“Λόγω ελλιπούς ενημέρωσης”…

δεν αναβλήθηκε, αποσύρθηκε

μετά το δημοσίευμα της ΕτΟ

Διάνα «χτύπησε» το προχθεσινό ρεπορτάζ της ΕτΟ με τίτλο «Άλλο οριοθέτηση κι άλλο απόληψη υλικών» με αποτέλεσμα το 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου να αποσυρθεί άνευ προβληματισμού!

 

Το δημοσίευμα ακολούθησε επικοινωνία με τη διοίκηση του Δήμου, φορέων που αγωνίζονται πολύ καιρό τώρα για τον ποταμό Πέλεκα και τα όσα «θολά» κυλάνε στα νερά του και που –λόγω σύνδεσής του με το Μαυρονέρι- «θολώνουν» και τα νερά αυτού του … «ρέματος». Το αποτέλεσμα της επικοινωνίας έγινε γνωστό επίσημα και στη συνεδρίαση, δια στόματος του –νέου- προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Παπαμιχαήλ.

 

 

Κανείς δεν ζήτησε εξηγήσεις για το πώς το συγκεκριμένο θέμα έφτασε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη με τη συγκεκριμένη μορφή και τίτλο και τη διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου να δρα χωρίς να γνωρίζει τα περί Πέλεκα και … απόληψης υλικών και την επέκταση του φαινομένου και στο Μαυρονέρι, το οποίο πιθανώς ΔΕΝ είναι ρέμα, αλλά… ποτάμι*. Οπότε, αναμένουμε να δούμε αν -όταν επανέλθει το θέμα προς συζήτηση- η εισήγηση θα είναι ακόμη λακωνικότερη με ένα «κατόπιν δια ζώσης συνεννοήσεως των δημάρχων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου….». Γιατί οι συνεννοήσεις μεταξύ δημάρχων, ειδικά σε κλειστά γραφεία, που αλλάζουν εισηγήσεις και διαδικασίες είναι εκτός της κανονικής πορείας των θεμάτων, εκτός αν γίνει γνωστό και αποδεικνύεται τι συζητήθηκε και γιατί για την καλύτερη συνεννόηση δύο δημάρχων. Από τους οποίους ο ένας είναι και πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ, η οποία έχει ήδη χάσει πόσα έσοδα λόγω οριοθέτησης ρεμάτων, αντιπλημμυρικών έργων και απόληψης υλικών;

 

Ευτυχώς, οι φορείς για τον Πέλεκα που αγωνίζονται και για να ξεθολώσουν τα κάποτε λευκά νερά του, ενημέρωσαν το Δήμο Δίου-Ολύμπου –και το δήμαρχο/πρόεδρο της ΔΕΑΔΟ- για το τι συμβαίνει εδώ και καιρό και στον Πέλεκα και στη δημόσια σφαίρα και στα ιερά της Θέμιδας, αλλά κατ’ ένα παράξενο τρόπο και ενώ υπάρχει και λειτουργεί Γραφείο Τύπου, ΔΕΝ ήταν γνωστά στο Δήμο ή τη ΔΕΑΔΟ μας.

 

Το αίτημα των φορέων για αναβολή συζήτησης του θέματος

 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου – Ολύμπου


ΑΙΤΗΜΑ
Του Συντονιστικού των Φορέων:

1.- Συλλόγου «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα»

2.- Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου «Μακεδονία»

3.- Εθνικού Προοδευτικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου

 

                                                                                                                          Κατερίνη, 27 Μαρτίου 2017
—————————————————————————————————————————————

Δια του παρόντος σας ζητούμε να αναβάλλετε την επί της σημερινής συνεδριάσεως του Δημοτικού σας Συμβουλίου συζήτηση του θέματος που θα αφορά τις αμμοληψίες που φέρεται ότι θα λάβουν χώρα στο  Μαυρονέρι, καθώς επιθυμούμε κατά την επόμενη συνεδρίαση κατά την οποία θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα να παραστούμε και εμείς, όποτε θα είναι εφικτό για εμάς να υποβάλλουμε σε εσάς υπόμνημα με τις θέσεις και τις παρατηρήσεις μας επί του θέματος.

Η συμμετοχή μας με την από μέρους μας υποβολή υπομνήματος θα βοηθήσει απόλυτα στην ορθή και απόλυτη προσέγγιση του θέματος από πλευράς του Δημοτικού σας Συμβουλίου, δεδομένου ότι ήδη έμπρακτα επιδιώξαμε την ανάδειξη του θέματος και ποινικώς με την κατάθεση σχετικής Μηνυτήριας Αναφοράς από πλευράς του πρώτου από εμάς (Συλλόγου Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα). Με την συμβολή μας πιστεύουμε θα εξάγετε, πολύ περισσότερο, ασφαλή συμπεράσματα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, αλλά και κατοίκων του Δήμου σας, οι οποίοι τυγχάνουν σε πολλές περιπτώσεις μέλη και υποστηρικτές των Συλλόγων μας.

 

Με τιμή,

Εκ μέρους των Φορέων

Νικόλαος Παντελιάδης

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα


*Ρέμα ή ποτάμι;

Μαυρονέρι Πιερίας – Βικιπαίδεια

 

Νομός Πιερίας – Βικιπαίδεια

 

Μαυρονέρι ποταμός | Sportsmag