έχει προηγηθεί η καταγραφή των προβλημάτων όλων των κλάδων των παραγωγικών τάξεων, κοινωνικών φορέων και οργανώσεων, σε όλη την  Ελλάδα και εντατικότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη, αφού από τις περιοχές αυτές θα βρεθεί το πολυπληθές ακροατήριο που «θα βουλιάξει τη Θεσσαλονίκη». Το τριήμερο που αρχίζει άυριο θα είναι πλήρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ιδιαίτερα … απαιτητικό, αφού θα το ολοκληρώσει με την απαίτηση για προσφυγή στις κάλπες. Η όλη προσπάθεια θα «πέσει» κυρίως στους ώμους του, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα να βοηθάει ακόμη και πέρα απ’ τις δυνάμεις του.

Την ανάγκη η παρουσία της ΝΔ στη φετινή ΔΕΘ «να είναι συγκλονιστική και να πείσει τους αναποφάσιστους, ακόμη κι ένα μόνο χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές» μετέφερε πρόσφατα στην Πιερία ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βασίλης Σπανάκης και ακολούθησε το κλιμάκιο Σταϊκούρα-Κεφαλογιάννη-Αυγενάκη, για την …κλασσική καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής. Όλα φαίνεται να απέδωσαν τα αναμενόμενα, παρά κάποιες αστοχίες, όπως το σχόλιο του προέδρου της ΝΟΔΕ, Γιάννη Κουρινιώτη, υποδεχόμενος τον κο Σπανάκη, ότι η ΝΔ είναι ένα δεξιό κόμμα, μέρες μετά τη δήλωση Μητσοτάκη ότι το κόμμα του πρέπει να εξερευνήσει τον κεντρώο χώρο. Έτσι κι αλλιώς, όπως εκτιμούν πολλοί και στην Πιερία και στην Αθήνα, η προσπάθεια Μητσοτάκη έχει πραγματικό σκοπό να συσπειρώσει τους οπαδούς και τους περιστασιακούς ψηφοφόρους γύρω από τον νέο αρχηγό, παρά να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση. Φυσικά, υπήρξε η ενημέρωση για τα τρωτά της κυβερνητικής πολιτικής και των χειρισμών της, αλλά η υπερβολή στην ενασχόληση των κορυφαίων στελεχών με την αδειοδότηση των καναλιών, έφερε το κλιμάκιο αντιμέτωπο με ερωτήσεις για το παρασκήνιο το πλειστηριασμού, ενώ αυτό προσπαθούσε απεγνωσμένα να ανακαλύψει τοπικά προβλήματα! Όσον αφορά τους ντόπιους αξιωματούχους και κομματάρχες του Δίου-Ολύμπου, ο κος Σπανάκης και το κλιμάκιο των τριών υπό τον κο Σταϊκούρα, δεν είδαν δα και γυρισμένες πλάτες, αλλά σίγουρα ο πρώην πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς είχε μεγαλύτερη παρέα –όλων των τάσεων- στην επίσκεψή του στην Πιερία, λόγω του γάμου Παπαμιμίκου.

Η οργανωτική προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή παρουσία Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή και σήμερα ο βουλευτής Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος, βρέθηκε στην Καβάλα, μέλος ανάλογου κλιμακίου, για το διάλογο με τους τοπικούς φορείς, πριν τη σαββατιάτικη εκκίνηση της –πιθανώς, μακράς- πορείας προς το λαό. Και τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Η ανακοίνωση του γραφείου του Κ. Κουκοδήμου

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  KΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
Βουλευτή Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ-  Κατερίνη
Αγ.Λαύρας 16 –τηλ. 23510 22495


«Συμφωνία Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα»

Σε κλιμάκιο της Ν.Δ. στο Ν.Καβάλας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου  ο Κώστας Κουκοδήμος

 

Στο Ν.Καβάλας θα βρεθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, που συμμετέχει σε κλιμάκιο μαζί με τους βουλευτές Κ.Καραμανλή και Μάνο Κόνσολα.

Στόχος είναι μέσα από τις στοχευμένες αυτές δράσεις κομματικών στελεχών, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

 

Ν. Καβάλας – Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

9.30:Επίσκεψη στο Συσκευαστήριο σταφιλοπαραγωγών στο Μυρτόφυτο Παγγαίου

11.00:Επίσκεψη στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας

12.00:Επίσκεψη στο ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

13.30:Επίσκεψη στη «Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί» Αγία Μαρίνα

13.45:Επίσκεψη στο Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια «Πνοή»

14.45: Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στα γραφεία της Περιφέρειας

Μέλη Κλιμακίου οι Βουλευτές: Κος Κώστας Καραμανλής, Κος Κώστας Κουκοδήμος, Κος Μάνος Κόνσολας