Οι πρώτες αντιδράσεις UPDATE

και τα πρώτα στοιχεία

για το νέο θρίλερ με τη ΔΕΑΔΟ (και τους εργαζόμενούς της)

 

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ με τα νεότερα από τη ΔΕΑΔΟ και τις εξελίξεις που αφορούν το προσωπικό της, ο επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης» και προηγούμενος πρόεδρος του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης Γιώργος Φαρμάκης -με δήλωσή του στην ΕτΟ- ξεκαθάρισε ότι:
20

  • δεν έχει λάβει έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση για το θέμα, αν και πρόσφατα συναντήθηκε με τον έναν από τους διευθυντές της ΔΕΑΔΟ τον κο Κόκκινο, οποίος απλώς ενημέρωσε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, με κάποιες συμβάσεις που έγιναν επί διοίκησης Τσιφοδήμου
  • του είχε προταθεί πρόσφατα, από τη διοίκηση, συνάντηση δημάρχου-προέδρου, Τσιφοδήμου και του ίδιου, στην οποία δεν προσήλθε
  • ενημερώθηκε αργότερα ότι σε εργαζόμενους δόθηκε τελεσίγραφο για τις εξελίξεις και ήδη ζήτησε έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της επιχείρησης, με διευρυμένη συμμετοχή. Στο αίτημα αυτό συμφώνησε ήδη ο επικεφαλής της δημοτικής «Αλήθειας» και μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Κώστας Δημητριάδης.

 

Με δήλωσή της στην ΕτΟ, η ανεξάρτητη σήμερα δημοτική σύμβουλος (αποχώρησε από την διοικούσα «Ολύμπια Συμμαχία»), Ειρήνη Βακουφτσή, αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις του Κ. Δημόπουλου, στο διάστημα μεταξύ των δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το καλοκαίρι, προκειμένου να υπερψηφιστεί η αλλαγή του καταστατικού της ΔΕΑΔΟ:

“Είναι θλιβερό εργαζόμενοι να χάνουν την εργασία τους, ιδίως στην Ελλάδα του σήμερα που η ανεργία είναι στα ύψη. Είχα ψηφίσει θετικά την τροποποίηση του καταστατικού της ΔΕΑΔΟ γιατί ήταν η μόνη λύση για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και την ασφάλεια των εργαζομένων. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα γεγονότα 18έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Δημάρχου, μου θυμίζει την ιστορία του βοσκού με το λύκο που στο τέλος κανένας δεν πίστευε το βοσκό. Ελπίζω να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα και από τη θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθήσω να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.”

 

 

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Κατερίνα Κουρίτα, ανέλαβε πρωτοβουλία να συζητηθεί άμεσα το θέμα στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΑΔΟ, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Σήμερα, 4.11.2016, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ κατέθεσαν έγγραφο αίτημα για άμεση σύγκληση του ΔΣ της εταιρείας και της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων (δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου) και επίσης άμεση αναστολή του “τελεσιγράφου” προς τους εργαζόμενους.

Το αίτημα συνυπογράφουν οι Κ. Κουρίτα, Κ. Δημητριάδης και Δ. Γουλάρας.

Αίτημα για ΑΜΕΣΗ-ΣΥΓΚΛΗΣΗ-Δ.Σ.-ΔΕΑΔΟ-Α.Ε.

Για την σύγκληση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ το καταστατικό επιβάλλει να συγκληθεί το αργότερο σε διάστημα 7 ημερών με πρόσκληση της διοίκησης ή σε 12 ημέρες με πρόσκληση των αιτούντων μελών του ΔΣ. Για τη Γενική Συνέλευση των μετόχων (Δημοτικό Συμβούλιο) και για έκτακτα θέματα αποφασίζει το ΔΣ της επιχείρησης.

Χαρακτηριστικό δείγμα της φιλοσοφίας διοίκησης -Δήμου και ΔΕΑΔΟ- του Κ. Δημόπουλου αποτελεί και το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό αν ο Δ. Γουλάρας εξακολουθεί να είναι εντεταλμένος γραμματέας του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, αφού στις 20.9.2016 καθαιρέθηκε από αντιδήμαρχος και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, ως δημοτικός σύμβουλος. Υπάρχει πιθανότητα να του έχει ήδη αφαιρεθεί το συγκεκριμένο καθήκον και να ανατέθηκε σε άλλο μέλος του ΔΣ, με απόφαση που πιθανώς πάρθηκε στην τελευταία -επίσης επεισοδιακή- συνεδρίαση του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τριών μελών (πρόεδρος-δήμαρχος και δυο μέλη παρόντα) και τις επιστολικές ψήφους τριών ακόμη μελών, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος-δήμαρχος.

Στο site της ΔΕΑΔΟ δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση και τα στοιχεία για το ΔΣ της επιχείρησης αφορούν το προηγούμενο ΔΣ με πρόεδρο την Λέλα Γιάννακα και άλλα μέλη που έχουν ήδη παραιτηθεί και αντικατασταθεί.

dsdeado

 

Όσο για το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου… σήμερα το πρωί, βασικός συνεργάτης του δημοσίευσε τα κάτωθι ενημερωτικά στο προφίλ του στο Facebook

 

laf