Ο ‘Ολυμπος “πάει” Γερμανία

και παρουσιάζεται σε 6 πόλεις

από τους διαχειριστές του “Σπήλιος Αγαπητός”

Ένα χρόνο πριν, μετά από πρόσκληση του Ελληνογερμανικού και του Ορειβατικού Συλλόγου της Βαμβέργης, οι διαχειριστές του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία με σκοπό να αναδείξουν το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, και να προβάλουν τις δράσεις που αφορούν τον ορεινό όγκο και την περιοχή.

Φέτος, η δράση αυτή επαναλαμβάνεται και μάλιστα σε 6 πόλεις, δηλαδή την Λειψία, την Κολωνία, την Φρανκφούρτη, το Βισμπάντεν, το Άαχεν και το Ντίσελντορφ. Η Μαρία Ζολώτα και ο Διονύσης Πουρλιώτης έχουν δημιουργήσει μια πολυμεσική παρουσίαση διάρκειας μιας ώρας που περιέχει –πρωτίστως- στοιχεία σχετικά με την ιστορία, μυθολογία, χλωρίδα, πανίδα , τα καταφύγια και τις διαδρομές και θα αναδείξουν τις ομορφιές του μοναδικού αυτού βουνού και της γύρω περιοχής. Δευτερευόντως θα ενημερώσουν τους παρευρισκομένους για τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στο μυθικό βουνό, όλους τους μήνες του χρόνου. Και συγκεκριμένα, πέρα από τις διαδεδομένες δραστηριότητες της ορειβασίας και της πεζοπορίας, θα προβάλουν την αναρρίχηση, το ορειβατικό σκι, το ορεινό τρέξιμο, το αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) ,την ποδηλασία βουνού και την κατάβαση των φαραγγιών (canyoning).

Ήδη, το ζευγάρι των διαχειριστών του «Σπήλιος Αγαπητός» παρουσίασε τον Όλυμπο στην Κολωνία, τη Λειψία, το Βισμπάντεν και τη Φραγκφούρτη και απομένει το Ντίσελντορφ και το Άαχεν. Στη Λειψία, η παρουσίαση φιλοξενήθηκε στον «Ελληνογερμανικό Σύλλογο»  της πόλης («Griechenhaus», Το Σπίτι των Ελλήνων), ο οποίος αριθμεί μόλις 40 μέλη. Στις φωτογραφίες, οι εκπρόσωποι του Ολύμπου με τον πρόεδρο του Griechenhaus, Κώστα  Κηπουρό, και τον Wolfgang Herwig, μέλος του συμβουλίου και ξεναγό τους στη Λειψία. Ο σύλλογος διδάσκει παραδοσιακούς χορούς στους λιγοστούς Έλληνες της Λειψίας, αλλά και σε Γερμανούς φίλους της Ελλάδας, τα περισσότερα απο τα μέλη του έχουν επισκεφθεί τον Όλυμπο και το Griechenhaus έχει αδελφοποιηθεί με συλλόγους της Θεσσαλονίκης.