Απεργιακό ΟΧΙ στα μέτρα

η χώρα απεργεί αύριο, 17.5.2017

και η Πιερία – συγκεντρώσεις σε Εργατικό Κέντρο και κεντρική πλατεία Κατερίνης

 

Η Ελλάδα και η Πιερία “νεκρώνουν” αύριο από την πανελλαδική γενική απεργία, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει δημοσιονομικά μέτρα, λίγο πριν αυτά εγκριθούν από την Βουλή. Μετά την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα περισσότερα συνδικάτα και οι συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας δήλωσαν συμμετοχή στην αυριανή απεργία -με 24ωρες ή 48ωρες απεργίες- και αναμένεται να σημειώσει συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής, αφού στους αυριανούς απεργούς συγκαταλέγονται ακόμη και ενώσεις εμπόρων, επαγγελματιών, βιοτεχνών, ένστολων των Σωμάτων Ασφαλείας, κτλ. Μεγάλη αναμένεται να είναι και η προσέλευση απεργών από όλη τη χώρα στις συγκεντρώσεις που προγραμματίστηκαν ήδη να πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις προγραμματίστηκαν αύριο να πραγματοποιηθούν και στην Κατερίνη, στο Εργατικό Κέντρο και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, τον χώρο της μισθωτής εργασίας και του εμπορίου, στην οικονομική ζωή της Πιερίας γενικότερα, ήταν και το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων το προπροηγούμενο σαββατοκύριακο. Οι μόνες επιχειρήσεις που λειτούργησαν την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 ήταν τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, χωρίς η κυριακάτικη αυτή λειτουργία να δικαιώσει κανέναν από τους στόχους που επιδιώκονται με την κυριακάτικη λειτουργία.

 


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ  24   –    60132 ΚΑΤΕΡΙΝΗ –   ΤΗΛ. 2351023888  FAX: 2351075497
E-mail Address: ergkat@otenet.gr

                                                                                                                         Κατερίνη,  9-5-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ 2017

 

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες της Πιερίας που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαϊου και να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Χωρίς ντροπή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση! Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να μειώσουν το αφορολόγητο, να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ, διευκολύνοντας τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων. Για την επαναφορά δε των κλαδικών   https://ikaros.multiserver.gr:2096/cpsess6673463248/horde/imp/view.php?actionID=view_attach&id=2&muid=%7B5%7DINBOX6470&view_token=1ECFyH95OGkEUSl0Rwg1Pyq&uniq=1494923804063συμβάσεων εργασίας, όχι μόνο δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, αλλά αντιθέτως φροντίζουν να διευρυνθεί η ελαστική εργασία, να απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και να εκχωρήσουν τα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Προχωρούν ακάθεκτοι στην ιδιωτικοποίηση των  ΔΕΚΟ με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, του νερού, των λιμανιών και στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, γιατί το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς, δε μας αξίζει !

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ στις 10:30 π.μ.

Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 7-5  το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ συμμετείχε  στην  πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση  των εργαζομένων στο εμπόριο  ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε.,  και μεγαλοεργοδοτών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Το δίκαιο αίτημα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, αλλά και το σύνθημα η Κυριακή είναι για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους εργαζόμενους που αναγκάστηκαν ημέρα Κυριακή να βρίσκονται στο πόστο τους.

