Οι «μάσκες» έπεσαν, η ώρα της ευθύνης έφτασε

"Αλλαγή Πορείας" για την υπεραγορά

“Την ερχόμενη Τρίτη ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται προ των ευθυνών του”

allporeias

Οι «μάσκες» έπεσαν, η ώρα της ευθύνης έφτασε.

    Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 15/11/16 και ώρα 16:30, έπειτα από την παρέμβαση σύσσωμης της αντιπολίτευσης τίθεται το θέμα της αδειοδότησης της  «εισόδου – εξόδου» του πολυσυζητημένου «ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ».

Οι μάσκες έπεσαν για τον  κ. Δημόπουλο που δήλωσε αρχικώς στο ΔΣ την 28/09/216 πως δεν γνωρίζει και θα διερευνούσε το θέμα, έπειτα στις 20/10/16 αφού διάβασε το νόμο για τον «Καλλικράτη» και τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, είπε ότι πουθενά δεν γράφει πως τη γνωμοδότηση την δίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο νομικός στο επάγγελμα δήμαρχός μας αψηφώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ δήλωσε πως η αρχική αδειοδότηση από την Τεχνική Υπηρεσία ήταν νόμιμη, παρόλο που η αντιπολίτευση του υπέδειξε την απόφαση του ΣτΕ.

Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος γνώριζε από την αρχή για το «ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» καθώς επίσης γνώριζε και για την υποχρεωτική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της άδειας. Χάριν όμως των πολιτικών του ευεργετών το όλο θέμα το υποτίμησε προσπαθώντας να αποφύγει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Την ερχόμενη Τρίτη ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται προ των ευθυνών του. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα δώσουν θετική ψήφο για την αδειοδότηση του «ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» οδηγώντας  έτσι έναν μεγάλο αριθμό μικρών και μεσαίων  επιχειρήσεων  καθώς και εργαζομένων προς το κλείσιμο και την ανεργία αντίστοιχα, ή θα ψηφίσουν  ΟΧΙ, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται στις πολιτικές τους θέσεις για να διαφυλάττουν τα συμφέροντα των συνδημοτών τους αλλά και όλων των Πιεριέων; Θα θέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο περιθώριο συγκεκριμένα συμφέροντα ολίγων και συμφέροντα πολυεθνικών εμπορικών εταιριών προτάσσοντας  πάνω από όλα το συμφέρον της κοινωνίας;

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το Επιμελητήριο Πιερίας με τον πρόεδρό του  κ. Χατζηχριστοδούλου, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Λιτόχωρου με την πρόεδρο κ. Κουτσιμανή, τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης με τον πρόεδρο κ. Ρέχα, τους επαγγελματίες-εμπόρους , τους βουλευτές αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να παραστούν και να πάρουν ανοικτά θέση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιτόχωρο την Τρίτη 15/11/2016 στις 16:30.

 

  Η συντονιστική επιτροπή  του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ».