Σαν την κολώνια…

που κρατάει χρόνια

η επιμονή του δημάρχου να απαλλαγεί από τον διευθυντή της ΔΕΑΔΟ κρατάει όσο και η θητεία του, ως τώρα. Δύο χρόνια. Αν τελικά τον δικαιώσει η Δικαιοσύνη;

Ένα ακόμη επεισόδιο, δικαστικό αυτή τη φορά, της Υπόθεσης Φελώνη «παίχτηκε» σήμερα στο δικαστήριο της Κατερίνης που δίκασε την προσφυγή του εκπαραθυρωμένου από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου (και πρόεδρο τη ΔΑΕΔΟ) διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης.

 

Την επιχείρηση εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, δικηγόρος Χ. Μπρουσκέλης, ο οποίος -αν και επέμεινε στην άποψη ότι η σύμβαση του Φελώνη και ήταν ορισμένου χρόνου και έληξε με τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και η απόλυσή του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η επιχείρηση. Ένα άλλο αδιευκρίνιστο σημείο παραμένει το γεγονός ότι η μισθοδοσία του Φελώνη διακόπηκε και επανήλθε. Παρά  την προσπάθεια του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κ. Δημόπουλου να απαλλαγεί από την παρουσία του Φελώνη στην ΔΕΑΔΟ που εκδηλώθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του το Σεπτέμβριο του 2014 και τις κατηγορίες που εκτόξευσε από τότε, ο δήμαρχος και σημερινός πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ υπέβαλλε μήνυση κατά του διευθυντή μόνο όταν αυτός επανήλθε στα καθήκοντά του, όπως επέβαλλε δικαστική απόφαση που τον επανέφερε στη θέση του χωρίς καμία μεταβολή, έως ότου δικαστεί η αγωγή του (σήμερα, δηλαδή).

Η πλευρά Φελώνη επέμεινε να εξεταστούν ως μάρτυρες η δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Κατερίνα Κουρίτα και ο πρώην αντιδήμαρχος (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τώρα) και μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Δημήτρης Γουλάρας, ο οποίος και κατέθεσε τελικά. Εξηγώντας γιατί σε προηγούμενο δικαστήριο είχε καταθέσει πολλά επιβαρυντικά για τον Ε. Φελώνη –κατάθεση που προκάλεσε τη μήνυση Φελώνη σε βάρος του- ο Δ. Γουλάρας απέδωσε όσα είχε καταθέσει τότε σε στοιχεία και διαπιστώσεις που μοναδική πηγή είχαν τον δήμαρχο Κ. Δημόπουλο.

Το επόμενο –δικαστικό- επεισόδιο της υπόθεσης θα «παιχτεί» στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η σημερινή διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση απόφασης που αναμένεται στο επόμενο δίμηνο.