Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

και είστε προσκεκλημένοι

θα ‘ρθείτε επιτέλους; Λένε ότι συμφωνείτε μ’ όλα γι’ αυτό δεν αντιδράτε

Μια τακτική με είκοσι θέματα και μια ειδική με αποκλειστικό θέμα τον προϋπολογισμό συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνει το ημερολόγιο της Τρίτης 15.11.2016.

 

Η πρώτη συγκαλείτε στις 4.30 το απόγευμα και η δεύτερη προγραμματίζεται για τις 8 το βράδυ, προγραμματισμός πολύ αισιόδοξος, εκτός κι αν αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λόγους να επιστρατεύσει το απόλυτο πνεύμα σύμπνοιας και ο πρόεδρός του διαλέξει να δώσει το λόγο σε κάθε περίπτωση, αντί να επιβάλλει προληπτική λογοκρισία. Προσπάθεια που τελικά καταναλώνει πολλαπλάσιο χρόνο, από την όποια τοποθέτηση.

 

Στο είκοσι θέματα της τακτικής συνεδρίασης συγκαταλέγονται ουκ ολίγα σημαντικά, ως συνήθως:

 

  • Η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2017. Πρόγραμα που ψηφίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση και τώρα τροποποιείτε προκειμένου να αφαιρεθούν απ’ αυτό κρασπεδώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε όλο το Δήμο για να δρομολογηθεί η –φοβερή και τρομερή ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ- ανάπλαση της κεντρικής οδού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου
  • Η έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Λιτοχώρου». Η φοβερή και τρομερή ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ανάπλαση που περιγράψαμε παραπάνω που έγινε δεκτή σε συνεδρίαση του Μαΐου, επίσης φοβερή και τρομερή, αφού έγινε μόνο με τη συμμετοχή της συμπολίτευσης και αποχή της αντιπολίτευσης. Έκτοτε, ούτε η διοίκηση, ούτε η αντιπολίτευση έκαναν το παραμικρό να παρουσιαστεί η μελέτη και στους κατοίκους του Λιτοχώρου, αφού η αθλιότητα που λέγεται “σιντριβάνι Λιτοχώρου” απέδειξε ότι η αποδοχή ολοκληρωτικών μεθόδων είναι καθολική και … και θου Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…
  • Η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Λεπτοκαρυάς στην περιοχή του παραλιακού 5Χ5, προκειμένου η θερινή εκκλησία να λειτουργεί άνετα και κυριλέ
  • Σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΦΟΣΔΑ (μην καρφωθείτε όσοι περιμένετε πρόσληψη και προσέλθετε μόνο σ’ αυτό το θέμα)
  • Η έγκριση εισόδου-εξόδου της –φοβερής και τρομερής ως «δημοσιογραφικό» και πολιτικό θέμα- υπεραγοράς του Βαρικού (περισσότερα στοιχεία σε λίγο)
  • Το 10 το καλό: Έγκριση τουριστικού προγράμματος Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2017 και υποβολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, Αντιδήμαρχος). Το θέμα είναι και παρουσιάζεται ως πολύ σοβαρό. Το πόσο σοβαρά το αντιμετωπίζει ο Δήμος και η διοίκηση φαίνεται και στην πρόσκληση: αντί του «προγράμματος τουριστικής προβολής», με τόσους αντιδημάρχους και τόσους συνεργάτες και τόσο τάχα ενδιαφέρον…. «έγκριση τουριστικού προγράμματος»!!!! Κα Λέλα, μην ξεχάσετε να μας πείτε πόσα πληρώσατε ήδη για το ως τώρα πρόγραμμα και πόσα θα πληρώσουμε το 2017, σε ποιους και γιατί. Δυόμιση χρόνια μετά, ένα φασόν site μόλις άρχισε να λειτουργεί, άδειο, άθλιο και απαράδεκτο. Πόσα πληρώσαμε ήδη και πόσα θα πληρώσουμε ακόμα;
  • Η επιβολή τελών αποχέτευσης στη ΔΕ Δίου για το 2017

