Επιτυχόντες και συγχαρητήρια

ανακοινώθηκαν οι βάσεις και οι εισακτέοι

οι επιτυχόντες του ΓΕΛ Λιτοχώρου – τα στατιστικά των φετινών εξετάσεων

jpg2pdf

 

Η  διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων  του Λυκείου Λιτοχώρου εκφράζουν τα  θερμά  τους συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εύχονται σε όλους  να συνεχίσουν την  όμορφη και δημιουργική τους  περιπέτεια   στον  κόσμο της γνώση, ως απαραίτητο και πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους, για την ίδια τους τη ζωή. Συγχαρητήρια επίσης και  στους γονείς τους ,οι οποίοι στάθηκαν πολύτιμοι συμπαραστάτες στον αγώνα των παιδιών τους

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

24-08-2017

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σάββα Χιονίδη

για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

Απευθύνω τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες της Κατερίνης, που είδαν τις προσπάθειες τους να δικαιώνονται και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εύχομαι να πορευτούν με θέληση, αισιοδοξία και όραμα στην ακαδημαϊκή τους πλέον διαδρομή.

Στις δυσκολίες που διανύει σήμερα η χώρα, αυτή η επιτυχία των παιδιών μας, αποτελεί δύναμη ελπίδας και πηγή δημιουργίας για τον τόπο.

 

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι γονείς των υποψηφίων, οι οποίοι στάθηκαν ηθικά και ουσιαστικά αρωγοί στο μαραθώνιο ταξίδι των παιδιών τους στον κόσμο της γνώσης. Επίσης, οι λειτουργοί της εκπαίδευσης, οι οποίοι εφοδίασαν με γνώσεις ζωής τους μαθητές και επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το οποίο συντελείται στην περιοχή μας.

Στους συμμετέχοντες των πανελλαδικών εξετάσεων, που δεν πέτυχαν τον στόχο τους, εύχομαι να αποτελέσει η εμπειρία αυτή, αφετηρία για νέες πιο δυναμικές και αποφασιστικές προσπάθειες, προκειμένου να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Τέλος, θέλω να καλωσορίσω στη φιλόξενη πόλη μας τους επιτυχόντες στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού – Logistics ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και να διαβεβαιώσω τους ίδιους και τους γονείς τους, ότι τόσο ο Δήμος μας, οι φορείς, όσο και η τοπική μας κοινωνία θα είναι πάντα δίπλα τους.

 

Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία σε όλους!

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

 


 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – Νέα Δημοκρατία

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

 

Συγχαίρω θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές της Πιερίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας  και αισθάνονται πως δικαιώνονται η προσπάθεια και ο κόπος τους. Εύχομαι  καλές σπουδές και κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία τους.

Θερμά συγχαίρω επίσης  τους εκπαιδευτικούς και φυσικά στους γονείς, των οποίων η συμβολή είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Για όσους δεν κατάφεραν το στόχο τους, εύχομαι  να οπλιστούν με θέληση γιατί αυτή είναι που εκμηδενίζει τις όποιες δυσκολίες!

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

                                                                                       Κατερίνη,24 Αυγούστου 2017

 Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

 

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Καλή επιτυχία για το νέο ξεκίνημα της ζωής τους, που δικαιώνει τη σκληρή δουλειά, τις θυσίες, την αγωνία και τα άγχη των προηγούμενων χρόνων. Τους εύχομαι πρωτίστως υγεία, δύναμη, επιτυχίες  για τη διάρκεια των σπουδών τους καθώς και μια ευχάριστη φοιτητική ζωή.

 

Συγχαρητήρια απευθύνω και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των μαθητών  και με την ενθάρρυνση  και την αγάπη τους συνέβαλαν στην επιτυχία των παιδιών αποτελώντας πρότυπο και στήριγμα.

 

Συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να μην απογοητεύονται, να έχουν αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, πίστη στα όνειρά τους, δύναμη και υπομονή για την επόμενη προσπάθεια. Επίσης, καλή τύχη και σταδιοδρομία σε όσους επιλέξουν άλλους δρόμους σπουδών. Να θυμούνται ότι η ευτυχία, η

προσωπική και αργότερα η επαγγελματική καταξίωση και η  επαγγελματική αποκατάσταση δεν ταυτίζονται αποκλειστικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ζωή τώρα ξεκινά και είναι γεμάτη από ευκαιρίες και προκλήσεις.

 

Καλή πρόοδο σε όλους!

