“Ή απολύονται ή παραιτούμαι”

νέες ομορφιές στη ΔΕΑΔΟ

αλλά ομορφιές που απολύουν εργαζόμενους με προυπηρεσία πολλών ετών…

Μία ακόμη θυελλώδης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΑΔΟ είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, με κύριο θέμα τις συμβάσεις πολλών εργαζομένων της που ξαφνικά τέθηκαν σε κρίση.

Τη συνεδρίαση παρακολουθούν και πολλοί αιρετοί (αναπληρωτής δήμαρχος Νίκος Λάππας, η αντιδήμαρχος Λέλα Γιάννακα, οι επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης» Γιώργος Φαρμάκης και «Αλλαγής Πορείας» Άρης Ρεμπατσιός, ο δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης, Σταύρος Χαρέλας και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Ειρήνη Βακουφτσή) και φυσικά οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης και ο σύμβουλος όσων η απασχόλησή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, ειδικός εργατολόγος και πρώην μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων, Σπύρος Μπαλατσούκας.

Όπως προκύπτει και από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, μία μέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης Φελώνη, ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ (διά του αντιπροέδρου Αθ. Μπατζικώστα που υπογράφει την πρόσκληση) κάλεσε το ΔΣ να αναλάβει την ευθύνη για την «Έκδοση διαπιστωτικής απόφασης για εργασιακή σχέση υπαλλήλων ΔΕΑΔΟ Α.Ε. (Εισηγητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος , Χαράλαμπος Μπρουσκέλης). Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω … εργασιακές σχέσεις έχουν ήδη ζωή 10 και 12 ετών…

Στην τοποθέτησή του στην αρχή της συζήτηση του θέματος ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και πρόεδρος του ΔΣ της ΔΑΕΔΟ διευκρίνισε ότι το θέμα με τις συμβάσεις των εργαζομένων προέκυψε από το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της κας Τζαχάνη (πόρισμα που ως την αποκάλυψη της ΕτΟ αποδιδόταν στην εταιρεία ΜΑΖΑΡΣ), εσωτερικός έλεγχος που συνεχίστηκε και μετά το Μάρτιο του 2015, σε αντίθεση με όσα ήταν γνωστά ως σήμερα.

Παρουσιάζοντας τη δική του εισήγηση στο ΔΣ, ο εργατολόγος-σύμβουλος των εργαζομένων κ. Μπαλατσούκας απέρριψε όλες τις απόψεις Δημόπουλου για τη διαδικασία, την αξιολόγηση της κατάστασης και το χειρισμό της υπόθεσης, χωρίς αυτό να αλλάξει σε τίποτα την πρόθεση του Κ. Δημόπουλου να «ξεκαθαριστεί το ζήτημα τώρα για να μην έχει κανείς την ευθύνη». Το ερώτημα γιατί διέρρευσε και ενάμισης χρόνος μετά τις διαπιστώσεις του πορίσματος Τζαχάνη για να τεθεί το ζήτημα, όπως τίθεται σήμερα, παρέμεινε αναπάντητο.

Επιμένοντας στις θέσεις του, ο δήμαρχος-πρόεδρος ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, ξεκαθάρισε πριν από λίγο ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της διαπίστωσης προβλημάτων στις εργασιακές σχέσεις πολλών εργαζομένων και αν αυτό δεν υπερψηφιστεί από το ΔΣ θα παραιτηθεί. Υπέρ της επανεξέτασης του θέματος τάχθηκαν και πολλοί από τους αιρετούς που μετέχουν στη συνεδρίαση, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής δήμαρχος Νίκος Λάππας.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται.

 

Η ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ

ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΙΟ.ΠΑ. & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΜΜΟΡΥΧΕΙΩΝ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Με διακριτικό τίτλο Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.

 

Λιτόχωρο  11 Νοεμβρίου 2016                                                                    

 

Πρόσκληση  σε  συνεδρίαση

 

Καλείστε να παραβρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της   Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. που θα γίνει τη Τετάρτη 16/11/2016και ώρα 15:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, στα γραφεία της Εταιρείας, με θέματα :

 

  1. Αίτηση της εταιρείας Γ. Πετρής Α.Ε. για έκπτωση στη προμήθεια αδρανών υλικών. (Περιφερειακός Κατερίνης). (Εισηγητής: Αθανάσιος Μπατζικώστας)
  2. Αίτηση κ. Σιακανδάρη Σπύρου για έκπτωση στη προμήθεια αδρανών υλικών. (Περιφερειακός Κατερίνης). (Εισηγητής: Αθανάσιος Μπατζικώστας)
  3. Ενεργοποίηση του άρθρου 28 παράγραφος 3 της διακήρυξης προμήθειας καυσίμων 2016 περί αύξησης των ποσοτήτων προμήθειας. (Εισηγητής Μπατζικώστας Αθανάσιος)
  4. Έγκριση όρων δημοπράτησης-προδιαγραφών ανοικτού διαγωνισμού καυσίμων και λιπαντικών έτους 2017 καθώς και ορισμός επιτροπής διενέργειας αυτού. (Εισηγητής Βασίλειος Κόκκινος)
  5. Έκδοση διαπιστωτικής απόφασης για εργασιακή σχέση υπαλλήλων ΔΕΑΔΟ Α.Ε. (Εισηγητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος , Χαράλαμπος Μπρουσκέλης)

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