το δράμα κορυφώνεται

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ SELFIE

Ψύχος, υγρασία, κραδασμοί, … οι selfie στις παραλίες απέχουν κάνα εξάμηνο: ΥΠΟΜΟΝΗ

Στις 8 περίπου το βράδυ της 11ης.1.2017, η δημοτική σύμβουλος του «Συνδυασμού Ευθύνης», Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, δημοσίευσε στο Fb την άποψη του συνδυασμού και τον απολογισμό των μέχρι τώρα επιδόσεων της δημοτικής αρχής έναντι των επιπτώσεων της κακοκαιρίας. Αν και δεν καταγράφει το πρόβλημα της λειψυδρίας που πλήττει από σήμερα μεγάλο μέρος του Δήμου, το κείμενο καταγράφει τα προβλήματα στον αποχιονισμό και τη συμπεριφορά των διοικούντων, εύστοχα και διακωμωδώντας ανάλογα (τις επιδόσεις της δημαρχίας).

 

Το κείμενο του “Συνδυασμού Ευθύνης”

Ο πρωτοφανής Δήμαρχος “καβαλάει” το JCB αλλά… τα χιόνια στο καμπαναριό!!!     selogo

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το χιονάκι επισκέφθηκε το Λιτόχωρο κανονικά, παραδοσιακά και μέσα στις γιορτές!
Σήμερα όμως 11/1/2017 που έριξε λίγο περισσότερο χιόνι αποδείχτηκε και πάλι η Δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ.
Δεν κατάφεραν να εκχιονίσουν 10-15cm χιονάκι και οι περισσότεροι δρόμοι του Λιτοχώρου είναι κλειστοί .
Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με δυσκολία προσεγγίζει την είσοδο του Λιτοχώρου.
Παρόλο που και ο ίδιος ο Δημαρχος αναγκάστηκε να “καβαλήσει” το JCB (σκαπτικό μηχάνημα ) στην πρωτη γραμμή του αγώνα εκχιονισμού , το χιόνι έμεινε εκεί ακίνητο , γιατί δεν συνηθίζεται η μετακίνησή του με τη φωτογράφιση και τις selfies. Και επειδη το “Διοικείν εστί προβλέπειν” αλλά και οργανωμένα πράττειν η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου δεν κατάφερε να διαχειριστεί ενα χιόνι 10-15cm γιατί:
• Δεν προμηθεύτηκε απο νωρίς το απαραίτητο αλάτι.
• Δεν επισκευάστηκε το εκχιονιστικό πολυμηχάνημα UNIMOG με αποτέλεσμα να παραμείνει αχρησιμοποίητο.
• Ολόκληρος ο δήμος μας διαθέτει μόνο μια αλατιέρα η οποίο δεν εμφανίστηκε στο Λιτόχωρο ούτε προληπτικά αλλά ούτε και μετά το χιόνι με αποτέλεσμα εν έτη 2017 να ρίχνουν το αλάτι με τα χέρια οι εργάτες.
• Δεν είχαν κανένα σχεδιασμό αντιμετώπισης του χιονιού παρόλο που η ΕΜΥ και τα ΜΜΕ το προέβλεπαν για την περιοχή έως δέκα μέρες πριν.!!
Φανταστείτε αγαπητοί συνδημότες τι θα γινόταν αν αυτές τις μέρες έπεφτε χιόνι όπως στη κοντινή Σκόπελο, ή όπως γινόταν πιο παλιά που το ύψος του χιονιού άγγιζε και ξεπερνούσε το ένα μέτρο.
Καλή χρονιά σε όλους
και καλή φωτογράφιση στην Δημοτική Αρχή!!!

Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη.
Δημοτική σύμβουλος Συνδυασμού Ευθύνης

 

x             x1

x2           x3

 


 

Συμπληρώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ της ΕτΟ, η Λεπτοκαρυά είναι και αυτή παραδομένη στην τύχη της, με κεντρικότατους δρόμους να μην έχουν δεχτεί καμία επέμβαση δημοτικών ή άλλων δυνάμεων, ενώ στον τουριστικό νότο, αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές με το όχημά τους, η κατάσταση θα ήταν τραγική. Στον πεδινό βορρά, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, φτάνει να κινείται κανείς στα …πεδινά. Η υποψία ανηφόρας, είναι ανηφόρα Γολγοθά.

 

e85

 

Η κακοκαιρία δεν πρόκειται να εκλείψει αύριο, ενώ ανεπίσημη ενημέρωση από το Δήμο για την ύδρευση θέλει να έχουν λυθεί τα προβλήματα σε πηγές, δεξαμενές, κτλ και να πρέπει όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να αποψύξουν το δίκτυό τους, αφού η ύδρευση αποκαταστάθηκε σε επίπεδο 75% που θα βελτιωθεί αυτόματα όταν αποκατασταθεί πλήρως η κατανάλωση.

 

Μόνη παρηγοριά, η πιθανότητα να υπάρξει νέος «αέρας» στο Δήμο σε ότι αφορά την …διαχείριση απορριμμάτων, μετά την παρακολούθηση της σχετικής ενότητας του «Money Show 17”, στο «Χίλτον» της Αθήνας, από τους επιτελείς του Δήμου μας, την 8η.1.2017.

 

ms                    

                                             ms2    

                                                                                                                                                    ms3