Συμβασιούχοι και καταγγελίες Βακουφτσή

στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

στις 6μμ, στο δημοτικό κατάστημα Κονταριώτισσας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα βρεθούν σήμερα οι συμβασιούχοι του Δήμου μας, σε μια προσπάθειά τους να διατηρήσουν τις συμβάσεις και την απασχόλησή τους με κάθε τρόπο, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις πρώτες διακοπές συμβάσεων σε Δήμους της χώρας.

 

Πρωταρχικός στόχος των συμβασιούχων, να υπερψηφιστεί, μετά την πορεία διαμαρτυρίας που έκαναν τότε στον κεντρικό δρόμο του Λιτοχώρου. Με το ψήφισμα ζητάνε να συνεχίσουν να απασχολούνται και να βρεθεί τρόπος να είναι αυτό συμβατό με όσα συνέβησαν ήδη και πρόκειται να συμβούν σε πανελλαδικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα της έκκλησής τους θα φανεί και με ποιο τρόπο θα συζητηθεί το θέμα τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ανάλογο θέμα δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, οπότε ότι συζητηθεί θα είναι στο πλαίσιο της προ ημερησίας ενημέρωσης και με το αίτημα να μετατραπεί σε έκτακτο θέμα και να υπάρξει απόφαση και ψηφοφορία. Να φανεί δηλαδή αν όσοι πορεύτηκαν μαζί τους στην πορεία διαμαρτυρίας τους, ήταν πράγματι συμπαραστάτες ή εκμεταλλεύτηκαν τη διαμαρτυρία για φωτογραφικούς λόγους… Τις τελευταίε μέρες της απεργίας των συμβασιούχων  υπήρξε η πρόθεση να κατατεθούν μηνύσεις σε βάρος των απεργών από το Δήμο, αλλά –υπό τον κίνδυνο να υπάρξουν καταγγελίες από τους απεργούς, όπως αυτή για την απόθεση απορριμμάτων στο ορυχείο της ΔΕΑΔΟ- …τα πνεύματα ηρέμησαν και η διοίκηση ανέκρουσε πρύμναν.

 

Πολλά είναι ενδιαφέροντα από τα συνολικά 18 θέματα της σημερινής συνεδρίασης που θα φιλοξενηθεί στο πρώην δημαρχείο της Κονταριώτισσας, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου να απαντήσει στις ουκ ολίγες καταγγελίες Βακουφτσή –επ’ ευκαιρία της συζήτησης έγκρισης του κατά δύο χρόνια καθυστερημένου ισολογισμού της ΔΗΚΕΔΟ- για παρατυπίες, επιβολή των αποφάσεων του δημάρχου στο ΔΣ της επιχείρησης και ότι –κυρίως- ο δήμαρχος «έβαλε χέρι» στο ταμείο των κοινωφελών προγραμμάτων, προκειμένου να πληρωθεί συναυλία το καλοκαίρι του 2015.

 


Πρόσκληση 8η 05-07-2017 τακτική