Συνεδρίαση… χωρίς επιστροφή

ανεξάρτητοι πια οι Βακουφτσή-Γουλάρας

ελλείψει απαντήσεων στις καταγγελίες, προσπάθεια φίμωσης των πάντων με επίκληση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Οι δυο πρώτες απώλειες για την «Ολύμπια Συμμαχία» και τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο είναι πλέον γεγονός και η σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου ξεκίνησε με δυο αναμενόμενες –αλλά τελικά δριμύτερες- ανεξαρτητοποιήσεις: του Δημήτρη Γουλάρα και της Ειρήνης Βακουφτσή.

Ήδη η διοίκηση αντιμετωπίζει τις δυο δυσάρεστες εξελίξεις με … επιστράτευση των δήθεν διατάξεων του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβούλιου που αφορούν τον χρόνο που δικαιούνται να έχουν για τις τοποθετήσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι, στην προ ημερησίας και την κανονική συνεδρίαση. Επιστρατεύτηκε δε και για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό ρολόι του προεδρείου, αλλά σε όσους παρακολουθούν τα δημοτικά πράματα είναι πια προφανές: ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο και την «Ολύμπια Συμμαχία».

Η προσπάθεια της διοίκησης και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιμετωπιστεί το ξαφνικό κύμα αμφισβήτησης και καταγγελιών με «αστυνομικά μέτρα», τελικά δεν βρήκε απήχηση, παρά την τοποθέτηση του επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης», Γιώργο Φαρμάκη που πρότεινε συναίνεση για το μέλλον και συνεργασία διοίκησης αντιπολίτευσης –έστω στα μεγάλα θέματα-, ενώ η υπόλοιπη αντιπολίτευση φαίνεται αποφασισμένη να δοθούν στη διάρκεια της συνεδρίασης εξηγήσεις από τους δυο ανεξάρτητους πλέον δημοτικούς συμβούλους.

Μέχρι στιγμής, τοποθετήθηκε επί της αποχώρησής του από την «Ολύμπια Συμμαχία» ο Δημήτρης Γουλάρας, δίνοντας ένα μικρό χρονικό της όλης του θητείας ως αντιδήμαρχος. Οι δύο επιστολές ανεξαρτητοποίησης είχαν ήδη αναγνωστεί από το προεδρείο.

Τα όσα πρόλαβαν να καταθέσουν οι δύο αποχωρήσαντες απαντήθηκαν –μέχρι στιγμής- από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο ως απόψεις που σέβεται και άκουσε με προσοχή, αλλά διαφωνεί πλήρως.

Η ατμόσφαιρα έχει ήδη οξυνθεί όσο και πολλές φορές στο παρελθόν για το χρόνο των τοποθετήσεων και την εφαρμογή του Κανονισμού, με τον πρόεδρο κο Γαλάνη να δίνει το λόγο στον Βασίλη Βροχαρίδη «με την άδεια του δημάρχου, για ένα λεπτό». Διαμαρτυρόμενος για το κλίμα ακραίας αντιπαράθεσης και όξυνσης (και την επιλογή του προέδρου κου Γαλάνη να συγκρούεται με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης επι μακρόν για μια τοποθέτηση πιθανώς ενός λεπτού), από την συνεδρίαση αποχώρησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σάκης Πουρλιώτης.

 

Λεπτομέρειες στην συνέχεια.