Στην κοινή  διαμαρτυρία του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. με τα μέλη της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης (ΟΓΕ),  έγιναν εξορμήσεις στα καταστήματα Discount Market, ΑΒ Βασιλόπουλος, Bershka, κ.α,  όπου και ενημερώναμε τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους,  για την ανάγκη  να σηκώσουν  το ανάστημα τους  ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την εργοδοσία, την Ε.Ε. και τη (νέα συμφωνία) που υπηρετεί τα κέρδη των  μεγαλοεργοδοτών. Ιδιαιτέρα το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. τόνισε οτι το σχέδιο της κυβέρνησης  για την  κατάργηση  της κυριακάτικης αργίας  στόχο έχει το  κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων  ώστε και αυτό το κομμάτι της αγοράς να περάσει κάτω από τον έλεγχο των επιχειρηματικών ομίλων στο εμπόριο. Το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. κάλεσε  όλους  τους   εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα  που βιώνουν μέρα με τη μέρα τις αντεργατικές  μεταρρυθμίσεις τόσο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ όσο και των  προηγούμενων κυβερνήσεων, να μη θυσιαστούν  για τα κέρδη  του μεγάλου κεφαλαίου. Να οργανωθούν και να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας την υποχρεωτικότητα των  Κ.Σ.Σ.Ε., την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Τέλος το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. κάλεσε τους εργαζόμενους  να πυκνώσουν  τις  γραμμές του,  να δημιουργήσουν  επιτροπές αγώνα  στους χώρους δουλειάς, κάνοντας ένα βήμα στην οργάνωση του αγώνα ο οποίος θα εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή  τους στην απεργία της 17ης  Μαΐου, στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις  10 30 π.μ. Να μη μείνουν άλλο  θεατές με σταυρωμένα  τα χέρια.  Να ορθώσουν το ανάστημά  τους και, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να απαντήσουμε με ένα στόμα μια φωνή: Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

Φτάνει πια!

Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.

 


https://ikaros.multiserver.gr:2096/cpsess6673463248/horde/imp/view.php?actionID=view_attach&id=2&muid=%7B5%7DINBOX6534&view_token=1ECFyH95OGkEUSl0Rwg1Pyq&uniq=1494924345111


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Δεν εξαιρείται κανείς από την καθολική επίθεση της κυβέρνησης.

Το πακέτο μέτρων που θα συζητηθεί στη βουλή στις 17 και 18 Μάη περιλαμβάνει κοστούμι για όλα τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Η υλοποίηση των επώδυνων μέτρων για το λαό αποσκοπεί στην εκπλήρωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5 του ΑΕΠ. Για εμάς τους συνταξιούχους μετά το μεγάλο πετσόκομμα που έχουμε υποστεί έως τώρα, έρχεται και νέο τσεκούρι με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μέχρι και 18%. Παράλληλα με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από 8.636 ευρώ σε 5.630 ευρώ, θα χάσουμε μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο. Αντί λοιπόν να πάρουμε τη 13η και τη 14η σύνταξη πίσω, θα χάσουμε την 11η και τη 12η.

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος που η κυβέρνηση και ο τότε υπουργός εργασίας, κύριος Κατρούγκαλος, ισχυριζόταν οτι με το νόμο 4387 έσωσαν τις κύριες συντάξεις και γι’ αυτό τάχα θυσίασαν τις επικουρικές. Επιπλέον υποσχόταν πως από το 2019 θα υπήρχε αύξηση στις συντάξεις. Το δούλεμα πάει σύννεφο.

Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν με το παραμύθι των αντίμετρων. Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει οτι θα φέρει και αντίμετρα και έτσι ο λαός δε θα χάσει πολλά. Όμως τα αντίμετρα εντάσσονται στις πολιτικές διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Οι φτωχοί θα βοηθάνε τους φτωχότερους.

Και στο ζήτημα της υγείας η κυβέρνηση εφαρμόζει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με τους προκατόχους της. Η υγεία υποβαθμίζεται συνεχώς, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΠΕΔΥ, λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με τα νέα μέτρα αποφασίζουν την παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, ανοίγουν το δρόμο για τη λειτουργία τους ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες. Δηλαδή μιλάμε για νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την πώληση υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, συνάδελφοι, πρέπει πάρει απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. την Τετάρτη 17 Μάη στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται πάλι στις πλάτες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και νέα βάσανα για το λαό. Εμπρός, όλοι μαζί στον αγώνα να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας.

Την Τετάρτη 17 Μάη και ώρα 10:30πμ συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Την Πέμπτη 18 Μάη (2η μέρα συζήτησης και ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου μέτρων στη βουλή) παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στο πλατάνι – σιντριβάνι στις 6:30μμ.

 


                                           17 Μάη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους εταίρους της, την ΕΕ το ΣΕΒ, φέρνουν για ψήφιση στη βουλή το 4ο μνημόνιο.

 Το  νέο μνημόνιο έχει ξεκάθαρο στόχο. Εμπεριέχει μέτρα φωτιά για το λαό και  άνεμο αισιοδοξίας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και επεκτείνεται μέχρι και το 2021.