Και τελευταίο στην ημερήσια διάταξη θέμα

  • Η ανάκληση της αριθμ. 98/2016 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα «Διαγραφή χρέους λόγω λάθους της υπηρεσίας». (Μετά από αίτημα 11 Δημοτικών Συμβούλων). Για την οποία απόφαση, η προσφάτως απελευθερωθείσα από τη συμμετοχή της στην διοικούσα παράταξη Ειρήνη Βακουφτσή δήλωσε καταγγέλλοντας ότι πιθανώς ο δήμαρχος παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο για να τη λάβει, τον περασμένο Απρίλιο. Και η πολλά καταγγέλλουσα επισήμως νομική σύμβουλος του Δήμου έχει συμπεριλάβει στις καταγγελίες της. Και ήδη –‘έστω με καθυστέρηση- ΑΚΥΡΩΣΕ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Και άλλα ενδιαφέροντα θέματα θα συζητηθούν αύριο, αλλά και το τελευταίο στη σειρά αρκεί για να μην καταφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο «να ‘ναι στην ώρα του» και στις 8μμ να συζητήσει αποκλειστικά την Ψήφιση προϋπολογισμού  και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Δίου – Ολύμπου για το οικονομικό έτος έτους 2017. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος – Αντιδήμαρχος,  Γαρυφαλλιά Αδαμοπούλου, Δημοτική Υπάλληλος ).

 

Με το καλό να ορίσετε.

Ήδη για διαφορετικούς λόγους, πολλοί σας καλούν να δείξετε επιτέλους το ενδιαφέρον σας και να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Αλήθειας», Νίκος Λαπάτσης

Νικόλαος Λαπάτσης

Yesterday at 09:58 ·

Τα θέματα που απασχολούν το Δημοτικό μας Συμβούλιο είναι
ΚΟΙΝΑ,
αφορούν ΟΛΟΥΣ μας,
καλώς να ορίσετε λοιπόν !!!
Τρίτη 15-11-2016 και ώρα 16:30 στο Λιτόχωρο !!!

η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Βακουφτσή, πρώην στέλεχος της διοίκησης (κι αυτή στο Fb)

Irene Vakouftsi added 2 new photos.

12 November at 12:30 ·

Την Τρίτη στις 16:30 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, το πρώτο συμβούλιο μετά τις εξελίξεις στη ΔΕΑΔΟ, με αρκετά σημαντικά θέματα. Παροτρύνω τους συνδημότες να έρθουν και να παρακολουθήσουν το συμβούλιο από κοντά. Αν θέλουμε την αλλαγή πρέπει να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας, η συλλογικότητα πάντα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από τη διοίκηση τους ενός.

 

Αγωνιστική πρόσκληση απηύθυνε και ο επικεφαλής της «Αλλαγής Πορείας», Άρης Ρεμπατσιός, και η συντονιστική επιτροπή του συνδυασμού, για το θέμα της υπεραγοράς στο Βαρικό. Αλλά γι’ αυτό το θέμα θα ακολουθήσει ξεχωριστό ρεπορτάζ.

Η Ειρήνη Βακουφτσή δίνει μεγαλύτερη σημασία στα όσα έγινε πρόσφατα στη ΔΕΑΔΟ και την solo συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, στο πρόσωπο του δημάρχου που συνεδρίασε με τον εαυτό του, στον ταυτόχρονο ρόλο του προεδρεύοντα και του συσκεπτόμενου σώματος, όπου μάλιστα ο προεδρεύων ρωτούσε το σώμα και το σώμα αποκρινόταν (ευτυχώς, θετικά). Για όσους ενδιαφέρονται για τη ΔΕΑΔΟ, το ΔΣ της συνεδριάζει την Τετάρτη. Όσοι τάχα ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στη ΔΕΑΔΟ και απειλούσαν με την δημοσιοποίηση των θέσεων τους, τη σχετική με τα τελευταία γελοία γεγονότα… ας πάψουν να πιέζονται. Σημασία δεν δώσαμε στο τάχα ενδιαφέρον τους, από την 21η Απριλίου 2016 και ως σήμερα, αν και πάντοτε θα ‘μαστε θιασώτες της συνεργασίας, του διαλόγου, της Δημοκρατίας και της εγκαθίδρυσης πολιτικών διαδικασιών και ανάπτυξης πολιτικής ζωής.

 

Αυτά.

Περισσότερα αύριο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 4.30μμ.

Μην το χάσετε, αν και ήδη καθυστερήσατε τραγικά.

Ακόμα και τώρα, κάτι μπορείτε να σώσετε από την αξιοπρέπειά σας. Που κι αυτή τελειώνει, με την απουσία σας.

