Η “Πρωτοπορία” καταγγέλλει την Επιθεώρηση Εργασίας

μία ακόμη απουσία Δημόπουλου

και η αποκομιδή στο γνωστό της χάλι

Για απεμπόληση δικαιωμάτων των εργαζομένων και εκβιαστική συμπεριφορά καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Εργαζομένων Νομού Πιερίας, την προϊσταμένη του τμήματος κοινωνικής επιθεώρησης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Πιερίας, σε ότι αφορά την επίλυση της διαφοράς απολυμένου συμβασιούχου του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Δήμου.

 

Με ανακοίνωσή του, το ΣΙΥΝΠ “Πρωτοπορία” καταγγέλλει ότι η προϊσταμένη του τμήματος, στη συζήτηση επίλυσης εργατικής διαφοράς, στις 17.8.2017, έδρασε εκβιαστικά, απαιτώντας να αποχωρήσει από τη διαδικασία εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ που κλήθηκε από τον εργαζόμενο να παρασταθεί στη συζήτηση. Η εμμονή του εργαζόμενου και του συνδικαλιστή να γίνει η συζήτηση με την συμμετοχή του δεύτερου, οδήγησε στην αναβολή της διαδικασίας. Σύμφωνα με την καταγγελία της “Πρωτοπορίας”, η προϊσταμένη του ΣΕΠΕ ερμήνευσε την νομοθεσία κατά το δοκούν και αρκέστηκε να μιλά επί μακρόν για διαδικαστική θέματα, παραμελώντας καταγγελίες του εργαζόμενου για παραβάσεις που εκκρεμεί εδώ και 20 τουλάχιστον μέρες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, ο απολυμένος συμβασιούχος έχει καταγγείλει και παραβάσεις που αφορούν τις υποχρεώσεις της υπηρεσίας στην οποία εργαζόταν και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη γιατί ο σχετικός έλεγχος δεν κατέστη δυνατός,αφού οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν κλειστή, όταν την επισκέφθηκε για έλεγχο.

 

Σε επικοινωνία της ΕτΟ με την προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασίας, αυτή απέρριψε όλες τις καταγγελίες και δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά όσων τις έκαναν και τις δημοσίευσαν.

 

Η καταγγελία της “Πρωτοπορίας”

 

καταγγελια-σεπε (1)

 

Τα σκουπίδια, η καθαριότητα, οι συμβασιούχοι
και τα επαναλαμβανόμενα νομικά τερτίπια Δημόπουλου και διοίκησης

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας επανήλθε προς συζήτηση, με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης. Μετά από μακρά και έντονη συζήτηση, το σώμα κατέληξε ομόφωνα να …επαναποφασίσει την ήδη υπαρκτή απόφασή του για καμία απόλυση συμβασιούχου και να καταβληθεί προσπάθεια ο δήμαρχος να αποσύρει τις μηνύσεις και τις καταγγελίες των συμβάσεων. Εκπροσωπώντας τη διοίκηση -απόντος του δημάρχου- ο αναπληρωτής του, Νίκος Λάππας, διευκρίνισε ότι και η διοικούσα “Ολύμπια Συμμαχία” και οι σύμβουλοί της τάσσονται υπέρ των συμβασιούχων, αλλά και ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να υποβάλλει μήνυση και να επανυποβάλλει μήνυση και να καταγγείλει κάποιες συμβάσεις εργαζομένων. Και αυτό αναμένεται να είναι και η εξέλιξη της υπόθεσης: παρά τις δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος θα επιμείνει στην απόλυση αυτών που εκδικητικά απέλυσε ήδη. Με δεδομένη τη μήνυση που κατέθεσε για να στηρίξει την καταγγελία της σύμβασης, οι “τυχεροί” συμβασιούχοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν επίδομα ανεργίας και χάνουν και το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για απασχόληση στο Δήμο, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση!!!

 

Η αμετακίνητη επιλογή του δημάρχου Δίου-Ολύμπου να μην πειθαρχεί στη διπλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύει και την αλήθεια και την αξία των λόγων του, όταν -με αφορμή την μετατροπή του σε μονοπρόσωπη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΑΔΟ- επέμενε ότι ο δήμαρχος δεν έχει πολλαπλές επιλογές και υλοποιεί μόνο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επισείοντας μάλιστα και τη νομοθεσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλώντας τους αδιάβαστους στα νομικά της αντιπολίτευσης να την διαβάσουν και να εναρμονιστούν.

