Έχει πρόεδρο, διευθυντή, εργαζόμενους

ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΗΣΗΣ

όπως όλα σχεδόν τα τηλέφωνα στην Ελλάδα, όλα τα υπόλοιπα όμως είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ

Εν αρχή ην ο Λόγος.

‘Η το Χάος.

Αμέσως μετά (το 2013), ήρθε ένα ΦΑΞ.

Και απαντήθηκε το ΦΑΞ.

Και μετά (το ΦΑΞ), ήρθε (το 2014) ένα e-mail (ί-μέϊλ, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Και απαντήθηκε το e-mail.

Και μετά και μετά… ήρθε κι άλλο e-mail (ήρθε;).

Και μετά και μετά (προ διμήνου, περίπου) η ΔΕΑΔΟ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα.

Κάποιου από κάποιο υπουργείο.

Που ζήτησε τον κατά νόμο υπεύθυνο να τον ενημερώσει για θέματα απογραφής προσωπικού.

Και ο υπάλληλος προώθησε το τηλεφώνημα στο διευθυντή και ο διευθυντής απάντησε στον άγνωστο από το υπουργείο ότι αρμόδιος και υπεύθυνος για παρόμοια ενημέρωση είναι ο πρόεδρος/δήμαρχος και του έδωσε το τηλέφωνο του δημάρχου.

Δεν ζήτησε ο διευθυντής να πληροφορηθεί την ταυτότητα του καλούντος, γιατί δεν ήξερε την έκβαση του τηλεφωνήματος. Γνώριζε όμως από την πρώτη στιγμή τι ζητούσε ο καλών. Και ενώ δεν ζήτησε να βεβαιωθεί έστω με μια απλή ερώτηση για την ταυτότητα του καλούντος, έδωσε στον άγνωστο το τηλέφωνο του δημάρχου και στο δήμαρχο παρέπεμψε έναν άγνωστο που ασχολούνταν με ένα τόσο σοβαρό –τότε- θέμα.

Και δεν ξανατηλεφώνησε ο άγνωστος και ως σήμερα παραμένει άγνωστος.

Και  δεν τηλεφώνησε ούτε ο δήμαρχος στον άγνωστο.

Όπως διευκρίνισε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος, δεν μίλησε ποτέ με τον άγνωστο που μίλησε ο διευθυντής.

Αλλά, δίχως να χάσει χρόνο και μη δειλιάζοντας στιγμή, έσπευσε ο δήμαρχος στην Αθήνα (γενικώς) να αντιμετωπίσει το πρόβλημα(;) που θα μπορούσε να οδηγήσει σιδηροδέσμιο και μαστιγούμενο το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ της διετίας 9/2014-10/2016 στα κάτεργα και στις γαλέρες, τους οικείους τους διαπεμπόμενους και ξεπουλημένους ως σκλάβους, μαζί με τις προσωπικές περιουσίες τους κατασχεμένες και την τιμή τους ανύπαρκτη και εις τον αιώνα τον άπαντα μαύρη κι άραχλη σαν την καμινάδα, γιατί καθυστέρησαν δυο χρόνια να διαπιστώσουν την ακυρότητα συμβάσεων που υπάρχουν για δεκαετία και βάλε…

Και «εστίαζε» ο διευθυντής συνέχεια στο πρόβλημα.

Και υπήρχαν διάφοροι μεγάλοι κίνδυνοι που η διοίκηση αντιμετώπιζε σοβαρά και με πυγμή, σε αντίθεση μ’ όλους τους άλλους που τους αντιμετώπιζαν ανεύθυνα «και στα καφενεία».

Και … τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Και κοντά τρεις μήνες τώρα, αντί να ασχολούμαστε με τα υπαρκτά και σημαντικά (όπως πχ ΩΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ Η ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΜΕΤΑ 3 –ΤΡΕΙΣ- ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ;;;), τρέχουμε σε εργατολόγους και σε συνεδριάσεις να αποφασίσουμε αν θα απαντήσουμε σε κάποιον που ΔΕΝ μας ρώτησε (Αποκεντρωμένη), βεβαιώνοντάς τον ότι ΔΕΝ είμαστε ελέφαντες και οι προβοσκίδες μας είναι περίσσευμα από την περασμένη Αποκριά.

