“Πιάστηκαν” σε πέντε μέρες

οι ληστές της Ν. Εφέσου

εξιχνιάστηκε η ληστεία της Κυριακής του Πάσχα

Οι δράστες της θρασύτατης ληστείας με λεία 7.000 ευρώ, σε βάρος 85χρονου στη Νέα Έφεσο, την Κυριακή του Πάσχα,  συνελήφθησαν σήμερα, πέντε ημέρες μετά  το περιστατικό που τρομοκράτησε τη μικρή κοινότητα του Δήμου μας.

 

Όπως προέκυψε, πρόκειται για τρεις κατοίκους Τυρνάβου (ρομά) οι οποίοι παρακολουθούσαν τον 85χρονο την Κυριακή του Πάσχα, πιθανώς γνωρίζοντας ότι στο σπίτι του θα υπήρχαν μετρητά. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες ομολόγησε ότι, ένα χρόνο πριν, είχε αφαιρέσει από το σπίτι του θύματός τους τσαντάκι με 850 ευρώ, προσποιούμενος τον πλανόδιο πωλητή. Είχε τότε την ευκαιρία να κατοπτεύσει το χώρο που ζούσε ο 85χρονος και να διαπιστώσει ότι ζούσε μόνος του. Στις 16.4.2017 επέστρεψε με τους δύο συνεργούς του και παρακολούθησαν τις κινήσεις του θύματός τους. Όταν είδαν τους συγγενείς του γέροντα να αποχωρούν, αργά το μεσημέρι του Πάσχα και ενώ οι γείτονες γιόρταζαν αμέριμνοι, εισέβαλαν στο σπίτι του 85χρονου και του επιτέθηκαν την ώρα που επέστρεφε από την τουαλέτα, χωρίς να προλάβει να δει τους ληστές του. Έφυγαν ανενόχλητοι με τις 7.000 ευρώ, αφήνοντας τον 85χρονο αναίσθητο. Λίγο αργότερα, το θύμα ανέκτησε τις δυνάμεις του και κάλεσε σε βοήθεια.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και το Γραφείο Εγκληματολογικών  Ερευνών αξιοποίησαν στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης, αποτυπώματα και ό,τι άλλο μπορούσε να αξιοποιηθεί, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες όπως και έγινε. Η πασχαλιάτικη ληστεία, σε συνδυασμό με την πιθανή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Πιερία που θα μειώσει περαιτέρω την ήδη προβληματική αστυνόμευση, είχαν θορυβήσει τους κατοίκους της Ν. Εφέσου, με αφορμή συχνά περιστατικά στην περιοχή.

Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και πρώην αστυνομικός, Μπάμπης Κουτσιμάνης, η συμβολή του ΑΤ Περιφέρειας Κατερίνης στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των συνδημοτών του είναι καίρια και κρίσιμη, αφού είναι το μόνο που εξασφαλίζει την ελάχιστη αστυνόμευση, λόγω γεωγραφίας και απόστασης από τα άλλα αστυνομικά τμήματα.

 

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Θεσσαλονίκη, 21 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου στην Πιερία

Συνελήφθησαν με Εντάλματα Σύλληψης τρία άτομα

Αφαίρεσαν με χρήση βίας το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στην Πιερία και τη σύλληψη 3 ημεδαπών ηλικίας 41, 31 και 23 ετών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι το μεσημέρι της 16-4-2017, παραβίασαν ισόγεια οικία σε περιοχή της Πιερίας και με τη χρήση βίας ακινητοποίησαν τον 86χρονο ιδιοκτήτη και κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και μία κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.

Επιπλέον, από τη συνέχιση της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 31χρονος τον Απρίλιο του 2016, επισκέφτηκε τον 86χρονο με το πρόσχημα του πλανόδιου πωλητή και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από το σπίτι του το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από τον Ανακριτή Κατερίνης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν χθες (20-4-2017) το βράδυ.

Η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.