Και οι “Προετοιμασμένοι” … έχουν προβλήματα

με το χιονιά, τον παγετό, τα κουρασμένα μηχανήματα

και ίσως μια ελαφρά απειρία (στο χειρισμό της δημόσιας συμπεριφοράς τους)

Παραδομένος στο χιονιά είναι και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, όπως όλη η Πιερία και μεγάλο μέρος της χώρας, με τα προβλήματα να αυξάνονται και σε διάρκεια και σε ένταση, ακολουθώντας το μέγεθος της χιονόπτωσης και την πορεία των –μόνιμα- χαμηλών θερμοκρασιών.

 

Στις 9 το πρωί, η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας απαγόρευσε για 24 ώρες την κυκλοφορία όλων των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόννων στη νέα εθνική οδό, από το Κλειδί ως τον Πυργετό, μέτρο που μπορεί να παραταθεί ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού. Στις στροφές του Πλαταμώνα, «δίπλωσε» φορτηγό και η ήδη δυσχερής κίνηση «πάγωσε» εντελώς. Η Αστυνομία προειδοποιεί ότι σε όλη την Πιερία η κίνηση πρέπει να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες (ή άλλα μέσα), όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας και ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου.

 

Το μεγαλύτερο μέρος του τοπικού οδικού δικτύου του Δήμου Δίου-Ολύμπου βρίσκεται από νωρίς το πρωί εκτός χρήσης, κατάσταση που προσπαθούν να άρουν συνεργεία του Δήμου και ιδιωτών. Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση, έχει ήδη σχεδιαστεί η ρίψη αλατιού και τα συνεργεία αναμένουν την κατάλληλη στιγμή, ενώ στο Λιτόχωρο έκαναν την εμφάνισή τους πριν λίγο οχήματα που αποχιονίζουν ζωτικούς για την καθημερινότητα  δρόμους. Απελπιστική είναι η κατάσταση στα νότια, αλλά και τα βόρεια του Δήμου, όπου μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου αφέθηκαν στην τύχη τους όλες τις προηγούμενες μέρες.

 

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα που από χθες έκανε την εμφάνισή του σε μεγάλες περιοχές του Δήμου και από σήμερα το πρωί σ’ ολόκληρο το Λιτόχωρο, είναι η λειψυδρία. Πληροφορίες για το τι προκάλεσε τα προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης υπάρχουν πολλές και η ΕτΟ θα αναμένει την επίσημη ενημέρωση, προκειμένου να μεταφέρει μόνο υπεύθυνα και πραγματικά στοιχεία.

 

Τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά, πριν λίγο ανακοίνωσε την αναστολή των δρομολογίων του το Αστικό ΚΤΕΛ (τα δρομολόγια προς Παραλία και Νοσοκομείο θα γίνονται ανά μία ώρα), ενώ καμία ανακοίνωση δεν υπάρχει για τα προβλήματα λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών στην Κατερίνη, γεγονός που παρατείνει την αγωνία πολλών και τους αναγκάζει σε επικίνδυνες μετακινήσεις.

 

%cf%80%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1-7%ce%be%ce%b8%cf%80465%cf%87%ce%b87-2%ce%b9%ce%bc

 

kairiko

 

 

Ζητείται αντιπολίτευση επειγόντως