Το επίπεδο –το γενικό- αυτής εδώ της διοίκησης και του συγκεκριμένου δημάρχου άγγιξε ήδη το ναδίρ και η ΕτΟ ακολουθεί την πορεία αυτή –αναγκαστικά- κάνοντας το μόνο που ξέρει. Και στα πλαίσια αυτού (ρεπορτάζ), ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ. Και μόνο όταν η δρυς (βαλανιδιά) πέσει, θα πάψει να αποτελεί θέμα ενδιαφέροντος για την ΕτΟ. Η ΕτΟ δεν ξυλεύει πεσμένες βαλανιδιές (δρύες). Αφήνει το καθήκον αυτό στους αρμόδιους για την ξύλευση.

Σήμερα, μετά επίπονο και ενδελεχές ρεπορτάζ (ένα τηλεφώνημα) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ, με την πληρότητα και την σοβαρότητα που αποκάλυψε ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΖΑΡΣ, ότι

Η ΔΕΑΔΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΑΝ Ο ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟ  ΘΕΛΕΙ.

Το δραματικό και ουσιώδες αυτό στοιχείο προέκυψε από –τηλεφωνικό- ρεπορτάζ στη ΔΕΑΔΟ, με γνωστή την ταυτότητα του καλούντος-ερευνώντος, από το οποίο προέκυψε η διαβεβαίωση ότι «φυσικά και έχει η ΔΕΑΔΟ αναγνώριση κλήσης στο τηλέφωνό της».

Και όλα τ’ άλλα, δήμαρχε και αναπληρωτή, πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίες και κύριοι της «Ολύμπιας Συμμαχίας» είναι …
(συμπληρώστε εσείς το χαρακτηρισμό, γιατί η παιδεία μας δεν μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε δημόσια τον όρο «παπ…. μάντολες», αν και είναι δικαιωμένος στη συνείδηση του Λαού κι ας μην το λέει κανένας νόμος. Συνεχίστε να ερμηνεύετε τους νόμους, όπως τους ερμηνεύεται. Εμείς ψηφίσαμε πολιτικούς για πολιτικό καθήκον. Όχι δικηγόρους για νομικά ή και παράνομα «κολπάκια» και μνήμη διαθέτουμε).

Αν, λέω ΑΝ, συντρέχει λόγος να ανασκαλέψουμε το παρελθόν αναζητώντας ευθύνες, όπως αναρωτήθηκε η βουλευτής κα Σκούφα, θα το κάνουνε αυτό όπως κάνατε ήδη με την «Υπόθεση Φελώνη»;;; Ξεκινώντας με τελεσίγραφο στους εργαζόμενους;;; Δεν αρκουν οι γνώσεις του νομικού και το κύρος του δημάρχου, να ερευνήσετε και ΑΝ εντοπίσετε κάτι να το καταγγείλετε αρμοδίως;;; Πάλι «σκραπ και μαύρο χρήμα» στα καφενεία και τα blogs, χωρίς μια ελάχιστη καταγγελία επίσημη και με τη βούλα;;; Επιδιώκετε κάθαρση ή εκβιασμό; Διαφάνεια ή άλλοθι διαρκείας;;; Μας κάνετε λαϊκιστές. Και δεν σέβεστε τον νομικό πολιτισμό (σας). Και σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους και τον πολιτικό πολιτισμό (μας).

Τελικά, δημιούργησε προβλήματα η αλλαγή καθεστώτος της ΔΕΑΔΟ, περισσότερα απ΄ όσα πιθανώς ΘΑ έλυνε;;;

Είχαν πρόβλημα οι συμβάσεις των 11 ή ο διευθυντής-υπόλογος; Αν ναι, από πότε;

Μην κάνετε τον κόπο να απαντήσετε.

Φιλοσοφική είναι η ενασχόληση και τα ερωτήματα.

Εδώ δεν κάνατε τον κόπο να τηλεφωνήσετε στον άγνωστο, αμέσως μετά το τηλεφώνημά του, ώστε –έστω και χθες- να μάθουμε ποιος τηλεφώνησε.

Και ναι, ΕΧΕΙ Η ΔΕΑΔΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΗΣΕΩΝ. «ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ….»…