Ένα μπλόκο

και ζητούμενο η ενότητα;

το ραντεβού είναι ήδη δεδομένο, η συμμετοχή “παίζεται”

Σε εξαιρετικά περιορισμένο ακροατήριο απηύθυναν την έκκληση τους για συμμετοχή στην επόμενη κινητοποίηση των αγροτών και για ενότητα, οι εκπρόσωποι του Μπλόκου των Μαλγάρων, αγροτοσυνδικαλιστές από τη γειτονική Θεσσαλονίκη, Κώστας Ανεστίδης και Θύμιος Φωτεινός, το βράδυ της Τετάρτης, στην «Εκάβη» της Κατερίνης.

 

Με δεδομένο ότι τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους τη Δευτέρα 23.1.2017, ο αριθμός των αγροτών της Πιερίας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του οικοδεσπότη-προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργου Χαρισόπουλου, ήταν ελάχιστος, σε αντίθεση με τον προβληματισμό που περιείχαν οι ερωτήσεις των αγροτών προς τους συνδικαλιστές. Προβληματισμός που αφορούσε τα αποτελέσματα της προηγούμενης πανελλαδικής κινητοποίησης, τους στόχους της επόμενης και την αναγκαιότητα να διαφυλαχθούν τα ήδη κεκτημένα, ταυτόχρονα με την υλοποίηση νέων και παλιότερων αιτημάτων. Ενδεικτικό της διάθεσης των παρευρισκόμενων και της στρατηγικής που πιθανώς θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα και μετά, είναι η πρόταση να υπάρξει ένα μόνο μπλόκο στην Πιερία και αποτελεσματικότερη διαχείριση της κινητοποίησης.

 

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης, ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καρίτσας, Διονύσης Φόλιος, και ο πρόεδρος της ΣΠΕΚΟ Βροντούς, Γιώργος Νάτσιος, ο οποίος πρότεινε και τη δημιουργία ενός μόνου πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των κινητοποιήσεων για την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.