Σηκώνονται απ’ τον καναπέ

για τα αδέσποτα και τις φόλες

Στο Λιτόχωρο εδώ και καιρό συντελείται ένα μεγάλο έγκλημα. Καιρός να σταματήσει!!! Βοηθήστε μας! Ελάτε να διαμαρτυρηθούμε!

Η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Λιτόχωρο και το Δίον-Όλυμπος, μετά πολύ καιρό, είναι πια θέμα ημερών.

Τα 30 περίπου θύματα της τελευταίας επιδρομής με φόλες στο Λιτόχωρο «ξεχείλισαν» το ποτήρι της οργής των φιλόζωων της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας”, οι οποίοι διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης δημιουργήθηκε ειδικό event στο Fb που εμπλουτίζεται συνέχεια με στοιχεία και τις δηλώσεις συμμετοχής όσων το μεσημέρι της Κυριακής θα πορευτούν προς την κεντρική πλατεία, προκειμένου να καταδικάσουν την παράλογη  αυτή πρακτική, την και νομικά και ηθικά κολάσιμη, και να ζητήσουν την σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα του «Περίτα», θα συγκεντρωθούν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και -διασχίζοντας την Αγίου Νικολάου- θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, για το κύριο μέρος της διαμαρτυρίας. Η αρχική επιδίωξη ήταν να παρελάσουν οι φιλόζωοι στην «ουρά» της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου και να διαμαρτυρηθούν για τον συχνό, παράλογο χαμό αθώων ζώων, αλλά κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη. Όπως τονίζουν στη δημοσίευσή τους, “Στο Λιτόχωρο εδώ και καιρό συντελείται ένα μεγάλο έγκλημα. Καιρός να σταματήσει!!! Βοηθήστε μας! Ελάτε να διαμαρτυρηθούμε!“.