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


sygxepim

 


 

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και στους νέους της Πιερίας κι όλης της επικράτειας, που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα, και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες των πανελλαδικών εξετάσεων, που δεν πέτυχαν το στόχο τους, εύχομαι δύναμη και αποφασιστικότητα για τις νέες τους προσπάθειες, προκειμένου να δικαιωθούν οι προσδοκίες τους.

Αξίζουν -φυσικά- συγχαρητήρια και στους γονείς των υποψηφίων για τη στήριξη στις προσπάθειες των παιδιών,
και βεβαίως στις και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίες και οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι κρατούν σταθερά το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής προσφοράς.
Το μέλλον βρίσκεται στις νέες και τους νέους, η απόκτηση της γνώσης είναι απαραίτητη για να πορευτούμε σε ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο.

Καλή επιτυχία στις σπουδές, με δύναμη και πρόοδο!

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας

 

 

 

 


 

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας εύχεται σε όλους τους επιτυχόντες νέους καλή επιτυχία και καλή αρχή στη σταδιοδρομία τους.

 

Οι νέοι φοιτητές μας αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το μέλλον αυτής της χώρας, και είμαστε σίγουροι ότι με την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αγωνιστούν για την προσωπική και κοινωνική πρόοδο. Οι νέοι μας θα είναι οι πρωτοπόροι που θα χτίσουν μια Ελλάδα δημοκρατική και ευημερούσα σε γερά θεμέλια στην οποία ο ελληνικός λαός θα ζει με αξιοπρέπεια.

 

Δυστυχώς, και τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα των ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο, ώστε το δικαίωμα στη πραγματική μόρφωση να αφορά όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Και τη φετινή χρονιά συνεχίστηκε η στρέβλωση του λυκείου (εξεταστικός χαρακτήρας εις βάρος της μόρφωσης) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα θέματα μεγάλης δυσκολίας σε βασικά μαθήματα έξω από την σχολική πραγματικότητα που όξυναν τον ανταγωνισμό, τις ταξικές διακρίσεις και οδήγησαν σε ψυχολογική εξόντωση πολλούς μαθητές. Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων σε συνδυασμό με τον περιορισμό των μετεγγραφών δημιουργεί νέα προβλήματα και αποκλεισμούς για την μεγάλη κατηγορία των φτωχών μαθητών.

 

Ταυτόχρονα, για τις λαϊκές οικογένειες των επιτυχόντων, ένας νέος κύκλος αγώνα και θυσίας θα ακολουθήσει, καθώς θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Τα τριτοβάθμια ιδρύματα, αποψιλωμένα από τις μνημονιακές πολιτικές, ελάχιστες υποδομές υποστήριξης διαθέτουν για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

 

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την αιμορραγία του έμψυχου κεφαλαίου από την οποία υποφέρει η πατρίδα μας, τη μετοίκιση ολοκληρωμένων επιστημόνων σε χώρες της Ευρώπης στις οποίες προσφέρουν την ενέργεια και την επιστημοσύνη τους για τη δική τους ανάπτυξη.

 

Οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και στην παιδεία θα οξύνουν παραπέρα αυτά τα προβλήματα. Κατά συνέπεια, η Λαϊκή Ενότητα δεσμεύεται να παλέψει για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα προσφέρει στα παιδιά και στους νέους όχι μόνο τα σύγχρονα εφόδια αλλά και μια μόρφωση που θα τους καθιστά ικανούς να διεκδικούν το μέλλον τους με τους καλύτερους όρους και να γίνονται ολοκληρωμένοι πολίτες.

 

Μόνος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα για τη νεολαία για την κατάκτηση του βασικού δικαιώματος στη μόρφωση. Η Λαϊκή Ενότητα θα δώσει όλες της τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211

 

 


Οι  βάσεις σε μορφή rar

Συγκριτικό των βάσεων σε μορφή rar


ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2017

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 

ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
(για Επιλογή)
 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
(στα Πανεπιστήμια)
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
(στα ΤΕΙ)
 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
(σε Στρατό, Αστυν.,Πυροσ., ΑΕΝ)
 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
(Σύνολο)
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 78.725 39.706 19.212 1.599 60.517 76,87%
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 848 430 187 5 622 73,35%
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016 ΗΜΕΡΗΣΙΟ 10.837 2.631 1.267 121 4.019 37,09%
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΟ 3.332 1.710 792 50 2.552 76,59%
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 10.707 278 5.388 247 5.913 55,23%
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 583 16 329 2 347 59,52%
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2016 ΗΜΕΡΗΣΙΟ 1.139 0 327 16 343 30,11%
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΟ 293 0 190 8 198 67,58%