Η κυβέρνηση βάφτισε το νέο μνημόνιο σταθμό για την ανάπτυξη, πρόοδο κοροϊδεύοντας ασύστολα την εργατική τάξη και το λαό μας γενικότερα. Για την κυβέρνηση είναι πρόοδος η μείωση του αφορολόγητου στα 5.861 ευρώ, το τσάκισμα του ήδη λεηλατημένου εισοδήματος μισθωτών  και συνταξιούχων, ακόμα και των ανέργων. Πρόοδος είναι η νέα μείωση  για τους συνταξιούχους που θα χάσουν μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο. Πρόοδος είναι που καταργούν έμμεσα τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Πρόοδος είναι η επέκταση  του καθεστώτος  κατάργησης των Κ.Σ.Σ.Ε. Πρόοδος είναι ο άθλιος κατώτερος μισθός και, ο  απαράδεκτος διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων. Πρόοδος είναι η  κατάργηση της  Κυριακής αργίας. Πρόοδος είναι η επέκταση  των εργασιακών σχέσεων  λάστιχο. Πρόοδος είναι να κόβουν ακόμα και το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα ανεργίας. Πρόοδος είναι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια να πάρουν φωτιά, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ακόμα και τα λεγόμενα αντίμετρα ψίχουλα, που τα παίρνουν από τους φτωχούς για να τα δώσουν στους πιο εξαθλιωμένους θύματα των δικών τους πολιτικών, τα διαφημίζουν χωρίς ντροπή! Ενώ υποκρύπτουν το γεγονός οτι τα περισσότερα από αυτά θα δοθούν στους  μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται ο λαός έχει μόνο ένα δρόμο! Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής!

Το δρόμο του ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνηση, της Ε.Ε., με τους κεφαλαιοκράτες και τους εκπροσώπους τους.  Οι εργαζόμενοι δεν  πρέπει  να θυσιάζονται μαζί  με τις οικογένειες τους στο βωμό των κερδών των  επιχειρηματικών ομίλων.

Ο δρόμος  της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο ίδιος δρόμος που ακολουθούσαν και οι προκάτοχοί της. Ο δρόμος αυτός έχει μόνο εκμετάλλευση, ανεργία, μισθούς πείνας, τρομοκρατία, θυσίες, πολέμους για την εργατική τάξη και το λαό. Είναι όμως  ζωή  χαρισάμενη  για τους εκμεταλλευτές του λαού, τα μονοπώλια.

Αν οι εργαζόμενοι δεν ξεσηκωθούν, δεν σηκώσουν τείχος  αντίστασης στους χώρους δουλειάς, αν δε σπάσουν τις αλυσίδες της σκλαβιάς, η επίθεση  θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρη, πιο ελεεινή.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Υπογραφή Κ.Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις. Κατώτερο μισθό  751 για όλους τους εργαζόμενους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους  ανέργους. Επαναφορά 13ης  14ης σύνταξης, 13ου 14ου μισθού. Σταθερή και μόνιμη δουλειά. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Κατάργηση  της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ. Δωρεάν υγεία, παιδεία. 45%  φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, παλεύουμε να αλλάξουμε το συσχετισμό  δυνάμεων στο Εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πετώντας από το σβέρκο μας τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις νόθες πλειοψηφίες στις διοικήσεις ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΚ.

Όλοι στις 17 Μάη στην  απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων στην κεντρική πλατεία Κατερίνης στις 10:30 π.μ., και στις 18 Μάη στις 6:30μμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλατάνι-σιντριβάνι.    

 


 

 17 Μάη Απεργιακός Ξεσηκωμός!

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή,

Τη λεγόμενη «επιστροφή στην κανονικότητα» αποκαλύπτουν τα 140 προαπαιτούμενα που απορρέουν από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς. Κανένας εργαζόμενος δεν εξαιρείται από την καθολική επίθεση στα εργασιακά. Στο ήδη υπάρχον αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, προστίθενται νέα αντεργατικά μέτρα με τα οποία, όπως ακούσαμε δια στόματος πρωθυπουργού, θα επιτευχθεί ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον. Το εργασιακό περιβάλλον όμως όχι μόνο δε θα είναι ελκυστικό, αλλά προβλέπεται τουλάχιστον αποκρουστικό.

