“Η Αλήθεια δεν φιμώνεται”

δελτίο Τύπου του επικεφαλής της "Αλήθειας"

“Συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Δίου – Ολύμπου, για άλλη μια φορά αναγκάζομαι να σας ενημερώσω μέσα από δελτίο τύπου για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο Δήμο μας”

« Η Αλήθεια δεν φιμώνεται »

Συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Δίου – Ολύμπου, για άλλη μια φορά αναγκάζομαι να σας ενημερώσω μέσα από δελτίο τύπου για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο Δήμο μας, καθώς η προσπάθεια φίμωσης της «Αλήθειας» στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζεται.

Στο Δ.Σ. στις 28-9-2016, με πρόσχημα τον κανονισμό λειτουργίας για δήθεν παρέλευση το χρόνου, μας εμπόδισαν να τοποθετηθούμε επί των ανεξαρτητοποιήσεων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γουλάρα και Βακουφτσή και για όσα (πολύ σοβαρά) καταγγέλθηκαν από αυτούς.

Στο Δ.Σ. στις 20-10-2016 ζήτησα το λόγο να τοποθετηθώ σχετικά με τη λειτουργία και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου αλλά, δυστυχώς, στο πρώτο δίλεπτο της τοποθέτησής μου, σκοπίμως και βιαίως μου αφαιρέθηκε ο λόγος. Παρ’ ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. ρητά αναφέρει πως ο χρόνος που προβλέπεται για την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση είναι έως μία ώρα, δεν έγινε καμία προσπάθεια από μεριάς του Προέδρου (καθ’ υπόδειξη) για κατανομή αυτού του χρόνου, σε όσους θα ήθελαν να τοποθετηθούν.

Επειδή η «Αλήθεια» δεν φιμώνεται και οι όποιες προσπάθειες φίμωσής της  θα πέφτουν στο κενό, σας αναφέρω επιγραμματικά όσα ήθελα να γνωρίζετε.

Εδώ και ενάμιση χρόνο ζητάμε την σύγκληση του Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα «την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εσωτερικού ελέγχου από την εταιρεία Mazars» και όσα συνδέονται με αυτό, καθώς διοίκηση, όπως έχουμε ξαναπεί στο Συμβούλιο, το έχει για να το χρησιμοποιεί μόνο για εκφοβισμό. α) Πώς είναι δυνατόν ένα πόνημα που το πλήρωσε ο δημότης του δήμου Δίου – Ολύμπου να μην δικαιούται να το γνωρίζει, και να το χρησιμοποιεί ένας και μόνο για να εκδικηθεί τους αντιπάλους του; β) Αφού, κατά την ομολογία τους, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία και τεράστιες ευθύνες, γιατί δεν το κατέθεσαν αρμοδίως εδώ και ενάμιση χρόνο; γ) Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται ως στοιχείο δικογραφίας, στη δίωξη συγκεκριμένου υπαλλήλου;

Το Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ αποφάσισε την ανάθεση για τον εσωτερικό έλεγχο, με την προϋπόθεση να παρουσιαστούν τα όποια αποτελέσματά του, και αν υπάρξουν ευθύνες, αυτές να αποδοθούν όπου αναλογούν. Την στιγμή που δεν παρουσιάστηκε, δεν νομιμοποιείται να το χρησιμοποιεί κανείς για προσωπικές επιδιώξεις. Δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός, παρά μόνο του Δήμου. Σημειώνω εδώ ότι, ενώ το Δ.Σ. ανέθεσε τη συγκεκριμένη εργασία στην εταιρεία Mazars, το πόρισμα παραδόθηκε από άλλη εξωτερική συνεργάτιδά της, εν αγνοία του Δ.Σ.

Με δυσκολία κατάφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο να σχολιάσω το γεγονός, ότι για δεύτερη συνεχή φορά, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ προσήλθαν μόνο τρία από τα έντεκα μέλη, δηλαδή ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ένα μέλος. Ψηφίστηκε ο Ισολογισμός της επιχείρησης με τρία μέλη παρόντα και τρεις επιστολικές παρουσίες (ψήφους)!!!, για την επίτευξη της απαρτίας, τις οποίες όμως η διοίκηση δεν μας τις έδειξε, ως όφειλε, και απαγορεύτηκε μάλιστα και στους υπαλλήλους να μας τις επιδείξουν, προφανέστατα γιατί δεν υπήρχαν την ώρα της συνεδρίασης. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε την επανάληψη του Συμβουλίου, καθώς οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν στην 11λεπτη συνεδρίαση, θεωρούμε ότι είναι άκυρες.  Ήρθε δε η έγκριση του ισολογισμού αυτού για ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς την έκθεση ορκωτού λογιστή, (η οποία μας παραδόθηκε λίγα λεπτά πριν) και χωρίς την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΑΔΟ.

