Ασφαλής, αλλά…

η προσπάθεια συνεχίζεται

ο αλλοδαπός που διάλεξε να δοκιμάσει την τύχη του και την επιμονή των διασωστών είναι ασφαλής, αλλά η διάσωσή του δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, τρία 24ωρα μετά τη λάθος επιλογή του

Παρά τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου, η περιπέτεια του αλλοδαπού ορειβάτη που εγκλωβίστηκε στα Καζάνια, κάτω από την κορυφή του Ολύμπου, το περασμένο Σάββατο, συνεχίζεται, αν και πια ο κίνδυνος που διέτρεχε έχει εκλείψει.

 

Μετά από -πραγματικά- υπεράνθρωπες προσπάθειες τριών ημερών, οι άνδρες των δύο ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατάφεραν -νωρίς το απόγευμα σήμερα- να τον προσεγγίσουν στο σημείο της ορθοπλαγιάς που είχε καταφύγει και πέρασε τρία 24ωρα από το απόγευμα του Σαββάτου ως σήμερα. Αμέσως μετά, ξεκίνησε το τελευταίο, εξίσου επίπονο, τμήμα της διάσωσης, αφού ο 30χρονος είναι ιδιαίτερα καταπονημένος. Πριν περίπου μία ώρα, η ομάδα πέρασε το “λούκι” του Παραμύτικα και αργά, αλλά με ασφάλεια, συνεχίζει την μετακίνησή της προς την αρχή της Κακιόσκαλας.

 

Τελικός προορισμός τους είναι το κέντρο εκπαίδευσης των χιονοδρόμων του Στρατού ΚΕΟΑΧ, όπου ήδη αναμένει ασθενοφόρο για να παραλάβει τον διασωθέντα, αλλά αυτό θα χρειαστεί αρκετές ώρες για να συμβεί, αφού ο ίδιος κινείται αργά, μετά την ταλαιπωρία των τριών ημερών και μάλιστα κάτω από συνθήκες σφοδρής κακοκαιρίας, σε μεγάλο υψόμετρο.