Καλορίζικη κι η ανάπλαση

(όπως το σιντριβάνι, η αποκομιδή, τα υδροπλάνα... )

στον τρίτο χρόνο της δημαρχίας Δημόπουλου τα οράματα συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των δύσπιστων και των ανήξερων, ειδικά των δεύτερων. Στον τέταρτο θα παραληρούμε σίγουρα

Η προθεσμία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της Αγίου Νικολάου λήγει στις 20.12.2016, την ίδια μέρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο-Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΑΔΟ θα συζητείται το θέμα των 11 υπό απόλυση εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης.

 

Η συγκεκριμένη ανάπλαση λανθασμένα ονομάζεται «της Αγίου Νικολάου», αφού επιφέρει αλλαγές και στην κεντρική οδό του Λιτοχώρου και στην κεντρική πλατεία και στο κεντρικό πάρκινγκ της πρωτεύουσας του Δήμου, παραδοσιακά κύρια πύλη του Ολύμπου και … πόλη των Θεών.

Στην ουσία, και ο όρος «ανάπλαση» μιας οδού είναι εντελώς λανθασμένος. Ίσως ο όρος «ολική παρέμβαση στο κέντρο του Λιτοχώρου και αναδιοργάνωση των πάντων» να είναι κοντινότερος στην πραγματικότητα.

 

Αλλά … ποιος νοιάζεται;  Νοιάζεστε εσείς;

 

Από φιλοσοφική διάθεση και μόνο, η ΕτΟ παρακαλεί όποιον έχει την επιστημονική κατάρτιση να ρίξει μια ματιά στα σχέδια και αν διακρίνει κάτι που του δημιουργεί περισσότερες από μία ανησυχίες, να μας το γνωρίσει με ένα μήνυμα στο info@e-t-o.gr. Όχι για την ΕτΟ ή τον γράφοντα, αλλά … για τη φουκαριάρα τη μάνα μου (έχει φίλες στο κέντρο του Λιτοχώρου που ανησυχούν με το παραμικρό και έχουν συνηθίσει σε κακές συνήθειες του παρελθόντος, όπως η διαβούλευση, ο διάλογος, η συνεννόηση και άλλα πολλά παρωχημένα).

 

ag-nik-1

 

ag-nik-2

 

ag-nik-budget

 

ag-nik-techn