Οι προσκλήσεις για τις αυριανές συνεδριάσεις

 

e8n                                                                                    Λιτόχωρο, 10/11/2016
Αριθμ. Πρωτ.  19963

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  ΠΡΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                              Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ                                                     (όπως Πίνακας Αποδεκτών)
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 15,
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Πληροφορίες: Δ. Μπατζικώστας
Τηλέφωνο:     2352350150

 

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

 

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική  Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 15.11.2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 16.30 μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

  1. Τροποποίηση – επαναδιατύπωση τεχνικού προγράμματος Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2017. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).
2. Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κεντρικού δρόμου Λιτοχώρου» (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                   
3. Λήψη απόφασης για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Λεπτοκαρυάς στο Ο.Τ. Γ148 & Γ139. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                   
4. Παραλαβή της μελέτης  με τίτλο «Τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης και οριοθέτησης δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Ε. Δίου».  (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                   
5. Παραλαβή της μελέτης  με τίτλο «Τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης και οριοθέτησης αγροτικών δρόμων της διανομής και εγκεκριμένων κοινόχρηστων κοινωφελών χώρων στη Δ.Ε. Λιτοχώρου του Δ.Δ. Ολύμπου».  (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                   
6. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με τον αποχαρακτηρισμό τμήματος πεζόδρομου σε εκτέλεση της με αριθμ. 36/2011 απόφασης Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στα Ο.Τ. 81 και Ο.Τ. 83 του οικισμού Δίου. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                   
7. Έγκριση 2ου Α.Π. Ε του έργου «Αποχέτευση λυμάτων παραλιακής ζώνης (στο τμήμα εντός σχεδίου) του Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς» της Δ.Κ. Λεπτοκαρυάς του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας).                   
8. Λήψη απόφασης περί έγκρισης άδειας εισόδου – εξόδου οχημάτων ισόγειας υπεραγοράς. (Εισήγηση Βασιλούδας Βασίλειος, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας)
9. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Δίου – Ολύμπου και του Φο.Δ.Σ.Α, Κεντρικής Μακεδονίας για την διαχείριση και λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Λιτοχώρου. (Εισήγηση Δημόπουλος Κων/νος, Δήμαρχος).
10. Έγκριση τουριστικού προγράμματος Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2017 και υποβολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, Αντιδήμαρχος).
11. Λήψη απόφασης για τροποποίηση – επαναδιατύπωση της αρίθμ. 229/2012 ΑΔΣ με θέμα: «Κανονισμός λειτουργίας χώρου εκκένωσης λυμάτων (ΜΕΛ) του Δήμου Δίου – Ολύμπου». (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).                   
12. Λήψη απόφασης για την επιβολή τελών αποχέτευσης στη Δ.Ε. Δίου για το έτος 2017 και εφεξής. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).                                                                          
13. Ορισμός μελών επιτροπών παραλαβής προμηθειών. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).                   
14. Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Γ΄ τριμήνου 2016 του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).                                                                          
15. Τροποποίηση της αριθμ. 207/2016 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά τον ορισμό εκπροσώπου και αναπληρωτή του για το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας. (Εισήγηση Γαλάνης Αστέριος, Πρόεδρος Δ.Σ.).
16. Λήψη απόφασης για την ανάθεση ή μη της εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Ανάπλαση παραλιακού δρόμου Πλαταμώνα (Κ. Καραμανλή)» στην Πιερική Αναπτυξιακή. (Εισήγηση Μακρίδης Παρασκευάς, Ειδικός Συνεργάτης).                                                                          
17. 18η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).
18. Λήψη απόφασης για την αποδοχή και κατανομή πιστώσεων  για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών  των σχολείων του Δήμου. (Εισήγηση Καλαϊτζής Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος).
19. Λήψη απόφασης για παροχή οικονομικής βοήθειας σε άπορη οικογένεια με προβλήματα υγείας. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).
20 Ανάκληση της αριθμ. 98/2016 απόφασης του Δ.Σ. με θέμα «Διαγραφή χρέους λόγω λάθους της υπηρεσίας». (Μετά από αίτημα 11 Δημοτικών Συμβούλων).

                            

                                                   

                                                      Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                                    Γαλάνης Αστέριος

 

Κοινοποιείται

1.- κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο

     Δήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου.

2.- Χατζή Αθηνά, Νομική Σύμβουλο.

3.- Βασιλούδα Βασίλειο

     (Δ/ντή Τεχνικής Υπηρεσίας)

4.- Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

 

«Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου».

Καλείστε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15, στις 15.11.2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, με μοναδικό θέμα   ημερήσιας διάταξης :

1. Ψήφιση προϋπολογισμού  και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Δίου – Ολύμπου για το οικονομικό έτος έτους 2017. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος – Αντιδήμαρχος,  Γαρυφαλλιά Αδαμοπούλου, Δημοτική Υπάλληλος ).

 

                                                          Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Αστέριος Γαλάνης

 

Κοινοποιείται

1.- κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο

Δήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου.

2.- Αδαμοπούλου Γαρυφαλλιά Δημοτική Υπάλληλος

3.- Χατζή Αθηνά, Νομική Σύμβουλο

4.- Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων