Άργησε (αλλά ήρθε;)

ο χιονιάς

΄και δημιούργησε προβλήματα αμέσως, ενώ η ένταση της χιονόπτωσης είναι μικρή, αλλά ο παγετός επιδεινώνει την κατάσταση (ό,τι ίσχυε στις 3.30πμ 7.1.17)

 

 

Στη 1.30 περίπου τα ξημερώματα της 7ης.1.2017 η αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού έκανε την εμφάνισή της στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Λιτόχωρο, απλώνοντας γρήγορα ένα λεπτό στρώμα πάγου και χιονιού.

 

Στις 2.15 το μηχανοστάσιο του Δήμου ήταν ακόμη …μόνο κι έρημο, ενώ ο γενικός γραμματέας του Δήμου βρισκόταν επιτόπου μετά τις 2.30πμ. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (3.30πμ), κανένα ειδικό όχημα δεν έχει εμφανιστεί στο Λιτόχωρο, όπου ήδη οι δύο από τις τρεις βασικές εισόδους αντιμετωπίζουν πρόβλημα και είναι στην ουσία εκτός χρήσης (για όσους αποπειραθούν να εισέλθουν στο Λιτόχωρο από τον δρόμο Πλάκας-Λιτοχώρου, καλό είναι να μην προσπαθήσουν να ανέβουν την ανηφόρα της Αγίας Μαρίνας χωρίς αλυσίδες, αλλά να προτιμήσουν τον υπό κατασκευή περιφερειακό πριν το εξωκλήσι που είναι – στο σημείο εκείνο- χωματόδρομος). Το ίδιο άβατοι για οχήματα χωρίς αλυσίδες είναι όλοι οι δρόμοι μέσα στο Λιτόχωρο.

 

Η χιονόπτωση είναι σημαντική μέχρι το ύψος της εθνικής οδού, στην οποία τα ειδικά οχήματα της «Αιγαίου» περιπολούν και καθαρίζουν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Μετά τις 2 το πρωί και με αυξανόμενη ένταση, το χιόνι κάνει την εμφάνισή του και στη Λεπτοκαρυά.

 

Πλαταμώνας 3.00μμ 7.1.2017