Η Περιφέρεια στηρίζει το Παγκόσμιο Συνέδριο Chefs

στη Θεσσαλονίκη

από τις 24 έως 27.9.2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο

e8n
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/09/2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ WORLDCHEFS CONGRESS & EXPO 2016

 

Στο παγκόσμιο συνέδριο “WORLDCHEFS CONGRESS & EXPO 2016” που διοργανώνεται από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει, ως χρυσός χορηγός, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο “WORLDCHEFS CONGRESS & EXPO 2016” διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολυετούς παράδοσης των αρχιμαγείρων παγκοσμίως.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως χρυσός χορηγός στο διεθνές συνέδριο WORLDCHEFS CONGRESS & EXPO 2016. Έχουμε μία σπουδαία ευκαιρία να προβάλουμε στους κορυφαίους σεφ του κόσμου την τοπική γαστρονομία, τον πολιτισμό, τις γευστικές παραδόσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και να αναδείξουμε τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά αγροτικά προϊόντα μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Προς αυτήν την κατεύθυνση, υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και της επιχειρηματικής εξωστρέφειας καθώς και την τόνωση του αγροτοδιατροφικού τομέα της περιοχής. Μέσα από τη συμμετοχή μας στο WORLDCHEFS CONGRESS & EXPO 2016, το οποίο για πρώτη φορά διοργανώνεται σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου, θα παρουσιάσουμε την ξεχωριστή μακεδονική κουζίνα καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επιλογές που προσφέρει η ΠΚΜ, όπως ο αρχαιολογικός, ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο ιαματικός, ο συνεδριακός τουρισμός και ο αγροτουρισμός » τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το διετές παγκόσμιο συνέδριο World Chefs Congress & Expo αποτελεί το αποκορύφωμα των δράσεων και το σήμα κατατεθέν της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, η οποία απαρτίζεται σήμερα από 105 μέλη – επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων, που εκπροσωπούν πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες σεφ σε όλο τον κόσμο. Τη φετινή διοργάνωση θα παρακολουθήσουν περίπου 1.000 διεθνώς αναγνωρισμένοι σεφ καθώς και ανερχόμενα ταλέντα της γαστρονομίας. Το World Chefs Congress & Expo 2016 θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλον τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας. Μέσα στη λίστα των καταξιωμένων αυτών ομιλητών συμπεριλαμβάνεται και ο «πατέρας» της μοριακής κουζίνας Ερβέ Τις, ο Μαρκ Μοριάρτι, ο Πίτερ Κουρουβίτα, ο Τζορτζ Καλομπάρις, ο Δημήτριος Χρονόπουλος και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο συνέδριο θα φιλοξενήσει το «Bill Gallagher Φόρουμ για νέους αρχιμάγειρες έως 25 ετών» για την ανάδειξη και την εκπαίδευση των νέων ταλέντων της γαστρονομίας. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, επίσης, το “Global Chef Challenge Final” που αποτελεί τον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό όπου οι δέκα επικρατέστεροι σεφ, μετά από ένα χρόνο αλλεπάλληλων διαγωνισμών σε όλες τις ηπείρους, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και ανώτερα σε ποιότητα υλικά από τη Σκοτία, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ταϊλάνδη, η ελίτ των chef θα συναγωνιστεί μπροστά στο συνεδριακό κοινό, ώστε ο καλύτερος όλων να στεφθεί νικητής.

«Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρειά μας συμμετέχει δυναμικά σε μία ιδιαίτερα σημαντική διεθνή διοργάνωση όπου θα παρουσιάσει εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη των περιοχών προέλευσής τους. Στόχος της συμμετοχής μας είναι η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας αυτών των ‘προϊόντων- σημαία’, η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Θεοφάνης Παπάς αναφερόμενος στη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.