 

Ταυτόχρονα, οι επιλογές του στο θέμα των συμβασιούχων είναι επανάληψη των όσων έπραξε στην “Υπόθεση Φελώνη” και την “Υπόθεση των 11” της ΔΕΑΔΟ. Στην πρώτη περίπτωση, εκπαραθύρωσε τον διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης για δύο χρόνια και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση σε βάρος του διευθυντή, με βάση ελάχιστες κατηγορίες -από τις αρχικά διακινούμενες ανεπίσημα- που συμπεριέλαβε στο πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της ΔΕΑΔΟ που κατάρτισε η φίλη του Λήδα Τζαχάνη, αντί της “MAZARS” που εμφανιζόταν για ενάμιση χρόνο να έχει διενεργήσει τον έλεγχο. Στην περίπτωση των “11 της ΔΕΑΔΟ”, ακόμη κι όταν το επιχείρημά του ότι η απόλυσή τους επιβάλλεται για να ξεπεραστούν οι πιθανές μελλοντικές ευθύνες που διαφαίνονται από σχετικό έλεγχο αρμόδιου Υπουργείου (που δεν εντοπίστηκε), δήλωσε ευθαρσώς ότι εμμένει στην αξιολόγησή του -για τον κίνδυνο επιμερισμού ευθυνών- και θα εμμείνει στην απόφασή του, όπως και έπραξε. Ασήμαντη λεπτομέρεια: οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης Δήμου και ΔΕΑΔΟ είναι ελάχιστο -χρονικό- κλάσμα σε σύγκριση με τις ευθύνες των προκατόχων του.

 

Και η εξέλιξη στο θέμα των συμβασιούχων που καταγράφηκε με την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια διαιτησίας αποτελεί μία ακόμη απουσία του Κ. Δημόπουλου που δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Στη διαδικασία που καταγγέλλει η “Πρωτοπορία”, τον Δήμο εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Χαρέλας και υπάλληλος του Δήμου. Η αμέσως προηγούμενη απουσία του δημάρχου ήταν αυτή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος -και επειδή η διοίκηση και ο δήμαρχος προσωπικά επιδιεκνύουν μια εντελώς ala carte και βραχύβια εμμονή στη νομιμότητα-, υπήρξαν πράγματι συμβασιούχοι που απ’ όλα τα καθήκοντα και τα δικαιώματά τους, εξασκούσαν μόνο αυτό της μηνιαίας πληρωμής τους και ουδέποτε εργάστηκαν πραγματικά;;;

 

Και η καθαριότητα; Πάσχει, αλλά από …πολιτισμό, “πάμε μαι χαρά”!

 

Η κατάσταση σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα, ειδικά στο τουριστικό τμήμα του Δήμου μας, εξακολουθεί να είναι απελπιστική και απαράδεκτη. Η ΕτΟ δεν συνοδεύει το κείμενο αυτό με τις φωτογραφικές αποδείξεις που συνήθιζε να επισυνάπτει, μόνο γιατί η έκδοσή της κατέληξε να είναι πιο αποκρουστική κι από τις παράνομες χωματερές που η διοίκηση του Δήμου δημιουργεί και συντηρεί, μαζί με την απαράδεκτη εικόνα του Δήμου μας. Όσοι ενδιαφέρονται, στο Διαδίκτυο και το Facebook, θα βρούνε δεκάδες τεκμήρια που δεν μπορούν να αποδοθούν σε “στοχευμένη δημοσιογραφία”…
Εικόνα που αποδεικνύει την ανικανότητα επίλυσης του προβλήματος και την εμμονή στην όξυνσή του για να αποτελεί αυτό αφορμή και λόγο να εισπράττουν -ουκ ολίγα- ιδιώτες εποχιακοί “σωτήρες. Ο τομέας που αποδεικνύεται κορυφαία η διοίκηση και η “Ολύμπια Συμμαχία” είναι τα καλοκαιρινά πανηγυράκια, τα διάφορα πολιτιστικά ή δήθεν πολιτιστικά δρώμενα και κάθε είδους και ύφους εκδηλώσεις. Έτσι, πολλοί στο Δήμο μας, αιρετοί και δημότες, απέδειξαν και αποδεικνύουν ότι πολιτισμός είναι μόνο αυτό (οι εκδηλώσεις και τα πανηγυράκια) και σε καμία περίπτωση οι επιδόσεις μας στην αποκομιδή και την καθαριότητα.-