Ψιχαλίζει;

είναι καιρικό το φαινόμενο;

δυο καταγγελίες σ’ ένα μήνα και κανένα στοιχείο πουθενά στον πιερικό Τύπο… ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ (σίγουρα).-

Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, το τοπικό Π.Α.ΜΕ. και το ΚΚΕ της Πιερίας, δημοσίευσαν καταγγελία κατά δημοσιογράφου και blogs, για διακρίσεις σε βάρος τους και προβοκατορικά δημοσιεύματα. Επιβεβαιώνοντας την …ολύμπιου επιπέδου ελευθεροτυπία που έχει κατακτήσει η Πιερία κανένα Μέσο ή “Μέσο” δεν δημοσίευσε τις καταγγελίες, ούτε καν οι καταγγελλόμενοι. Πολύ περισσότερο, δεν υπήρξε καμία δημόσια απάντηση των καταγγελλόμενων, οπότε Π.Α.ΜΕ. και ΚΚΕ μπορούν να ισχυριστούν ότι οι καταγγελίες τους δικαιώθηκαν πλήρως.

 

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε και από την -πολυμελή στην Πιερία- Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, το ΔΣ της οποίας έχει πρόεδρο, αλλά και μέλος και αναπληρωματικό μέλος, από την Πιερία. Μάλιστα, το προηγούμενο ΔΣ της “Ένωσης” αποτελούνταν κατά 75% από συντοπίτες μας δημοσιογράφους, ενώ ισχυρή παρουσία από την Πιερία υπήρχε και στο Πειθαρχικό.

 

Σε ότι αφορά την μια καταγγελία, προέρχεται από το παλαιότερο πολιτικό κόμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η δεύτερη καταγγελία προέρχεται από πανελλήνια συνδικαλιστική οργάνωση, τη μόνη εναλλακτική εκτός ΓΣΕΕ, αναγνωρισμένη και με ισχυρή διάρθρωση σ’ όλη τη χώρα.
Αφορούν αμιγώς πολιτικά θέματα -όπως αυτά που αφορούν την Επικοινωνία και τις δημόσια εκφρασμένες θέσεις κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων και τη λειτουργία του Τύπου- και -σίγουρα- η διπλή καταγγελία δεν φαίνεται να διόρθωσε τίποτα. Αντιθέτως, το “θάψιμο” των καταγγελιών αυτών αποτελεί απόδειξη ότι πολλοί στην Πιερία σφετερίζονται τίτλους, μόνο για να εξασφαλίζουν -ανεξέλεγκτα- ασυλία έναντι όλων, ενώ η εικόνα του τοπικού Τύπου είναι αυτή της πιο ομογενοποιημένης που μπορεί να υπάρξει.

 

Η καταγγελία της 2ας .5.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στην εργατική τάξη  και το  λαό  της Πιερίας,  το προβοκατόρικο δημοσίευμα  του δημοσιογράφου  Ανδρέα  Κατσιάπη-Γαλανού,  άλλα και το blog “επιρροές”, που φιλοξενεί αυτό το λίβελο που θυμίζει άλλες εποχές «θερμό επεισόδιο Εργατικού Κέντρου-ΠΑΜΕ για ένα πανό». Άξιος ο μισθός τους!

 Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ώστε να καταλάβουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πιερίας, που δεν ήταν παρόντες στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ελευθερίας, παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν, πως στήθηκε τη προβοκάτσια από το λεγόμενο δημοσιογράφο και το blog

Όταν η ολιγομελής πορεία του Ε.Κ.Κ. έφτασε στην πλατεία  Ελευθερίας για να καταθέσουν τα στεφάνια,  η εκδήλωση του ΠΑΜΕ  ήταν  σε εξέλιξη. Η πορεία του περίμενε στο δρόμο πίσω από το άγαλμα.  Ένα μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Κ. ήρθε στη συγκέντρωση και ρώτησε  τον επικεφαλής του ΠΑΜΕ  τι ώρα θα τελειώσει η  εκδήλωση και, ενημερώθηκε πως μόλις τελειώσει η ομιλία, θα τελειώσει και η εκδήλωση. Μέχρι εκεί όλα καλά.

