“Το πόρισμα δεν είχε τίποτα για τις συμβάσεις”

Ειρήνη Βακουφτσή

στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης.11.2016

 

 

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στις 15.11.2016, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι το πόρισμα της κας Τζαχάνη για τη ΔΕΑΔΟ παρουσιάστηκε στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και στην Ειρήνη Βακουφτσή.

 

Την επομένη, στη διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ που συζητούσε το ενδεχόμενο το ΔΣ να διαπιστώσει ….προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις πολλών εργαζομένων, ο δήμαρχος δήλωσε ότι το θέμα προέκυψε –εντοπίστηκε- και από τον εσωτερικό έλεγχο που κατέληξε να πάρει τη μορφή του πορίσματος της κας Τζαχάνη(;), έλεγχος που μάλιστα συνεχίστηκε και μετά το Μάϊο του 2015.

 

Στην πρώτη δήλωση, αντέδρασαν όλοι όσοι κατονομάστηκαν από τον Κ. Δημόπουλο ως αναγνώστες του πορίσματος της κας ΤΖαχάνη, ξεκαθαρίζοντας ότι ΔΕΝ είδαν/διάβασαν/γνωρίζουν το πόρισμα. Η μόνη που παραδέχτηκε ότι είδε/διάβασε/γνωρίζει το πόρισμα ήταν η –ανεξάρτητη πια- δημοτική σύμβουλος, Ειρήνη Βακουφτσή.

Αλλά για τις συμβάσεις των υπαλλήλων της ΔΕΑΔΟ δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε τίποτα στο πόρισμα που διάβασε.

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του πορίσματος που –παραπλανητικά και ψευδώς- για ένα χρόνο αποδιδόταν από το δήμαρχο στην εταιρεία MAZARS και η ΕτΟ αποκάλυψε ότι καταρτίστηκε από την κα Τζαχάνη, το επονομαζόμενο από τον Γιώργο Φαρμάκη και “πόρισμα TZAHANS”;;;

 

Η δήλωση της Βακουφτσή ήταν ξεκάθαρη. Και έγινε σε επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν την αντέκρουσε ο δήμαρχος. Ούτε εκείνη τη στιγμή, ούτε με οποιονδήποτε τρόπο, από τις 15.11.2016 ως σήμερα.

Κε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν διαπιστωθεί ότι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ή ο δήμαρχος ψεύδεται ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΟΥ, τι προβλέπει το καταστατικό λειτουργίας του; Ο «Καλλικράτης»;;;

 

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, μέσα στα πολλά που δήλωσε για το πόρισμα της κας Τζαχάνη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε και κάτι ακόμα που ήδη είχε καταρριφθεί από τις πράξεις του: δήλωσε ότι το πόρισμα δεν καταρτίστηκε για να δημοσιευτεί, για να γίνει γνωστό ή να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε αλλού, παρά «για να πληροφορηθουμε τι γινόταν εκεί μέσα».

Πως και γιατί ο δήμαρχος επέλεξε τελικά να το καταθέσει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη, ως στοιχείο της μήνυσης κατά Φελώνη;

Τις διαπιστώσεις για τις συμβάσεις των υπαλλήλων τις έκανε ο εσωτερικός έλεγχος (η κα Τζαχάνη);

Με βάση αυτές ο δήμαρχος πήγε αυτοπροσώπως στην Αθήνα για να συναντήσει τις δύο κυρίες του Υπουργείου που κατονόμασε;

Είχε η κα Τζαχάνη τεχνογνωσία ικανή και πιστοποιημένη να διαπιστώνει θέματα και εργασιακά;

Από την επίσκεψη στην Αθήνα και την εκ του σύνεγγυς συνεργασία με τις δύο κυρίες, πως φτάσαμε να πρέπει με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου να πρέπει να λυθεί το πρόβλημα «αυθωρεί και παραχρήμα», τώρα αμέσως και σε μια συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ που προσήλθε χωρίς καμία ενημέρωση να συζητήσει πολύπλοκο νομικό θέμα;

 

Η δήλωση Βακουφτσή «το πόρισμα που διάβασα δεν περιείχε τίποτα για συμβάσεις εργαζομένων» είναι εκεί. Θα περιμένετε την απομαγνητοφώνηση για να αντιδράσετε, κε δήμαρχε;

 

Κε εισαγγελέα, το πόρισμα της κας Τζαχάνη –στην ουσία, οι πράξεις του δημάρχου- συνεχίζει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο στο Δήμο Δίου-Ολύμπου. Πρέπει τώρα –παρά την τρομερή καθυστέρηση- να διαπιστωθούν όλα όσα το αφορούν. Και για να διαπιστωθεί αν υπάρχει μία ή πολλές εκδόσεις του, ποιος και πως το/τις κατήρτισε ένας τρόπος υπάρχει. Οι καταγγελίες που το βαραίνουν είναι πολλές και καμία δεν έχει διαψευστεί. Ενάμιση χρόνο μετά την παράδοσή του και επτά (7) μήνες μετά την καταγγελία της ΕτΟ ότι δεν ανήκει στη MAZARS, αλλά στην κα Τζαχάνη.

 

Σημ. ΕτΟ: το αντίγραφο του πορίσματος Τζαχάνη που δόθηκε ως στοιχείο στη μήνυση Φελώνη, έχει -στο εξώφυλλό του- ένα “Μάρτιος 2015”.