Οι μεγαλοεργοδότες τρίβουν τα χέρια τους

Τα μέτρα για τα εργασιακά ζητήματα που θα έρθουν στη βουλή για ψήφιση δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Οι απαιτήσει των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, κλπ) θα πιάσουν τόπο και θα εφαρμοστεί ένας προς έναν ο κάθε αντεργατικός νόμος που θα μας μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους, αν δεν αντισταθούμε οργανωμένα. Το πακέτο των μέτρων, που βαδίζει στα χνάρια των ευρωπαϊκών προτύπων περιλαμβάνει: παγίωση του διαχωρισμού των εργαζομένων ανάλογα με την ηλικία και τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακής αργίας με τη λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, το έμμεσο λοκ άουτ (σε ημέρες απεργίας δε θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι που ΔΕΝ απεργούν), το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι να μην τρέφουν αυταπάτες

Το έργο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού καλά κρατεί. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ζητάει να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία αφού αυτό δε θα ήταν, κατά τα λεγόμενα της, εμπόδιο για την υλοποίηση του υπόλοιπου αντιλαϊκού πακέτου. Γνώριμη σ’ εμάς και η στάση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), που αρέσκετε στο να βγάζει ανακοινώσεις κάθε φορά που υπάρχει απεργία, έτσι για να βγει από την υποχρέωση, χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία της, ανακόπτοντας ριζοσπαστικές αντιδράσεις εργαζομένων, κλπ.

Στις 17ης Μάη Απεργούμε όλοι

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η επίθεση που δεχόμαστε απαιτεί οργανωμένη απάντηση! Πόσο ακόμα θα μας κυριεύει ο φόβος; Η υποχώρηση και η στάση αναμονής συνιστά αποδοχή και συνενοχή. Η δική μας σιωπή είναι που συμβάλλει στον εργασιακό μεσαίωνα που θα βρούνε μπροστά τους τα παιδιά μας. Η ευθύνη βαραίνει τον καθένα μας ξεχωριστά και η απάντηση στα κοράκια του μεγάλου κεφαλαίου και όσων τους υπηρετούν, πρέπει να είναι μαζική. Στις 17 Μάη να ερημώσουν τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ, τα γραφεία. Λέμε όχι στην απογοήτευση! Παίρνουμε θέση ενεργά και οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στους δυνάστες μας. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος μπροστά στη διεκδίκηση των απωλειών και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Βάζουμε μπροστά τα αιτήματά μας και παλεύουμε για:

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα
  • Να γίνει νόμος του κράτους η πρόταση που καταθέσαμε στη βουλή για υποχρεωτική ισχύ των Κ.Σ.Σ.Ε, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις
  • Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
  • Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή

Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα!

Την Τετάρτη 17 Μάη στις 10:30πμ ημέρα γενικής απεργίας, σταματάμε τις μηχανές, κλείνουμε τα ταμεία, κλειδώνουμε τα γραφεία και Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.ΑΜ.Ε στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Την Πέμπτη 18 Μάη, δεύτερη μέρα συζήτησης και ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου μέτρων στη βουλή, συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 6:30μμ στο σιντριβάνι-πλατάνι.

Οργάνωση και αγώνας παντού, να ‘ρθουν τα πάνω κάτω!

 



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Η Λαϊκή Επιτροπή  Κατερίνης σας καλεί να πάρετε μαζικά μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία  Ελευθερίας της Κατερίνης. 

Τελικά η σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη 2η αξιολόγηση κατέληξε σε 4ο μνημόνιο. Ένα  μνημόνιο που έχει τις ευλογίες του ΣΕΒ,  των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι εκφράζονται μέσω των αστικών κομμάτων που ψήφισαν τα προηγούμενα μνημόνια.

Δεν είναι τυχαίο οτι η Ν.Δ. δηλώνει ευθαρσώς οτι το κράτος έχει συνέχεια, οτι δε θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τα εφαρμόσει. Όπως επίσης και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε..  Δε λένε τίποτα για την ουσία των μέτρων, άλλα φωνασκούν για επιμέρους ζητήματα και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για να εξαπατήσουν το λαό.