Ξαφνικά  δυο τρία  άτομα της διοίκησης του Ε.Κ.Κ. πήγαν πίσω από την εξέδρα  και ενώ ήταν σε εξέλιξη η κεντρική ομιλία, προκλητικά πήγαν να σηκώσουν  το πανό του Εργατικού Κέντρου. Ένα πανό το όποιο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση μας, το διπλώσαμε διότι ήταν πίσω ακριβώς από την εξέδρα που στήθηκε από το ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Τι το παράξενο είδαν οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές του Ε.Κ.Κ.;

Το πανό διπλώθηκε πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να αποφευχθεί τυχόν προβοκάτσια  σε βάρος μας, όπως για παράδειγμα το να τραβήξουν  φωτογραφίες και να παρουσιάζουν δήθεν κοινή συγκέντρωση  Ε.Κ.Κ.- ΠΑΜΕ, όπως και έπραξαν άλλωστε . Τελικά δεν πέσαμε έξω..  Επιπλέον έστειλαν 3 με 4  στελέχη του Ε.Κ.Κ. για να προκαλέσουν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κεντρική ομιλία.

Αφού απέτυχαν και σε αυτήν την προβοκάτσια, ξαφνικά οι συγκεντρωμένοι του  Ε.Κ.Κ. παρόντων και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μπούκαραν  στην πλατεία για να καταθέσουν τα στεφάνια πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αυτά είναι τα γεγονότα και ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.  

Η διοίκηση του Ε.Κ.Κ. όπως και το blog Eπιρροές πρέπει να δώσουν απάντηση στα  παρακάτω ερωτήματα. Ποιοι ή ποιος είναι οι συντελεστές  αυτής της προβοκάτσιας;  Είναι μόνο ο εν λόγω δημοσιογράφος  Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός και το blog  Επιρροές ή και η διοίκηση του  Ε.Κ.Κ.;  Ποιος έδωσε την εντολή στα στελέχη του Ε.Κ.Κ να προκαλέσουν μέσα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  με πρόσχημα το πανό;

Ποιός έδωσε εντολή πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  να μπουκάρει στο χώρο η πορεία του Ε.Κ.Κ.;

Ποια η σχέση του δημοσιογράφου με τη διοίκηση του  Ε.Κ.Κ; Αν η διοίκηση του Ε.Κ.Κ   και το blog δε βγουν  δημόσια να καταγγείλουν αυτές τις πράξεις και το εν λόγω δημοσίευμα, αυτό σημαίνει οτι έστησαν μαζί την προβοκάτσια και φυσικά το ΠΑΜΕ ξέρει να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα.

Γραφείο τύπου Γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.

 

Η καταγγελία της 9ης.4.2017

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ Κ Ε

 

Η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του Κ Κ Ε αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες δυσκολίες και υπονόμευση στη δημοσίευση των ανακοινώσεών της, αλλά και ανακοινώσεων φορέων στους οποίους συμμετέχει, από ορισμένες τοπικές ιστοσελίδες και blogs.

 Υπάρχουν ανακοινώσεις που άλλοτε δεν δημοσιεύονται καθόλου, άλλοτε δημοσιεύονται σε ακατάλληλη ώρα και με καθυστέρηση, άλλοτε ακολουθούνται από σωρεία «απαντήσεων» ανώνυμων συντακτών, που  ουσιαστικά είναι αντιγραφές από αντικομμουνιστικές και ρατσιστικές ιστοσελίδες χωρίς καμία τεκμηρίωση, ενώ δεν λείπουν και υβριστικά δημοσιεύματα.

 Παρατηρήθηκε και το φαινόμενο αντικατάστασης με συκοφαντικό κείμενο του τίτλου της ανακοίνωσης.

 Ολη αυτή η αντιμετώπιση των ανακοινώσεων της τομεακής επιτροπής, αντικειμενικά, αποπροσανατολιζει τον ελληνικο λαο, εγκλωβίζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, βοηθάει, συκοφαντώντας τη μόνη ανατρεπτική δύναμη, να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της τρόικα και της άρχουσας τάξης.

 Έχοντας υπόψη όλη αυτή την κατάσταση και κρίνοντας ότι η όποια παρουσία μας στα συγκεκριμένα μέσα χρησιμοποιείται ως άλλοθι αντικειμενικότητας των μέσων αυτών, ενώ παράλληλα υπάρχει σωρεία ρατσιστικών δημοσιευμάτων, φυλετικού μίσους και προβολής της νεοναζιστικής ιδεολογίας, αποφάσισε, ως πρώτο βήμα, να μην στέλνει ανακοινώσεις στο blog «ΛΕΥΤΕΡΙΑ».

 Καλεί τους οπαδούς , τους φίλους του Κ Κ Ε και όσους ενδιαφέρονται για τις θέσεις του να μην αναζητούν πλέον δημοσιεύματά μας στο συγκεκριμένο μέσο.

 Η Τομεακή Επιτροπή θα αναζητήσει και άλλους τρόπους προβολής των θέσεών της και θα εισηγηθεί στους φορείς που συμμετέχει να μην στέλνουν ανακοινώσεις στο μέσο αυτό.

 

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ 

 

*

Όλα είναι μια χαρά
(επανέλαβε συχνά)