Η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί ακόμα

ΕΚΚ για την Ημέρα της Γυναίκας

“…αμείβονται λιγότερο, βιώνουν μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και περισσότερες διακρίσεις, ανισότητα, σεξουαλική παρενόχληση και βία…”

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ  24   –    60132 ΚΑΤΕΡΙΝΗ –   ΤΗΛ. 2351-023888  FAX: 2351-075497
E-mail: ergkat@otenet.gr

                                                                                            Κατερίνη 6/3/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας χαιρετίζουμε όλες τις γυναίκες του Νομού μας, εργαζόμενες, άνεργες, νέες, συνταξιούχους, μετανάστριες,  στηρίζουμε τους αγώνες τους μέσα και έξω από το σπίτι και τις καλούμε να οργανωθούν στα σωματεία και να  να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους τη συλλογική δράση.

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Παρόλο που τα πράγματα κινούνται σιγά σιγά προς τη σωστή κατεύθυνση, η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία στις χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, κερδίζουν λιγότερα χρήματα σε θέσεις εργασίας ίσης αξίας και παλεύουν για να βρεθούν σε κορυφαίες θέσεις εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αναγνωρίζει την τεράστια αξία των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, παρότι αμείβονται λιγότερο, βιώνουν μεγαλύτερη εργασιακή  ανασφάλεια και περισσότερες διακρίσεις, ανισότητα, σεξουαλική παρενόχληση και βία. Η 8η Μαρτίου είναι για τα συνδικάτα σημείο αναφοράς για περισυλλογή, σκέψη, αναδρομή της διαδρομής των γυναικών και του ρόλου τους ως εργαζόμενες, διαχρονικά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κατάλυσης όλων των εργασιακών κεκτημένων μας.

Στηρίζουμε εμπράκτως τον αγώνα κάθε γυναίκας για την εφαρμογή στην πράξη της ισότητας, της ισονομίας, της συμμετοχής και της έκφρασης άποψης και συμμετέχουμε στην ανάδειξη των ανισοτήτων και των προβλημάτων των γυναικών, αλλά και των εργαζομένων γενικότερα σε ένα περιβάλλον εκμετάλλευσης και καταπίεσης των αδύνατων κοινωνικών ομάδων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