“Ο δήμαρχος είναι πλήρως απομονωμένος”

ολικό αποκλεισμό, καταγγέλλει η αντιπολίτευση

το αντάμωμα των Λιτοχωριτών της Θεσσαλονίκης ήταν -για την αντιπολίτευση- ένας ακόμη αποκλεισμός της

Τον αποκλεισμό της από εκδηλώσεις και τη μικροπρέπεια της διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου κατήγγειλε σήμερα με ανακοίνωσή της η δημοτική αντιπολίτευση -πλην Κουρίτα-, με αφορμή το χθεσινό αντάμωμα των Λιτοχωριτών της Θεσσαλονίκης.

Της σημερινής ανακοίνωσης έχουν προηγηθεί παράπονα και έντονες αντιδράσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης που κατατέθηκαν στην προ ημερησίας διαδικασία των πρόσφατων Δημοτικών Συμβουλίων και που “απαντήθηκαν” με επικλήσεις του δαίμονα του τυπογραφείου, τις μη συνειδητές αβλεψίες υπαλλήλων και αντιδημάρχων και τις διαβεβαίωσεις περί της καλής διάθεσης έναντι των αντιπολιτευομένων -από τη μία- και της προσφοράς των προσωπικών του προσκλήσεων στους της αντιπολίτευσης από το δήμαρχο, Κωνσταντίνο Δημόπουλο -από την άλλη-.

Το χθεσινό αντάμωμα ήταν “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” και σήμερα τα παράπονα και η καταγγελία πήραν και τη μορφή ανακοίνωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕτΟ, η κα Κουρίτα δεν υπέγραψε τη διαμαρτυρία γιατί απέχει μονίμως από εκδηλώσεις (εκτός από παράσταση την οποία παρακολούθησε πρόσφατα μαζί με τους Δημητριάδη και Βακουφτσή), ενώ ο Σύλλογος Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο και όχι προσωπικές προσκλήσεις προς τους αιρετούς. Οπότε το αντάμωμα τίμησαν με την παρουσία τους όσοι το επέλεξαν. Μεταξύ των παραπάνω, εκτός από τον δήμαρχο, συγκαταλέγονται και οι Νίκος Λάππας και Άρης Ρεμπατσιός.

 

Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

Με αποκλεισμούς της αντιπολίτευσης από εκδηλώσεις η διοίκηση δείχνει την μικροπρέπεια της!!

 

Με αφορμή το αντάμωμα Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 18 Αυγούστου στο Λιτόχωρο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως δεν παρευρεθήκαμε στην εν λόγω εκδήλωση διότι απλά δεν λάβαμε πρόσκληση ή οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε  σε καμία των περιπτώσεων ότι ο σύλλογος Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης ( όπως και οι περισσότεροι σύλλογοι του Δήμου μας) ακολουθεί την πάγια τακτική των τελευταίων 3 ετών της διοίκησης  δηλαδή διακρίσεις προς την αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα. Είναι όμως γεγονός πως ο αποκλεισμός μας από διάφορες εκδηλώσεις εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως. Χαμένες προσκλήσεις στα γραφεία του δήμου που σήμερα βρίθουν από γραμματείς μέχρι non paper οδηγίες σε κάποιες περιπτώσεις για τον  αποκλεισμό μας. 

Μιά τακτική που γεννά πολλά ερωτηματικά για τη σημερινή δημοτική αρχή που επιδιώκει να απομονώσει και να αποκλείσει  την αντιπολίτευση του Δήμου Δίου – Ολύμπου από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Η παγιωμένη τακτική της διοίκησης Δημόπουλου όμως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορεί να μας αποκλείει με διάφορες μεθόδους από κοινωνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά στην πράξη αυτός ο ίδιος ο δήμαρχος  είναι πλήρως απομωνομενος από τους πολίτες, την τοπική κοινωνία και τα πρόβληματα του δήμου εδώ και 3 χρόνια. Να είναι δε σίγουρος πως η παρουσία του σε ανάλογες εκδηλώσεις της τάξης των τριών τετάρτων της ώρας δεν πρόκειται να τον διασώσει. 

  

•Φαρμάκης Γιώργος για τον Συνδυασμό Ευθύνης 

•Δημητριάδης Κώστας για τον Συνδυασμό Αλήθεια 

•Ρεμπατσιός Αριστείδης για τον Συνδυασμό Αλλαγή Πορείας

•Βακουφτσή Ειρήνη – ανεξάρτητη σύμβουλος 

•Γουλάρας Δημήτρης – ανεξάρτητος σύμβουλος