Αυτό είναι το μοντέλο διοίκησης στον Δήμο Δίου – Ολύμπου σήμερα.

Η αυταρχική συμπεριφορά και η παντελής έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είναι μόνο δική μας  διαπίστωση αλλά και άλλων μελών του Δ.Σ. Παραπέμπουμε στις πρόσφατες δηλώσεις των συναδέλφων Κουρίτα, Ρεμπατσού, Μόχλα, Βροχαρίδη, Γουλάρα και Βακουφτσή, «για την προσπάθεια του Δημάρχου να επιβάλλει τις θέσεις του, χωρίς να έχουνε το δικαίωμα άλλης άποψης και άλλης τοποθέτησης», «για συμπεριφορές ανεπίτρεπτες που προσβάλλουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου», και για «ασέβεια και αδιαφορία στα αιτήματά τους για τις ώρες συνεδριάσεων τόσο του Δ.Σ. όσο και των Επιτροπών του Δήμου» όπως αυτά έχουν εκφραστεί μέσα από δικά τους δελτία τύπου.

Όμως δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω και την απαράδεκτη συμπεριφορά του  Δημάρχου-Προέδρου της ΔΕΑΔΟ απέναντι σε συνάδελφο, την ώρα που προσπάθησε να μπει στο γραφείο της ΔΕΑΔΟ, όπου αγενέστατα εμπόδισε την είσοδό της, κλείνοντας την πόρτα κατάμουτρα. Λες και του έκανε επίσκεψη στο σπίτι του. Η συμπεριφορά του προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο το αξίωμά του. Εξακολουθούν δε οι απρεπείς εκφράσεις προς τα μέλη του Δ.Σ., οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, υποβαθμίζοντας το χώρο των συνεδριάσεων και μετατρέποντάς τον σε καφενείο.

Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Θεωρούμε πως είναι ντροπή για τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν την επιβολή τετραπλάσιου και πλέον ανταποδοτικού τέλους φωτισμού και καθαριότητας για την ενότητα του Δίου, δηλαδή (0,30ευρώ/τ.μ.), ενώ για την ενότητα του Λιτοχώρου (0,07) και του Ανατολικού Ολύμπου (0,08). Αλήθεια, με ποια ανταπόδοση εκ μέρους του Δήμου, το απορριμματοφόρο περνάει -ειδικά το καλοκαίρι- μια φορά στις 10 μέρες από τα χωριά του πρώην Δήμου Δίου, ενώ στις τουριστικές περιοχές –και ορθώς– περνάει τρείς φορές την ημέρα. Για τον φωτισμό επίσης δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση, πολύ δε περισσότερο,  δεν μπορούν να  συγκριθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Πού είναι το περί δικαίου αίσθημά σας κύριοι συνάδελφοι;

Επίσης, έτσι ελαφρά τη καρδία ο Δήμος μας έδωσε ακόμη 120.000 ευρώ στην εργοληπτική εταιρεία ΤΕΚ, για επιπλέον εργασίες στο «έργο της αποχέτευσης  στην ενότητα του Δίου», ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του «Πορίσματος» των  Επιθεωρητών, να επιβληθούν πρόστιμα. Κι ενώ το θέμα ερευνάται από τις δικαστικές αρχές, η δημοτική  αρχή εξακολουθεί να μοιράζει τα χρήματα των δημοτών, σαν να είναι δικά της. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το έργο παραδόθηκε, χωρίς να έχουν γίνει 4 χιλιόμετρα δικτύου και πολλές παροχές που προβλέπονταν από τη μελέτη.

Επειδή τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας είναι πολλά και σημαντικά, η δημοτική παράταξη «Αλήθεια», παρά τη φίμωση που επιχειρείται σε βάρος της από την πλευρά των διοικούντων το τελευταίο διάστημα, δηλώνει για μια ακόμη φορά, πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε νόμιμο και εύσχημο τρόπο, μέχρι να έρθει στον Δήμο  μας η εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία, και  να λάμψει η αλήθεια.  Γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ  δεν φιμώνεται.

Καλούμε δε όλους τους συνδημότες μας,  σε ενεργή συμμετοχή και δράση, για να μας βοηθήσουν να  σταματήσουμε τον  κατήφορο.

 

 

 

Για την δημοτική παράταξη «Αλήθεια»

Ο επικεφαλής

    Κώστας Δημητριάδης