Το νέο μνημόνιο έχει νέα  βάρβαρα μέτρα  τα οποία θα ρίξουν πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση τη  λαϊκή οικογένεια. Τα μέτρα που περιλαμβάνει  το νέο μνημόνιο είναι κόλαση για το λαό και θα προστεθούν στα άλλα μέτρα των μνημονίων που είναι σε εξέλιξη. Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει: Αύξηση της φοροληστείας, μείωση σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, μείωση επιδομάτων, μείωση των δαπανών για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, κ.α. Ενώ  η ενέργεια, το νερό, οι δρόμοι, η έρευνα, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, παραδίδονται στα χέρια των επιχειρηματικών  ομίλων.

Αυτήν η πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για ακόμα περισσότερα κέρδη, πρέπει να συναντήσει την οργανωμένη αντίσταση του λαού  βγαίνοντας στο δρόμο, απαιτώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει  μέτρα ανακούφισης για το λαό. Τέτοια είναι: Η  επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα με όλες τις απώλειες. Η  κατάργηση της φοροληστείας.  Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής  μεταφοράς για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, τους   χαμηλοσυνταξιούχους. Να απαγορευτεί με νόμο η διακοπή παροχής ρεύματος και νερού σε οικογένειες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις της  πρώτης κατοικίας και των τραπεζικών λογαριασμών της λαϊκής οικογένειας. Την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που κρατά στα χέρια του τον πλούτο που παράγει ο λαός.  Να φορολογηθούν με 45% οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κεφαλαιοκράτες. 

Αυτά είναι μερικά μόνο μέτρα που θα ανακουφίσουν το λαό που εδώ και 8 χρόνια τον έχουν οδηγήσει στο σφαγείο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Για το λόγο αυτό  χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και τους διαχειριστές τους.  

Στο δρόμο της λαϊκής αντίστασης και πάλης!

Καλούμε το λαό σε γενικό ξεσηκωμό!

Πάρτε μαζικά  μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 17 ΜΑΗ στις 10:30πμ στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης

και

στις 18 ΜΑΗ στο συλλαλητήριο στο πλατάνι σιντριβάνι στις 6:30μμ, που καλούν το ΠΑΜΕ, τα ταξικά Συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 


Παλλαϊκός ξεσηκωμός
ενάντια στα μνημόνια νέα και παλιά
Αντίσταση και πάλη για την ανατροπή τους

 

