ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ

σε λίγο κοντά σας

ας τελειώνουμε ΚΑΙ μ’ αυτό το παραμυθάκι … όλα τα παραμυθάκια τελειώνουν. Σωστά;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εμψυχωτικό απ’ τα καλά σας λόγια.
Τα συγχαρητήρια.

Και δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο απ’ τις παρατηρήσεις σας.
Τα παράπονα.

 

Δεν το επικαλούμαι ως το τέλειο και μόνιμο άλλοθι, αλλά πολλά από τα κενά ή τις παραλείψεις που –καλώς- εντοπίζετε, δεν οφείλονται σε καμία περίπτωση στις διαθέσεις, τις προθέσεις, την αδράνεια μου.
Όχι.

Υπάρχουν γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Γιατί κάποιοι, πολύ συγκεκριμένοι διαλέγουν μόνιμα και σταθερά από την 1η.9.2014 ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕτΟ.
Κανένα.
Μόνο τα δελτία Τύπου που οι ίδιοι δημοσιεύουν.
Αν και διαθέτουν ΑΚΡΙΒΟΛΗΡΩΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Σ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο, τα γραφεία Τύπου (και Ενημέρωσης) ασχολούνται ακριβώς μ’ αυτό: τα του Τύπου. Όχι μονόπλευρα, αλλά αμφίδρομα. Αν τεθεί ερώτημα, αν ζητηθεί πληροφόρηση, αναλαμβάνει να το ικανοποιήσει (το Γραφείο Τύπου).
Όχι στο Δήμο μας.
Όχι.
Δεν πα’ να ρωτάς και να ζητάς, ακόμη και γραπτώς… σεκαιμεκαντάρ. Μόνιμα κι αδιάλειπτα.
Και δεν συμβαίνει μόνο με το Δήμο μας αυτό, αλλά και με άλλες βαθμίδες διοίκησης. Και φορείς.

Τόσο που σκέφτομαι να «ανοίξω» και μια νέα κατηγορία στην ύλη της ΕτΟ:
ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.
Όσα σημαντικότατα θα ‘θελα να με απασχολήσουν και που σας αφορούν σε υπέρτατο βαθμό, αλλά μένουν κρυφά και άγνωστα, επίτηδες.

Για να μη λέω λόγια «στο βρόντο», ιδού ένα δείγμα, ένα πρόσφατο παράδειγμα, ένα έγγραφο αίτημα για παροχή πληροφόρησης, προς τον πλέον αρμόδιο για το έργο του 1.000.000 που θα μπει στη ζωή μας σε λίγο. Και για το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε, παρά μόνο ότι εγκρίθηκε και όσα μόνη της είπε η διοίκηση στην παράταξή της, παρουσιάζοντας την μελέτη. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πόσα γνώριζαν για το έργο κι αυτοί που το ψήφισαν –και το ξαναψήφισαν- (κλικ στο κείμενο).

Το –έγγραφο- αναπάντητο αίτημα:

 

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ

From: info@e-t-o.gr
Date: 11/13/2016 (13:27:17 EET)
To: n———-@yahoo.gr

 

 

Καλημερα

θα ηθελα ολα τα ευκαιρα στοιχεια για την αναπλαση της κεντρικης οδου Λιτοχωρου
ο,τι υπαρχει
κειμενα, χαρτες, διαγραμματα, χρησμοι, ολα

επειδη το θεμα αφορα απιστευτα πολυ τους δημοτες και μεχρι στιγμης δνε γνωριζουν τιποτα, δεν μπορω αλλο να αναμενω πρωτοβουλια ενημερωσης απο το Δημο και παρακαλω βοηθειστε να ενημερωθει το κοινο εστω δυο μερες πριν την τελικη συζητηση στο Δημοτικο Συμβουλιο.

Ευχαριστω.

ΓΤ

 

Μέχρι στιγμής, το έργο του 1.000.000 είναι άγνωστο στο Λιτόχωρο. Κι όμως αφορά την κεντρική του οδό. Τους πεζούς, τα καταστήματα, τα όποια πεζοδρόμια, τις στάσεις λεοφορείων, την πιάτσα ταξί, την κίνηση των αυτοκινήτων, τη ζωή στο κέντρο της κωμόπολης-έδρας του Δήμου.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε παράταση (δόθηκε ή η Περιφέρεια έχει ήδη βεβαιώσει ότι η διαβούλευση έληξε επιτυχώς;;;) για τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανακύκλωση υλικών ζωικής προέλευσης. Ακούσατε κάτι σχετικό; Είδατε κάτι για τη διαβούλευση;

Το να δημιουργείς κάθε μέρα προβλήματα γελοία για να έχεις την ευχέρεια να ασχολείσαι άνετα με τα σημαντικά (να ικανοποιείς μικροσυμφέροντα και να μοιράζεις λεφτά) είναι μια επιλογή. Και το να σ’ έχουν πάρει χαμπάρι είναι μια πιθανότητα.

 

Αυτά.

Και Καλά Χριστούγεννα.-

ΥΓ: όπως θα πηγαίνετε στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό-Πάρκο-Ό,τιΕίναι… ρίξτε μια ματιά και πείτε μας: υπάρχει ήδη έτοιμη υπογειοποίηση και αν ναι θα χρησιμοποιηθεί; πότε ο Δήμος ανακάλυψε ποιοι δρόμοι δεν είναι στην δικαιοδοσία του; Πριν την ανάθεση της μελέτης ή μετά;