Ετοιμότητα και … Zootechnia

αλλά όχι μπλόκο αμέσως

κινητοποιήσεις ναι, αλλά με υψηλό ποσοστό επιτυχίας / αναζητούνται νέες μορφές αγώνα

 

Σημαντικές απουσίες και σοβαρό προβληματισμό κατέγραψε χθες η σύσκεψη των αγροτοσυνδικαλιστών στην Κονταριώτισσα και ανάλογο ήταν το αποτέλεσμά της: αποφασίστηκε να βρίσκονται οι αγρότες σε ετοιμότητα και να προετοιμαστούν για να διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, τη μέρα των εγκαινίων της φετινής Zootechnia 2017, στις 2 Φεβρουαρίου.

Απ’ όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη καταγράφηκαν και σημαντικά προβλήματα και ανησυχίες, αλλά ταυτόχρονα και η έλλειψη ισχυρής διάθεσης του αγροτικού κόσμου να επανδρώσει μπλόκα και να ζήσει στην άκρη της εθνικής οδού για 40 μέρες, χωρίς να έχει τη βεβαιότητα της νίκης. Επιπλέον υπάρχει η πιθανότητα οι κινητοποιήσεις να δημιουργήσουν ψυχολογική απόσταση από την υπόλοιπη κοινωνία και να «μειώσει» τη σοβαρότητα των προβλημάτων σε κλαδικά ή τοπικά αιτήματα, ενώ το μέγα ζητούμενο είναι η αναζωογόνηση της πρωτογενούς παραγωγής, συνολικά και μόνιμα.

Έτσι, η μόνη απόφαση για κινητοποίηση αφορά την παρουσία των αγροτών στην Zootechnia και την αγωνιστική επαγρύπνηση, ώστε -αν αποφασιστεί η κινητοποίηση με τον παραδοσιακό τρόπο- να υπάρχει καθολική συμμετοχή και πανελλαδικός συγχρονισμός.

Στη χθεσινή σύσκεψη μετείχαν αγροτοσυνδικαλιστές από το Δίον-Όλυμπος, αλλά και το Αιγίνιο, απουσίασαν οι συνάδελφοί τους και ο επικεφαλής από την Κατερίνη και το «παρών» έδωσε  ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης.

Στην Ετο μίλησε -μετά τη σύσκεψη- ο πρόεδρος του ΑΣ Βροντούς, Χρήστος Βάγιας.