Γιατί ξηλώνουν το ΚΕΠ απροειδοποίητα;

ερωτήματα της «Αλλαγής Πορείας»

συνεχίζει να “ολισθαίνει” σε δρόμους που μικραίνουν τη δημοκρατία στο δήμο μας, μη υπολογίζοντας το κόστος των αποφάσεών του στην τοπική κοινωνία

Η απολυταρχία της διοίκησης του Κ. Δημόπουλου και το κλείσιμο του ΚΕΠ της Κονταριώτισσας είναι τα θέματα που φιλοξενεί η τελευταία ανακοίνωση της δημοτικής «Αλλαγής Πορείας», με την οποία η παράταξη θέτει σημαντικά ερωτήματα και προειδοποιεί ότι ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου «συνεχίζει να “ολισθαίνει” σε δρόμους που μικραίνουν τη δημοκρατία στο δήμο μας, μη υπολογίζοντας το κόστος των αποφάσεών του στην τοπική κοινωνία.»

Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 30.10.2016, η πρόεδρος της ΤΚ Κονταριώτισσας έχει συγκαλέσει ανοιχτή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου για το θέμα, στο κτήριο της παλιάς κοινότητας, στην κεντρική πλατεία.

 

Η ανακοίνωση της “Αλλαγής Πορείας”

allporeias

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από τη δημοτική αρχή,
για το ΚΕΠ της Κονταριώτισσας.

    Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος “χτύπησε” στην Κονταριώτισσα. Το «χτύπημα» αφορά το θέμα που προέκυψε με το ΚΕΠ που στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς κοινότητας, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 

Ημέρες πριν από το ΔΣ την 20/10/16 κυκλοφόρησε η φήμη ότι το ΚΕΠ της Κονταριώτισσας θα μεταφερθεί από το κέντρο του χωριού, στο Δημαρχείο του δήμου Δίου έξω από το χωριό. Τη φήμη αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει ο δήμαρχος κ. Δημόπουλος σε ερώτηση που του απηύθυνε η πρόεδρος της Τ.Κ. Κοντ/σας κ.Νάτσιου Παρασκευή , στο πλαίσιο του παραπάνω ΔΣ. Ο λόγος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, είναι το πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της συνταξιοδότησης ενός διοικητικού υπαλλήλου και η επικείμενη συνταξιοδότηση ενός δεύτερου, και η άμεση αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους του δήμου.

 

Επέλεξε λοιπόν ο δήμαρχος, χωρίς να διαβουλευτεί το θέμα με τους τοπικούς παράγοντες όπως το τοπικό συμβούλιο, να κλείσει το ΚΕΠ της Κοντ/σας, παίρνοντας τους δύο υπαλλήλους του και να το “μεταφέρει” στο πρώην δημαρχείο Δίου.

 

Θεωρούμε πως κανένας δημότης δεν είναι τόσο αφελής για να πιστέψει ότι το ΚΕΠ απλώς μεταφέρεται, αφού δεν θα έχει πλέον υπαλλήλους, αλλά ουσιαστικά υποβαθμίζεται και κλείνει.

 

Επίσης σε ερώτηση της κ. προέδρου προς το δήμαρχο για το ποια θα είναι τα νέα καθήκοντα των υπαλλήλων που θα αλλάξουν υπηρεσία, ο δεύτερος απάντησε πως αυτά είναι υπηρεσιακά θέματα.

 

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι αναπόφευκτα.

Γιατί δεν ενημέρωσε ο δήμαρχος, χάριν της δημοκρατίας, το τοπικό συμβούλιο της Κονταριώτισσας για τις προθέσεις του, και δρα με νοοτροπία «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

Γιατί δεν έγινε διαβούλευση με τους φορείς αλλά και με τους δημότες της Κονταριώτισσας;

Γιατί ο κ.Φόλιος ως αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δίου αλλά και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν τοποθετήθηκαν για το ζήτημα αυτό;

Γιατί επέλεξε να “ξηλώσει” το ΚΕΠ της Κονταριώτισσας, το πρώτο ΚΕΠ που δημιουργήθηκε στο Δήμο Δίου και που στελέχωσε τα υπόλοιπα ΚΕΠ;

 

Περιμένουμε τις απαντήσεις του κ.Δημάρχου ο οποίος συνεχίζει να “ολισθαίνει” σε δρόμους που μικραίνουν τη δημοκρατία στο δήμο μας, μη υπολογίζοντας το κόστος των αποφάσεών του στην τοπική κοινωνία.

 

Η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ”