Πρωτόκολλο, Παραχώρηση, Πρόκληση

στην "Εκάβη" η ΧΑ

με τις ευλογίες Χιονίδη, για “βιβλιοπαρουσίαση-πολιτική ομιλία”

 

Πριν ακόμη καταλαγιάσει ο θόρυβος που δημιούργησε και πάλι φέτος η απόφαση του δημάρχου Κατερίνης να καλέσει την «Χρυσή Αυγή» στην εκδήλωση μνήμης των εκτελεσθέντων από τους ναζί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, το 1943, μια ακόμη επιλογή του έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το πρωτόκολλο είναι άλλοθι για να “κατασκευαστούν” γέφυρες μικροκομματικού κέρδους.

 

Λίγες μέρες μετά την αθώωση του συναδέλφου του της Πάτρας, για μη παραχώρηση δημοτικού χώρου για τις τότε προεκλογικές ανάγκες του κόμματος-εγκληματικής οργάνωσης, δημοτικός χώρος της Κατερίνης παραχωρήθηκε, προκειμένου βουλευτής της να φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Κατερίνης «Εκάβη», για μια εκδήλωση «βιβλιοπαρουσίαση-πολιτική ομιλία», όπως περιγράφεται από τους οργανωτές της.

 

Η επιλογή του Σάββα Χιονίδη να παραχωρήσει την «Εκάβη» πυροδότησε και πάλι αντιδράσεις δύο παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τον «Άλλο Δρόμο» και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ οι αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

 

 

Η ανακοίνωση του «Άλλου Δρόμου»

 

Καμιά ανοχή στο ναζισμό και το φασισμό

 

Από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ενημερωθήκαμε κι εμείς για την παραχώρηση στον Ηλία Κασιδιάρη δημοτικής αίθουσας για την παρουσίαση εκ μέρους του του βιβλίου που έχει γράψει ο ίδιος στην φυλακή.

Η άδεια παραχώρησης χώρου έγινε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ κ. Παυλίδη Θεόδωρο, χωρίς καμιά συζήτηση και απόφαση από το αρμόδιο ΔΣ του οργανισμού. Ο ίδιος ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως κατέληξε σε αυτήν την απόφαση μετά από σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.

Για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή του Δήμου Κατερίνης έρχεται να δώσει άλλοθι και να νομιμοποιήσει μια εγκληματική οργάνωση και τους υπόδικους εγκληματικών πράξεων, χωρίς αυτή τη φορά να τους υποχρεώνει κάποιο
“πρωτόκολλο”.

Το θέμα για μας δεν ήταν και δεν είναι τυπικό και γραφειοκρατικό, αλλά είναι θέμα ουσίας.

Κάθε δημοτικός άρχοντας, κάθε εκλεγμένος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες αιρετός έχει πρώτα από όλα και πάνω από όλα ΕΥΘΥΝΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ προάσπισης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Κάθε αιρετός έχει ΕΥΘΥΝΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ αντίδρασης και αντίστασης στο ναζισμό και τα παρακλάδια του.

Κάποιο αιρετοί όπως ο δήμαρχος Πατρέων και ο περιφερειάρχης Ιονίων ξεκίνησαν και αποκλείουν τη ΧΑ από τη δημόσια παρουσία και τις δημόσιες εκδηλώσεις. Περιμένουμε αυτές οι πρακτικές να βρουν μιμητές παντού.

Εμείς, όπως και μέχρι τώρα κάνουμε , θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στο φασισμό, το ναζισμό, στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε ό,τι δηλητηριάζει την ψυχή και τη ζωή μας.

 

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΚΑΒΗΣ»
                                                                      ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑ

 

Η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης συνεχίζει στον ίδιο κατήφορο. Μετά την πρόσκληση των πολιτικών επιγόνων των κατοχικών δυνάμεων, των ΠΑΟτζήδων και των γερμανοτσολιάδων στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων στο Σ. Σταθμό Κατερίνης, μετά την άρνηση να συζητηθεί έστω στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη για τη στάση του –εκφράζοντας σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας- να μη δίνει χώρο και λόγο στη ναζιστική-εγκληματική ΧΑ, έρχεται τώρα η διοίκηση του δήμου Κατερίνης, μέσω του ΟΠΠΑΠ, να τους παραχωρήσει αίθουσα της «Εκάβης».

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Πάτρας αθωώθηκε τόσο στα δικαστήρια, όσο κυρίως στη συνείδηση ολόκληρου του ελληνικού λαού με το κύμα συμπαράστασης που εκφράστηκε από εκατοντάδες μαζικούς φορείς, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Ο εγκληματικός χαρακτήρας της ΧΑ εκπορεύεται από τη ναζιστική της ιδεολογία. Πρόκειται για μόρφωμα που προσπαθεί να δηλητηριάσει το λαό μας με τη σάπια ιδεολογία του. Είναι αποκούμπι του συστήματος, ταγμένο στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Κατερίνης τη στάση της δημοτικής αρχής και τον καλούμε να απομονώσει τους ναζιστές και να τους γυρίσει την πλάτη.

 

                                                                                                                      Για τη        Δήμου Κατερίνης,

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Σταύρος Ανανιάδης

  Θεοδώρα Αθανασούλα

Σήμερα, 8.3.2017, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ν.Ε. Πιερίας της “Λαϊκής Ενότητας”, με την οποία χαρακτηρίζει νεοναζί και ανεπιθύμητο στην Πιερία τον Η. Κασιδιάρη.

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

Ανεπιθύμητος στην Πιερία ο νεοναζί Κασιδιάρης

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, θα επισκεφτεί την πόλη μας ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Η «πολιτική του ομιλία», ας μην έχουμε αυταπάτες, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα κήρυγμα μίσους κατά πάντων που θα αποσκοπεί στον κοινωνικό διχασμό.

Ένας θαυμαστής του ναζισμού θα μιλήσει στον τόπο που υπέφερε τα πάνδεινα από τις θηριωδίες και τις ωμότητες του. Ωμότητες που συνεχίζουν έως σήμερα οι εκπρόσωποί του νεοναζιστικού μορφώματος απέναντι σε κάθε έναν και κάθε μία που δεν ταιριάζει στην «ιδεολογική» τους ταυτότητα. Οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να βγάζουν μαχαίρια και να σκοτώνουν, τους βλέπουμε να περιφέρονται ελεύθερα στη χώρα εκφωνώντας «πολιτικούς» λόγους με μισάνθρωπο και τοξικό περιεχόμενο.

Απέναντι στο φαινόμενο αυτό δεν έχουμε παρά να αντισταθούμε. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι στην κρίση της δικαιοσύνης και όχι στο κοινοβούλιο ή στις αίθουσες συζητήσεων. Είναι το πολιτικό έκτρωμα που ανέδειξαν οι μνημονιακές πολιτικές και η εξαθλίωση του λαού μας. Η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των πολιτών θα πρέπει να εκφραστεί με την καταδίκη των πιο σκοτεινών δυνάμεων. την ανατροπή των κυβερνήσεων και του συσήματος που γεννάει την φτώχεια, τις αδικίες και το μίσος.

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211