Επιμένουν αμφότεροι

Γαλάνης και αντιπολίτευση, για την 98/2016ΑΔΣ

ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θέλει να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση

Απέρριψε το αίτημα 11 δημοτικών συμβούλων για επανασυζήτηση του θέματος που αφορά την απόφαση 98/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης .4.2016, ο πρόεδρός του Αστέριος Γαλάνης.

 

Με έγγραφό του στις 25 Οκτώβρη 2016, πέντε ημέρες μετά την συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας οι παρόντες στη συνεδρίαση δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατέθεσαν έγγραφο αίτημα, απορρίπτει την αίτηση και αποδίδει την απόρριψη στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

 

Οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι -9 της αντιπολίτευσης και 2 ανεξάρτητοι- που είχαν υπογράψει το αίτημα ετοιμάζουν ανταπάντηση και θα επιμείνουν στην επανεισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση που είχαν πάρει στις 19.4.2016, για πολλούς λόγους και κυρίως για να ξεκαθαριστεί στο πως το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε όπως ψήφισε. Στη συνεδρίαση της 20ης.10.2016, η τοποθέτηση της ανεξάρτητης πια δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Βακουφτσή, δεν προκάλεσε μόνο αίσθηση, αλλά και το έγγραφο αίτημα που απέρριψε τελικά ο κος Γαλάνης.

 

Ερωτηματικό αποτελεί και το γεγονός ότι στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ακύρωση της υπόθεσης, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου –πάρθηκε στις 23.9.2016- ενώ δέκα μέρες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν η απόφαση δεν προσβληθεί τίθεται σε ισχύ και η Αποκεντρωμένη έχει στη διάθεσή της δύο μήνες για τον έλεγχο των αποφάσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ακύρωση από την Αποκεντρωμένη εκδόθηκε 5 μήνες και τέσσερις μέρες αργότερα.

 

Άγνωστο παραμένει και το γεγονός αν στην εξέλιξη της υπόθεσης ρόλο έπαιξαν και οι καταγγελίες της νομικού συμβούλου του Δήμου, Αθηνάς Χατζή, με τη μορφή καταγγελίας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κοινοποίησή τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Στέλεχος της διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου επιβεβαίωσε στην ΕτΟ ότι καμία πράξη δεν είχε συμβεί εν τω μεταξύ που να προέρχεται από την απόφαση 98/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά παλιά οφειλή επιχειρηματία.

 

arngal