557+1 ΟΧΙ στην απόφαση Δημόπουλου

για το ΚΕΠ (και η επιστολή διαμαρτυρίας)

επιστολή διαμαρτυρίας με 557 υπογραφές δημοτών κατέθεσε η πρόεδρος, να παραμείνει το ΚΕΠ στο κέντρο της Κονταριώτισσας ή το θέμα να “πάει” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τουλάχιστον πεντακόσιοι πενήντα επτά (557) από τους 1700 –περίπου- κατοίκους της Κονταριώτισσας δεν συμφωνούν με την απόφαση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου να «μετακινήσει» το ΚΕΠ της κωμόπολης από το σημερινό γραφείο του στο κέντρο της, στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου.

Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παρασκευή Νάτσιου κατέθεσε χθες επιστολή διαμαρτυρίας και 557 υπογραφές δημοτών που ζητάνε την ανάκληση της απόφασης μετεγκατάστασης και ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες μέσω Facebook:

 

Κατέθεσα σήμερα 13/12/2016 την επιστολή διαμαρτυρίας συνοδευόμενη από 557 υπογραφές κατοίκων της Κονταριώτισσας που αντιτίθενται στην πρόθεση του δημάρχου κ.Δημόπουλου να κλείσει το Κ.Ε.Π. που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και να το μετεγκαταστήσει στο πρώην δημαρχείο της ενότητας του Δίου. Αίτημα μας η ανάκληση της απόφασης αυτής. Σε αντίθετη περίπτωση να εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση από την ολομέλεια.
Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν σ΄ αυτό τον αγώνα με θάρρος και αποφασιστικότητα και ζητώ συγνώμη από αυτούς που λόγω χρονικής πίεσης δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δηλώσουν την άποψη τους απερίφραστα.

 

Στις 30.10.2016 η τοπική πρόεδρος είχε συγκαλέσει ανοιχτή συνεδρίαση του τριμελούς τοπικού συμβουλίου. Εγκαινιάζοντας την προσπάθεια να παραμείνει το ΚΕΠ στο σημερινό χώρο όπου στεγάζεται και η δημοτική βιβλιοθήκη, είχε προτείνει τα πρακτικά προβλήματα επάνδρωσης των δημοτικών υπηρεσιών στο πρώην Δημαρχείο να λυθούν με τη μεταφορά στην Κονταριώτισσα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

 

Η επιστολή διαμαρτυρίας των 557 κατοίκων της Κονταριώτισσας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Π. ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ)

 

Εμείς οι κάτοικοι της Κονταριώτισσας που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, είμαστε ριζικά αντίθετοι στην πρόθεση που εξέφρασε η δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου, δια στόματος  του δημάρχου κ. Δημόπουλου Κωνσταντίνου, στο Δημοτικό Συμβούλιο την 20/10/2016, καθώς και σε επικείμενη απόφαση, που αφορά την μετεγκατάσταση του Κ.Ε.Π. Κονταριώτισσας από την υπάρχουσα θέση, στο πρώην δημαρχείο του Δήμου Δίου.

 

Θεωρούμε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είναι εις βάρος των κατοίκων της Κονταριώτισσας διότι:

 

  • Η νέα θέση είναι εκτός οικισμού, γεγονός που θα δυσχεράνει την πρόσβαση.
  • Οι δύο υπάλληλοι που απασχολούνται σήμερα στο Κ.Ε.Π., αν δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση, θα απασχοληθούν σε διαφορετικές θέσεις σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου στο παραπάνω Δημοτικό Συμβούλιο (20/10/16). Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση , αν όχι σε παύση, των υπηρεσιών του Κ.Ε.Π.
  • Απαξιώνεται και οδηγείται σε μαρασμό το εμπορικό κέντρο του οικισμού της Κονταριώτισσας, το λαογραφικό μουσείο και η δημοτική βιβλιοθήκη αφού το Κ.Ε.Π. αποτελεί πόλο έλξης των δημοτών.
  • Η Κονταριώτισσα ουσιαστικά  μένει χωρίς καμία υπηρεσία εξυπηρέτησης εντός του οικισμού.

 

Απαίτησή μας, η παραμονή της υπηρεσίας του Κ.Ε.Π. στον υπάρχοντα χώρο στο κέντρο της Κονταριώτισσας, μιας και δεν επιβαρύνει τον Δήμο με ενοίκια (κάτι που συμβαίνει με άλλα Κ.Ε.Π. του δήμου) και η εξεύρεση εναλλακτικής λύσης για στελέχωση του πρώην δημαρχείου της ενότητας του Δίου.

 

Με ειλικρίνεια

οι υπογράφοντες

(Ακολουθεί λίστα με τα ονόματα και τις υπογραφές των κατοίκων).