Το δις εξαμαρτείν, (UPDATE με αντίδραση Δημόπουλου)

η μήνυση,

οι “ομορφιές” γενικώς και το νέο -αρνητικό- πανελλήνιο ρεκόρ στο βάδην

Νέες σελίδες δόξας ήρθαν να προστεθούν σήμερα στην Ιστορία της μικρής μας, πανέμορφης, παρολύμπιας κοινότητας, με πρωτοβουλία του δημάρχου μας, Κ. Δημόπουλου και μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η νομική σύμβουλος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, δικηγόρος Αθηνά Χατζή.

 

Μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο είναι πολύ πιθανό ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου να μη θεαθεί πουθενά και από κανένα, αφού σήμερα 11.11.2016, γλύτωσε το Αυτόφωρο μόνο γιατί οι αστυνομικοί του ΑΤ Λιτοχώρου χρειάστηκαν 30 με 45 λεπτά να διανύσουν την απόσταση από το Αστυνομικό μας Τμήμα ως το Δημαρχείο!!!

 

Νωρίτερα, η νομική σύμβουλος του Δήμου είχε προσφύγει στο ΑΤ για να καταγγείλει εξύβριση και επίθεση από τον δήμαρχο, ενημερώνοντας τον διοικητή του ΑΤ ότι θα έπρεπε να πράξει τα δέοντα χωρίς χρονοτριβή, αφού ήταν γνωστό ότι σήμερα ο δήμαρχος είχε προγραμματισμένο ταξίδι στην  Αθήνα. Πριν, η κα Χατζή εργαζόταν στο γραφείο της στο Δήμο, όταν αντίκρυσε τον δήμαρχο σε έξαλλη κατάσταση να φωνασκεί και να την βρίζει, να πετάει με δύναμη κάποιο φάκελο υπόθεσης στο γραφείο της και να …της γνωστοποιεί –σε άψογα «γαλλικά»- την άποψή του και για την νομική της άποψη και την ίδια. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του δημάρχου προς τη νομική σύμβουλο δεν είναι άγνωστη και πρωτοφανής και ήδη ένα ανάλογο κρούσμα αποτέλεσε το υλικό καταγγελίας της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Ήδη, η πρώτη επέβαλλε πειθαρχική ποινή στον δήμαρχο και η δεύτερη (η Εισαγγελία) κάλεσε την κα Χατζή να καταθέσει, όπως και έγινε. Μάλιστα, καταθέτοντας η νομική σύμβουλος του Δήμου ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δημάρχου και επιφυλάσσετε για το όποιο άλλο της δικαίωμα. Σήμερα όμως –όπως δήλωσε στην ΕτΟ- «το ποτήρι ξεχείλισε» και χωρίς να ανταλλάξει καμία κουβέντα με τον προϊστάμενό της, κατέφυγε στην Αστυνομία. Εκεί ρωτήθηκε αν πράγματι επιθυμεί τη σύλληψη του κου δημάρχου και ξεκαθάρισε ότι –και ως νομικός- σε καμία περίπτωση δεν τον θεωρεί πολίτη υπεράνω του Νόμου. Απλά, χρειάστηκαν αρκετά λεπτά της ώρας για να επέμβουν τα όργανα της Τάξης και εν τω μεταξύ ο δήμαρχος δεν βρισκόταν στο Δημαρχείο.

 

Ο λόγος για τη νέα έκρηξη Δημόπουλου και τα όσα ακολούθησαν είναι η νομική άποψη της συμβούλου του Δήμου για την υπόθεση της πληρωμής της μελέτης για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων των 2/3 του Δήμου σε ιδιώτη που δεν εγκρίθηκε από το αρμόδιο όργανο και ο μελετητής διεκδικεί από το Δήμο με αγωγή.

 

Η δε απόσταση από το Τμήμα ως το γραφείο του δημάρχου είναι περίπου 140-150 βήματα, εκ των οποίων και 6 σκαλοπάτια.

UPDATE

 

ΟΥΔΕΙΣ ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΡΡΗΘΗ ΠΑΡ’ ΕΜΟΥ

Σε –ηλεκτρονική- επικοινωνία της με το δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, η ΕτΟ είχε μια πρώτη αντίδρασή του για το συμβάν. Απαντώντας, ο Κ. Δημόπουλος (στο, αν μεταξύ άλλων, αποκάλεσε την Αθηνά Χατζή και κ..όγρια) διέψευσε ότι υπήρξε εξύβριση, επισημαίνοντας: «Διαψεύδω. Ουδείς εξυβριστικός χαρακτηρισμός ερρήθη παρ’ εμού».  Στην πιθανότητα να εμφανιστεί στις Αρχές εντός του Αυτοφώρου, ο δήμαρχος απάντησε: «Δεν έχω κανέναν λόγο».

 

Μέχρι στιγμής, καμία άλλη αντίδραση δεν υπήρξε από την συμπολίτευση, την αντιπολίτευση ή οποιονδήποτε άλλο, παραμένει επίσης άγνωστο αν το θέμα θα απασχολήσει τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.