Την Πρωτομαγιά διάλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να συμφωνήσει το νέο τέταρτο μνημόνιο με τους θεσμούς! Με «όρκους» στο όνομα της εργατικής τάξης, εξήγγειλε την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 32 τουλάχιστον Κυριακές το χρόνο. Συμφώνησε σε νέα μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, νέα αύξηση της φορολογίας, κατάργηση του Υπουργικού βέτο για τις ομαδικές απολύσεις, χρονική επιμήκυνση των αντιδραστικών ρυθμίσεων της περιόδου 2011 – 2012 για τις συλλογικές συμβάσεις, επαναφορά του άρθρου 4 για τις απεργίες και περαιτέρω εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας από τη μια μεριά γυρίζει τα εργατικά δικαιώματα πολλές δεκαετίες πίσω και από την άλλη εξυπηρετεί τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων, προκαλώντας μεγαλύτερη περικοπή μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, περισσότερη απλήρωτη εργασία και περισσότερα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών. Το 4ο μνημόνιο φέρνει νέα μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση των εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών – των ανεξάρτητα απασχολούμενων και των αγροτών. Έρχεται μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μετά την αύξηση των εισφορών κύριας και επικουρικής ασφάλισης για τον ΕΟΠΥΥ και έρχεται να καταρρίψει το μύθο Κατρούγκαλου περί προστασίας και όχι περαιτέρω μείωσης των συντάξεων. Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς δεν αφορά μόνο λίγους αλλά το σύνολο των συνταξιούχων, από τον χαμηλοσυνταξιούχο των 480 €, τους συνταξιούχους επαγγελματοβιοτέχνες που αναλογικά θα υποστούν τις μεγαλύτερες μειώσεις μέχρι και τις λεγόμενες “υψηλές” συντάξεις των χιλίων ή και κάτι παραπάνω € όσων είχαν 35 ή και 40 χρόνια ασφάλισης. Η περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, για την οποία ο υπουργός οικονομικών θα παραιτούνταν, στα 5680 € χτυπάει κυρίως χαμηλόμισθους και άνεργους. Η μείωση της έκπτωσης φόρου από 1.900 σε 1.250 € επιφέρει αύξηση του φόρου των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων μέχρι και 650 € το χρόνο! Τέλος η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να καταργήσει την απαιτούμενη “προέγκριση” του Υπουργού εργασίας για ομαδικές απολύσεις, να επεκτείνει χρονικά τις αντιδραστικές ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να φέρει το επόμενο διάστημα ρύθμιση με την οποία θα επαναφέρει το άρθρο 4 που προέβλεπε ότι για την προκήρυξη απεργίας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 51% των μελών ενός σωματείου πράγμα που είναι φύσει αδύνατο να συμβεί σε σωματεία Πανελλαδικής διάρθρωσης, καταργώντας στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία. Αυτές οι πολιτικές δεν τροποποιούνται, αυτές οι πολιτικές ανατρέπονται! Η λύση δεν θα έρθει με την περαιτέρω φτωχοποίηση του Λαού, την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας, την αύξηση της ανεργίας, τον περιορισμό των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. -Η λύση θα έρθει με το συντονισμό της δράσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του λοιπού μνημονιακού πολιτικού τόξου. -Η λύση θα έρθει μόνο με τη σύγκρουση με την κυβέρνηση και τους εντολοδόχους της, με την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, με την έξοδο από την ευρωζώνη, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη διαγραφή του χρέους, τη σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού φιλολαϊκού προγράμματος.

Όλοι/Όλες στην Παλλαϊκή απεργία την Tετάρτη 17 Μάη

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, ώρα 10:30 πμ

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211

  • Ανακοίνωση τηςΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝγια την απεργία στις 17 Μάη
  • Κάλεσμα τουΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣκαι τηςΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣγια την Πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάδελφοι  Αγρότες – αγρότισσες – κτηνοτρόφοι – αλιείς – εργάτες γης

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ευθύνες φέρουν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

Συνάδελφοι

Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντιμέτρα» γίνονται για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου. Τα μέτρα που πάρθηκαν με όλα τα μνημόνια, μαζί με όσα εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, οδηγούν σε επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Την πορεία του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε. Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γεννούμε. Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, θα σηκώσουμε, άμεσα κι αποφασιστικά, αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!

Η πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάη, ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – κουαρτέτου που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή, είναι και δική μας υπόθεση. Με τα δικά μας πανό, τις δικές μας σημαίες, τα δικά μας αιτήματα, παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος σε όλη τη χώρα.

Να μη τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.

Όλοι μαζί να σταματήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή.

Αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.

Οργανώνουμε την πάλη μας με νέους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες.

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ,

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!


2017.05.08 - Ανακοίνωση - 24ωρη Απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ - ΚΦ 17 Μαΐου 2017 ...


 

Κατερίνη, 14/5/2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ευθύνες φέρουν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

 

Κύριοι Βουλευτές του Νομού Πιερίας

 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης,  η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Κατερίνης και οι χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργάτες γης του νομού μας, που βρισκόμαστε στα πρόθυρα τις οικονομικής κατάρρευσης, τις φτώχειας και τις μιζέριας, σας καταθέτουμε ως κοινή απόφασή μας , την ισχυρή διάθεσή μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση.

 

Σας καλούμε ανοιχτά,

  • ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 

Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Νομό μας με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως το ίδιο θα ισχύει και για όλους τους έως τώρα εκλεγμένους βουλευτές,  νυν και πρώην,  που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς ψηφίζοντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους.

Θα μας βρείτε απέναντι σας !

Αρκετή ανοχή και υπομονή έχουμε δείξει ως τώρα, έχουμε και μνήμη και γνώση, είμαστε αποφασισμένοι, φτάνει πια!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία.

Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

 

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