Τελεσίγραφο για διακανονισμό

στους μεγαλοοφειλέτες

από τη ΔΕΥΑΑΝΟ, για την πληρωμή των δικών της χρεών, με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση

Μπορεί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Πλαταμώνα, Στέλιος Μπόζας, να επιμένει ότι το χρέος στη ΔΕΗ δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στην υδροδότηση της νοτιότερης περιοχής του Δήμου μας πρόσφατα, αλλά η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΝΟ -από κοινού με τη δημαρχία και όλη την “Ολύμπια Συμμαχία”- εργάζεται υπ’ ατμόν να εξασφαλίσει χρήμα ικανό να αποτρέψει το ενδεχόμενο αυτό μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Στην πρόσφατη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον νέο πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, Ευάγγελου Γρεβενίτη, δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις και οι εντάσεις, αλλά και οι προτάσεις ετεροχρονισμένης σωτηρίας της “χαμένης τιμής” της προηγούμενης διοίκησης. Που κατάφερε να παραλάβει χρέος των 200.000 ευρώ και στα μέσα της τρίτης χρονιάς της θητείας Δημόπουλου να το έχει ήδη αυξήσει στις 900.000. Οι προσπάθειες να αποδοθούν τα παράπονα μόνο στην εμμονική γκρίνια των προκατόχων,, φυσικά και δεν μπορούν να ευσταθούν, όπως και τα κλασσικά παράπονα “παραλάβαμε καμμένη γη και αυτοσχέδιες πομόνες”, αφού αυτά δεν καταγγέλθηκαν δυόμιση χρόνια πριν. Ούτε και αντιμετωπίστηκαν στα δυόμιση αυτά χρόνια. Και σίγουρα η συμπεριφορά ή και οι άδικες καταγγελίες των πρώην δεν διόγκωσαν κανένα χρέος…

 

Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και το αδιέξοδο για να παρθεί η μεγάλη απόφαση που κι αυτή -τώρα πια- θα δώσει προσωρινή λύση: να πληρωθούν οι οφειλές, ειδικά οι μεγάλες, οι οφειλές των επιχειρηματιών που ζούνε πια με τον τρόμο της λειψυδρίας εν μέσω θέρους. Και με τα λεφτά αυτά να εξασφαλιστεί ρύθμιση του χρέους προς τη ΔΕΗ και μείωση των εξόδων, δηλαδή απάλειψη κάθε είδους σπατάλης. Και για μία ακόμη φορά, ο άρχων του Δήμου πρότεινε μέτρο εξίσου ακραίο με όλες τις προηγούμενες επιλογές του: ή πληρώνεται ή σας κόβουμε το νερό.

Υπήρξαν και φωνές στη σύσκεψη αυτή που προσπάθησαν να ελαφρύνουν το βάρος των μεγαλοοφειλετών, από ειδικούς στα οικονομικά. Αποδείχτηκαν όμως ανειδίκευτοι στα πολιτικά, ειδικά στα βιώσιμα αποτελεσματικά πολιτικά.

Προς το παρόν, η ακραία λύση δεν υιοθετήθηκε. Και ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΑΝΟ να ενημερώσει τηλεφωνικά τους οφειλέτες για την ευκαιρία διακανονισμού των οφειλών, αλλά άμεσα, σε μικρό διάστημα, και η διακοπή της υδροδότησης να επιβληθεί μόνο σε όσους διαλέξουν να κωφεύσουν. Ταυτόχρονα, ο αρχαίος, ανεξέλεγκτα ενεργοβόρος εξοπλισμός αντικαθίσταται και συντηρείται και… και ο κος Σιώκας θα έχει όλο το χρόνο να εξηγήσει γιατί η καθυστέρηση των δυόμιση ετών, έστω και με εντολή ή ανοχή του δημάρχου. Και οι τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι να εξηγήσουν γιατί άφησαν 30+ μήνες να παρέλθουν, χωρίς να πιέσουν να εφαρμοστεί αυτό που 24 μήνες πριν πρότεινε ο συνάδελφός τους κος Κωτούλας, στην ιστορική πια συγκέντρωση στον Πλαταμώνα: διεκδικήστε τις οφειλές από τους επιχειρηματίες, όχι από τη γιαγιά με τη σύνταξη των 340 ευρώ.

Χρόνο έχουμε: καλοκαίρι έρχεται.-

 

 

boztot