Άφαντο πόρισμα, εμφανέστατο σκάνδαλο, ένοχη σιωπή

συμπληρώνοντας έξι μήνες μετά

αν ισχύουν τα σημαντικά που ανακάλυψε ο δήμαρχος, πότε θα κάνει κάτι με το πόρισμα;;; κι αν δεν ισχύουν, πότε θα κάνει κάτι η αξιωματική αντιπολίτευση;;; εκτός απ΄ το να συμφωνούν για τη ΔΕΑΔΟ και να σιωπούν…

 

Σε δεκάξι (16) μέρες συμπληρώνεται εξάμηνο από την ημέρα που ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, δήλωσε ότι το πόρισμα της ΜΑΖΑΡΣ θα παρουσιαστεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε κλειστή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, χωρίς μέχρι σήμερα να συμβεί κάτι τέτοιο.

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 19ης Απριλίου 2016, μετά από ερώτηση προ ημερήσιας διάταξης του επικεφαλής της «Αλήθειας», Κωνσταντίνου Δημητριάδη, για την τύχη του πορίσματος της ΜΑΖΑΡΣ (όπως ήταν τότε γνωστό), ο δήμαρχός μας απάντησε ότι του έχει παραδοθεί και οσονούπω θα παρουσιαστεί. Ακολούθησε ένας μικρός διάλογος μεταξύ των δύο και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Φαρμάκη, κι όλα φαινόταν μια χαρά.

Δύο μέρες αργότερα, η ΕτΟ αποκάλυπτε ότι η ΜΑΖΑΡΣ δεν έκανε κανέναν εσωτερικό έλεγχο στη ΔΕΑΔΟ, δεν συνέταξε κανένα πόρισμα, δεν παρέδωσε κανένα πόρισμα και δεν πληρώθηκε για κανένα πόρισμα. Κι έτσι η όλη υπόθεση ονομάζεται έκτοτε «σκάνδαλο της ΜΑΖΑΡΣ». Είναι δε δεδομένο ότι στο μέλλον και όταν όλα έρθουν στο φως, το όνομα του σκανδάλου θα αλλάξει…

 

Στο –σχεδόν- εξάμηνο που διέρρευσε από τότε, πολλά έχουν συμβεί. Μετά την αποκάλυψη της ΕτΟ, υπήρξαν παραιτήσεις της προέδρου Λέλας Γιάννακα και μελών του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, άρνηση των αναπληρωματικών αναλάβουν, ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο τον δήμαρχο, πρόσφατα απολύθηκε –μετά απόπειρες δύο ετών- ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης, το καθεστώς της ΔΕΑΔΟ άλλαξε με διαδικασίες και τρόπο και προς κατεύθυνση που όλα γεννούν ερωτηματικά και προβληματισμό, η εταιρία οδεύει για τη δεύτερή της χρονιά με αρνητικό αποτέλεσμα και στο τρίτο, «καίγεται». Την δε ΔΕΑΔΟ και τα έργα και ημέρες  Δημόπουλου στην δημοτική επιχείρηση-χρυσωρυχείο, ενέπλεξε και στις έγγραφες καταγγελίες του ο μέχρι πρόσφατα στενότερος συνεργάτης του -σε Δήμο και ΔΕΑΔΟ-, Δημήτρης Γουλάρας, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

Και το πόρισμα παραμένει άφαντο.

Το όλο θέμα ήρθε –όσο ήρθε- στο Δημοτικό Συμβούλιο με σοβαρότατη καθυστέρηση, η συζήτησή του ήταν θυελλώδης και πρωτοφανής, ο κύριος υπεύθυνος ξεπέρασε κάθε όριο ανθρώπινης και πολιτικής συμπεριφοράς και … το πόρισμα ακόμη αγνοείται.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Φαρμάκη να καταθέτει αίτηση στον εισαγγελέα να του δοθεί το πόρισμα, ενώ ήδη έχει ζητήσει –στο Δημοτικό Συμβούλιο- να επιστραφούν τα χρήματα της αμοιβής της συντάξασας το πόρισμα. Ούτε αυτό έχει συμβεί. Ούτε γνωρίζει κανείς αν πράγματι ζήτησε και πήρε το πόρισμα με τη βοήθεια του εισαγγελέα.

Τις επόμενες δεκάξι μέρες, η ΕτΟ θα επανέρχεται και θα υπενθυμίζει καθημερινά τι έχει συμβεί, αλλά –κυρίως- ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΑΖΑΡΣ. Και πόσα έχουν συμβεί, ΕΝΩ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟ.

Δηλαδή, όλα όσα πολλοί θέλουν να ξεχάσουμε, σα να μη συνέβησαν ποτέ.

Καλόν Οκτώβρη.

 

Δείτε στο βίντεο τι συνέβη πριν –περίπου- έξι μήνες