Αναμενόμενο αδιέξοδο

από χρονίζοντα προβλήματα

και διευρυμένη σύσκεψη αύριο για να “μπει το νερό στ’ αυλάκι” άπαξ και διά παντός

 

Η αντιπαράθεση πρώην και νυν του Πλαταμώνα και γενικότερα του Δήμου Δίου-Ολύμπου συνεχίζεται, με αφορμή το νερό-νεράκι του θερέτρου μας και των Νέων Πόρων, ενώ τα προβλήματα δεν λύθηκαν και δύσκολα θα λυθούν.

 

Τα προβλήματα που αφορούν σημαντικότερα θέματα από τις σπασμένες πομώνες και “την κομμένη γράνα” (για να θυμηθούμε τον Βύρωνα Πολύδωρα, γράνα είναι ο “υδραγωγός σωλήν”…), θα συζητηθούν αύριο -κι αφού επιστρέψει ο δήμαρχός μας από την Αθήνα- σε διευρυμένη σύσκεψη στην ΔΕΥΑΑΝΟ/ΔΕΥΑΔΟΛ, μπας και εξασφαλίσουμε μια καλοκαιρινή σεζόν με ελάχιστες αξιοπρεπείς παροχές στους επισκέπτες μας, όπως …τρεχούμενο νερό. Κι αν οι πομόνες και οι γράνες είναι προβλήματα που λύνονται σχετικά εύκολα, το κύριο πρόβλημα της σύσκεψης θα είναι τα χρέη όλων των ειδών: και των μεγαλοφειλετών προς την δημοτική επιχείρηση και της δημοτικής επιχείρησης προς τη ΔΕΗ. Στη σύσκεψη θα κληθούν να προσέλθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, από τοπικούς προέδρους και συμβούλους, ως και η πρώην διοίκηση, αφού το ενδεχόμενο ενός καλοκαιριού με σημαντικά προβλήματα στην ύδρευση είναι πια μόνιμο και τρομοκρατεί τους επιχειρηματίες του τουρισμού όσο τίποτε άλλο, ειδικά σε περίοδο που αναμένεται σημαντική αύξηση αφίξεων και επισκεπτών, οπότε και μεγαλύτερες ανάγκες.

 

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και σήμερα μέσω Fb και αναβαθμίστηκε, αφού στο χθεσινό σχόλιο του πρώην της δημοτικής επιχείρησης και δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Τζίκα, απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Παπαμιχαήλ και ανταπάντησε ο πρώην της ΔΕΥΑΑΝΟ.

Αναδημοσιεύουμε με μόνη προσθήκη την διαπίστωση ότι, μέχρι και σήμερα το πρωί, η περιοχή από Λιτόχωρο ως Σκοτίνα ήταν γεμάτη σκουπίδια, σε όλες τις δυνατές αποθέσεις: σε κάδους, εκτός κάδων, παντού. Στον Πλαταμώνα είχε προγραμματιστεί… έκτακτη αποκομιδή το βράδυ της Κυριακής, ενώ στο Λιτόχωρο η αποκομιδή ήταν σε εξέλιξη στις 10 το πρωί της Δευτέρας. Της Δευτέρας 15ης Μαΐου 2017.

 

papam

 

 

 

 

tzikas2