Διάλογος …και μπηχτές

αποκλειστικά στην ΕτΟ

Κήπου και Φαρμάκης στη συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Καλλικράτη, για Καλλικρατικά θέματα – ο ένας απερχόμενος, ο άλλος πιθανός υποψήφιος

Ο Ανοιχτός Πολιτικός Διάλογος για τη Θεσμική Ριζοσπαστική Αλλαγή του Καλλικράτη της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο  Επιμελητήριο Κατερίνης, με ομιλητή τον γγ του Υπουργείου Εσωτερικών, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να τα πούνε στην …πεθερά για να τ’ ακούσει η νύφη. Μεταξύ αυτών ο Βαγγέλης Κήπου και ο Στέργιος Φαρμάκης.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ανοιχτού διαλόγου και ενώ ο κος Πουλάκης ήδη για δύο ώρες συνέλεγε παρατηρήσεις, εμπειρίες και προτάσεις αυτοδιοικητικών και μη, ο «παλιός» της πιερικής Αυτοδιοίκησης και πρόεδρος της ΔΚ Καλλιθέας, βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στη νύφη. Ζήτησε να δοθεί φωνή στο λαό, αρμοδιότητες και χρηματοδότηση στις κοινότητες και –όταν είδε ότι ο δήμαρχος Κατερίνης επέστρεψε στην αίθουσα- δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει το διπλό του μήνυμά του: βρείτε τρόπο για να έχουν οι τοπικοί πρόεδροι κονδύλια για να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές πρακτικές ανάγκες των δημοτών και «αν το καράβι πάει σκόπιμα στα βράχια, εγώ θα πηδήξω και κολύμπι ξέρω…»

 

 

Ο Στέργιος Φαρμάκης είχε ήδη τοποθετηθεί, η εκδήλωση έβαινε προς την ολοκλήρωσή της και ο γγ του Υπουργείου Εσωτερικών συνέλεγε τις τελευταίες παρατηρήσεις για να κλείσει με μια τελευταία τοποθέτηση. Ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης βρήκε την ευκαιρία και –θυμίζοντας παρατήρηση του πρώην δημοτικού συμβούλου Κατερίνης, Αντώνη Μάντζιου, για τις δημοτικές επιχειρήσεις, ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να μην μπορεί δήμαρχος να αντικαθιστά τη γενική συνέλευση των μετόχων, συνεδριάζοντας μόνος με τον εαυτό του και να κυρώνει αποφάσεις σε συμβολαιογράφο. Και ενώ στην περίπτωση του Βαγγέλη Κήπου ο Σάββας Χιονίδης ήταν παρών, όταν ο Φαρμάκης περιέγραφε την πρωτοπόρα φιλοσοφία διοίκησης του Κ. Δημόπουλου, ο δήμαρχος δεν βρισκόταν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, αφού πρώτος ήρθε -πριν τους Χιονίδη και Λαγδάρη- και πρώτος έφυγε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, λόγω … Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και επείγοντος ταξιδιού στην Αθήνα.